לביבות עולמיות: מתכונים ללביבות מהעולם

 
בליני - לביבות צרפתיות
בליני - לביבות צרפתיות צילום: fotolia
 
עודכן 13:35 20/12/2016

השף שניר אנג סלע מכין מתכונים ללביבות לא שגרתיות: לביבות בליני צרפתיות ולביבות דלעת וערמונים, שיגוונו לכם את הטיגונים לחג

 
 
 
 
 

לביבות בליני צרפתיות

 

מצרכים:

 

1 כוס פירה תפוחי אדמה (בערך 2 תפוחי אדמה גדולים)


2 כפות קמח לבן


2 כפות שמנת חמוצה


2 ביצים מדיום


1 חלבון של ביצה מדיום


מלח


פלפל שחור גרוס טרי


שמן לטיגון


להגשה - קרם פרש, סלמון מעושן וקוויאר אם יש

 

הכנה:

  • מערבבים לתוך הפירה החם את הקמח עד שהוא נעלם בפירה.
  • מוסיפים פנימה את שאר המרכיבים ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי.
  • מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן לטיגון.
  • בעזרת כף, מניחים מהבלילה גבעות קטנות לתוך המחבת. מטגנים על אש בינונית על צד אחד, הופכים בעדינות ומטגנים את הצד השני. הבליני מוכן כשהוא חום זהוב מבחוץ ומעט רך מבפנים.

 

לביבות דלעת וערמונים

 

מצרכים:

 

1 כוס מחית דלעת


1 ביצה מופרדת


3-4 ערמונים טריים מפוררים


מלח


פלפל שחור גרוס טרי

 
 

הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • פורסים את הדלעת לחצי, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי ומניחים על נייר אפייה כך שהקליפה של הדלעת כלפי מעלה.
  • אופים כ-1/2 שעה או עד שהדלעת רכה לגמרי.
  • אחרי האפייה, בעזרת כף, מגרדים את ה״בשר״ של הדלעת לקערת נירוסטה ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  • בקערה נפרדת, מקציפים את החלבון עד קצף יציב. מוסיפים את החלמון לפירה הדלעת ומערבבים. מקפלים בעדינות פנימה את החלבון המוקצף.
  • יוצרים לביבות מהבלילה ומטגנים במחבת משומנת עד שמשחים משני הצדדים.
  • להגשה: פירה תפוחי עץ וחזרת, ריבת חמוציות או אפילו שמנת חמוצה ממותקת.

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? לחצו כאן

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.