מתת האל לגרגרן: עוגיות חמאת בוטנים מושלמות

 
עוגיות חמאת בוטנים
עוגיות חמאת בוטנים צילום: דורית מנו – טל אור
 
עודכן 22:07 12/06/2017
דורית מנו –טל אור

קצת רכות, הרבה פריכות ולא נותנות מנוח עד שמסתיימת התבנית. אוהבים חמאת בוטנים (כמעט) עם כל דבר? הכירו את ההתמכרות החדשה, שתצטרכו להחביא אפילו מעצמכם

 
 
 
 
 

עוגיות חמאת הבוטנים עמדו על השולחן, החתן שלי נגש אליהם ולקח עוגיה. נתתי לו בנימוס לסיים את הביס, שלא-יגיד-הפרעתי-לו-או-משהו, ושאלתי "איך העוגיות?"

הוא נתן בי מבט חודר, אני הפסקתי לנשום ואז אמר: "מהגיהנום".

תודה לאל. הנשימה הסדירה חזרה אלי, וככה קיבלו העוגיות את השם שלהם. עוגיות חמאת בוטנים מהגיהנום.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 35 דקות | רמת קושי: קל | כ-30 עוגיות

 

מצרכים

200 ג' חמאה


2 ביצים


1 כוס סוכר - 200 ג'


1/2 כוס סוכר חום - 120 ג'


1 כוס קוואקר מהקופסה - 100 ג'


1 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים - 250 גרם


1 כוס פצפוצי שוקולד - 200 ג


1.5 כוס קמח - 210 ג'


1 כפית אבקת אפיה


1 כפית סודה לשתיה

 
 

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שמים את החמאה, הביצים והסוכר בקערה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את חמאת הבוטנים ופיצפוצי השוקולד ומערבבים.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקווקר, הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומוסיפים לקערת הנוזלים בפעמיים.
  • מערבבים עד שהקמח נעלם. העיסה מאד רכה לא להיבהל.
  • כדי ליצור את העוגיות נעבוד עם ידיים רטובות וכף.
  • לוקחים כמות מהעיסה בעזרת כף, עם ידיים רטובות יוצרים כדורים.
  • מניחים על נייר אפיה במרווחים, כי העוגיות משטחות.
  • אופים 10-12 דקות לא יותר. אם העוגיות נראות רכות זה בסדר, הן יתקשו בזמן הקירור.

 

 
עוגיות חמאת בוטנים
עוגיות חמאת בוטנים צילום : דורית מנו – טל אור
 

בשבוע שעבר הכינה דורית עוגיות "ים" שוקולד.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של דורית , Sweet Dooly.

 
עוד כתבות במדור Sweet Dooly
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.