דג בתנור ברוטב מסאלה ירוקה

 
דג בתנור ברוטב מסאלה ירוקה
דג בתנור ברוטב מסאלה ירוקה צילום: אמיר מנחם
 
עודכן 10:26 22/12/2016

מתכון הודי לדג בתנור עם רוטב מסאלה ירוקה ממכר, ויש גם טריק: עוטפים כל חתיכה בנייר אפייה, לקבלת מנה אישית עסיסית במיוחד

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

6 יחידות פילה דג לבן (לברק, מוסר וכו')


1 כפית זרעי חילבה


5 שיני שום


2 כפות ג'ינג'ר כתוש


1 כוס עלי נענע


1כוס עלי כוסברה


חצי כוס מיץ ליים


3 כפיות מלח


1 פלפל ירוק חריף


חצי כפית זרעי שומר טחונים


1 כפית הל טחון


רבע כוס Ghee (חמאה מזוקקת. אפשר גם חמאה רגילה מומסת)


רבע כוס שמן שומשום

 

 

אופן הכנה

 

 

  • משרים זרעי חילבה במים עד כיסוי ללילה במקרר.
  • מודדים כפית מתערובת זרעי החילבה ומכניסים ביחד את כל החומרים למעבד מזון. מעבדים למשחה גרגרית.
  • מתבלים את הדג במלח, מורחים שכבה של כחצי סמ' מתערובת משחת התבלינים על צד הבשר.
  • חותכים נייר אפיה למלבן, שמים דג במרכז ומקפלים סביבו, קושרים בעזרת חוט שמשון ואופים כ 12 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
  • פותחים בזהירות את ניירות האפייה ומגישים.

 

 

 
דג בתנור ברוטב מסאלה ירוקה
דג בתנור ברוטב מסאלה ירוקה צילום : אמיר מנחם
 

 

השף רועי סופר מעביר שלישיית סדנאות אסייתיות: הודית, תאילנדית וסינית ב-בישולים- בית הספר הגבוה לקולינריה.


 
עוד כתבות במדור מתכוני דגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.