תבשיל זנב שור עם גרגרי חומוס ופפריקה

 
תבשיל משפחתי וטעים עם ניחוחות של בית
תבשיל משפחתי וטעים עם ניחוחות של בית צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 08:57 07/12/2016
רעות כהן

השפית רעות כהן חולקת איתנו מתכון נפלא לסוף השבוע: תבשיל זנב שור משפחתי עם גרגרי חומוס ופפריקה. הארוחה המושלמת לחורף

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 3 שעות | כמות: 6-8 מנות | רמת קושי: קל 

 

מצרכים:

 

2 ק"ג זנב שור, פרוס


4 כפות שמן צמחי


5 גזרים, קלופים וחתוכים גס


2 בצלים לבנים, קלופים ופרוסים


6 שיני שום, פרוסות דק


1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם קפואים או מקופסה)


4-5 גבעולי סלרי, חתוכים גס (עם העלים)


2 כפות פפריקה מעושנת


1 כף סוכר


מלח ופלפל לפי הטעם


 

אופן הכנה:

  • בסיר גדול מחממים את השמן. מוסיפים ½ מנתחי הבשר ומטגנים מכל הכיוונים, עד לקבלת צבע חום זהוב (בערך 2-3 דקות מכל צד).

  • מוציאים וחוזרים על הפעולה עם החצי השני של הנתחים. מוציאים.

  • מוסיפים את כל הירקות ומטגנים אגב ערבוב על להבה בינונית בערך 4 דקות, עד שהתרככו מעט.

  • מחזירים פנימה את כל נתחי הבשר הצרובים.

  • מתבלים בפפריקה מעושנת, מלח ופלפל.

  • מוסיפים מים עד כדי כיסוי.

  • מביאים לרתיחה, מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים, או עד שהבשר התרכך.

  • טועמים ומתבלים במלח פלפל ומעט סוכר, אם צריך.

  • מגישים בליווי אורז לבן או פירה תפוחי אדמה.

 

המתכון באדיבות השפית רעות כהן.

 

מחפשים עם מתכונים לתבשילים? נסו את אלה:

 

תבשיל בשר מפורק עם לחמניות מאודות

תבשיל עם חצילים, חומוס ועגבניות

תבשיל עוף ביין לבן וירקות

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.