מחמם את החורף • מתכון למרק עדשים

 
מרק עדשים
מרק עדשים צילום: אפיק גבאי
 
עודכן 16:32 19/12/2016
איל לביא, רוקח 73

אין מרק מנחם יותר ממרק עדשים: קל להכנה, טעים ובריא. שף איל לביא חולק איתנו את הגרסה שלו, עם שכוללת ירקות שורש, כמון והמון לימון

 
 
 
 
 

סוג מתכון: טבעוני/חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי 4-6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


1/4 כוס שמן זית


1 בצל בגודל בינוני, קלוף וחתוך קוביות קטנות


2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות


3 גבעולי סלרי (בלי העלים) חתוכים לקוביות קטנות


2 פקעות שומר קטנות, חתוכות לקוביות קטנות


4 שיני שום, כתושות או מגוררות דק


1 כוס (200 גרם) עדשים כתומות, שטופות היטב


1/4 כפית כמון טחון


מלח ופלפל לבן גרוס


מיץ מלימון טרי, לפי הטעם



להגשה:
גביע יוגורט או 6 כפות חלס קוקוס (לטבעונים)


חופן קטן זיתים שחורים , מגולענים וחתוכים לטבעות (עדיף מסוג טאסוס)


מעט עלי כוסברה יפים


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את הירקות החתוכים לקוביות (בצל, גזר, שומר, סלרי) ומאדים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית בערך 10 דקות, עד שהירקות התרככו והבצל והשומר נראים שקופים (הם לא צריכים להזהיב).
  • מוסיפים את השום והכמון וממשיכים לאדות כדקה נוספת.
  • מוסיפים את העדשים, מתבלים במעט מלח ופלפל ומכסים בליטר וחצי מים.
  • מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף שעולה לפני השטח, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה-שה וחצי, עד שהעדשים התפרקו לחלוטין.
  • טועמים, ומוסיפים ממיץ הלימון לפי הטעם, ביחד עם עוד מלח ופלפל אם צריך.
  • מעבירים לקערות הגשה וכל קערה מקשטים ביוגורט או חלב קוקוס, בזיתים ובכוסברה.
  • טיפ: אם רוצים, אפשר לתת לכל סועד לתבל לעתמו את המרק בלימון - במקרה הזה חותכים את הלימון לפלחים ולא מתבלים איתו את סיר המרק, אלא מגישים לכל סועד פלח לצד המנה.

 

המתכון באדיבות שף איל לביא.


מחפשים מתכונים מרקים נוספים? נסו את אלה:

מרק עגבניות ופתיתים

מרק עוף ויטנאמי עם ירקות ואיטריות

מרק מיניסטרונה

 

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.