עוגיות חמאת בוטנים מושלמות

 
עוגיות חמאת בוטנים
עוגיות חמאת בוטנים צילום: דורית מנו – טל אור
 
עודכן 10:21 22/12/2016
דורית מנו –טל אור

המתכון המושלם לסוף השבוע: עוגיות חמאת בוטנים קצת רכות וקצת פריכות, לכל חובבי חמאת הבוטנים וכיף להכין אותן עם הילדים

 
 
 
 
 

עוגיות חמאת הבוטנים עמדו על השולחן, החתן שלי נגש אליהם ולקח עוגיה.

 

נתתי לו בנימוס לסיים את הביס, שלא-יגיד-הפרעתי-לו-או-משו ושאלתי "איך העוגיות?"
נתן בי מבט חודר, אני הפסקתי לנשום והוא אמר: "מהגיהנום".

 

תודה לאל. הנשימה הסדירה חזרה אלי.

 

ככה קיבלו העוגיות את השם שלהם. עוגיות חמאת בוטנים מהגיהנום

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 35 דקות | רמת קושי: קל | כ-30 עוגיות

 

מצרכים

200 ג' חמאה


2 ביצים


1 כוס סוכר - 200 ג'


1/2 כוס סוכר חום - 120 ג'


1 כוס קוואקר מהקופסה - 100 ג'


1 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים - 250 גרם


1 כוס פצפוצי שוקולד - 200 ג


1.5 כוס קמח - 210 ג'


1 כפית אבקת אפיה


1 כפית סודה לשתיה

 
 

אופן הכנה

  • שמים את החמאה, הביצים והסוכר בקערה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את חמאת הבוטנים ופיצפוצי השוקולד ומערבבים.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקווקר, הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומוסיפים לקערת הנוזלים בפעמיים.
  • מערבבים עד שהקמח נעלם. העיסה מאד רכה לא להיבהל.
  • כדי ליצור את העוגיות נעבוד עם ידיים רטובות וכף.
  • לוקחים כמות מהעיסה בעזרת כף, עם ידיים רטובות יוצרים כדורים.
  • מניחים על נייר אפיה במרווחים, כי העוגיות משטחות.
  • בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות מכניסים את התבנית.
  • לאפות 10-12 דקות לא יותר. אפילו שהעוגיות נראות רכות זה בסדר, הן יתקשו בזמן הקירור.

 
עוגיות חמאת בוטנים
עוגיות חמאת בוטנים צילום : דורית מנו – טל אור
 

בשבוע שעבר הכינה דורית עוגיות "ים" שוקולד.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של דורית , Sweet Dooly.

 
עוד כתבות במדור Sweet Dooly
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.