קינוח בשני מרכיבים: עוגת "בוחטה" פרג

 
עוגת "בוחטה" פרג
עוגת "בוחטה" פרג צילום: דורית מנו – טל אור
 
עודכן 12:28 08/12/2016
דורית מנו –טל אור

עוגה מעולה לסוף השבוע שמכינים בחמש דקות: עוגת פרג עם בצק פריך שכל אחד יכול להכין. ויש גם גרסא מסובכת יותר, למשקיענים

 
 
 
 
 

אני בעד לעבוד קל. תנו לי בצק פריך מוכן קופסה מלית ואני מתקתקת עוגיות כאילו אין מחר. כך נוצרה עוגת בוחטה פרג. לוקחים בצק פריך מוכן משטחים בתבנית ממלאים במלית, מכסים בשכבת בצק פריך ולתנור.

 

מי שרוצה את התהליך המלא גם בשביל זה אני פה.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 5 דקות | זמן כולל: 45 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

1 בצק פריך מוכן


1 קופסה של מלית פרג מוכנה


אבקת סוכר - לקישוט - לא חייבים

 

מי שרוצה להשקיע במלית ביתית:

1 כוס חלב (250 מ')


1 כוס סוכר (200 ג')


100 ג' חמאה


2 כפות דבש


4 כוסות פרג טחון טרי (400 ג')

 

ומי שרוצה להשקיע בבצק ביתי:

300 ג' קמח - 2 כוסות קמח+2 כפות


200 ג' חמאה


100 ג' סוכר - חצי כוס


1 ביצה או 2 חלמונים


קורט מלח

 
 

אופן הכנה

  • מרדדים בצק פריך בתבנית תנור.
  • חוצים את הבצק לשתיים.
  • מנחים את מלית הפרג באופן אחיד על חצי מהבצק.
  • מכסים את שכבת הפרג עם שכבת הבצק הנוספת.
  • בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים כארבעים דקות עד שהבצק משנה צבעו ונעשה חום.
  • מוציאים מהתנור, מקררים וחותכים לריבועים.
הגרסא למשקיענים:
מכינים את המלית:
  • שמים בקערה חלב סוכר חמאה ודבש עד שהעיסה מבעבעת.
  • כשמבעבע מוסיפים את הפרג ומערבבים כל הזמן.
  • מבשלים כ-5-7 דקות עד שהעיסה נעשית כמו דיסה.
  • מורידים מהאש ונותנים להתקרר.
  • אפשר להכין את העיסה לפני ולשמור במקרר.
מכינים את הבצק:

  • שמים את כל מרכיבי הבצק חוץ מהביצה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים.
  • מוסיפים את הביצה ממשיכים לערבל עד שנוצרת העיסה.
  • את הבצק המוכן לקרר לפחות חצי שעה במקרר ורק לאחר מכן לעבוד איתו.

 

בשבוע שעבר הכינה דורית עוגת אגוזים וקינמון מהירה.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של דורית , Sweet Dooly.

 
עוד כתבות במדור Sweet Dooly
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.