שיפודי כבש ותפוחי אדמה שלמים בתנור

 
שיפודי כבש ותפוחי אדמה שלמים בתנור
שיפודי כבש ותפוחי אדמה שלמים בתנור צילום: תום ברטוב
 
עודכן 09:59 26/12/2016
ישראל אהרוני

אהרוני מציג מתכון לשיפודי כבש עסיסיים יחד עם תפוחי אדמה שלמים שאופים בתנור. ארוחת גריל מושלמת

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות:4-5 מנות | רמת קושי: קל |

 

 

מצרכים:


ק"ג שוק טלה חתוך לקוביות


כוס עגבניות שרי


כ- 10 בצלי שאלוט חצויים


למשרה:
¼ כוס שמן זית


¼ כוס מיץ לימון


קליפת לימון מגורדת


מעט שבבי צ'ילי


4 שיני שום


עשבי תיבול כתושים (כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום)


מלח, פלפל גרוס


למניפות תפוחי האדמה:
12 תפוחי אדמה לאפיה


שמן זית


מלח גס, פלפל גרוס


24 עלי דפנה

 

אופן הכנה:


  • מערבבים את חומרי המשרה ויוצקים על הבשר, העגבניות והשאלוט ומשרים למשך שעה.
  • משחילים את הבשר, העגבניות והשאלוט על שיפודים.
  • משמנים פלאנצ'ה במעט תרסיס שמן זית וצולים את השיפודים כדקותיים.
  • פורסים את תפוחי האדמה לרוחבם, אבל לא עד הסוף.
  • מטפטפים על תפוחי האדמה שמן זית, מלח ופלפל. נועצים בתוך כל תפוח 2 עלי דפנה.
  • צולים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כשעה.
  • מגישים את השיפודים לצד תפוחי האדמה

 


 
עוד כתבות במדור אהרוני 2 גו - כל המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.