מפתיעות: מתכון לסופגניות גבינה מלוחות

 
סופגניות גבינה מלוחות
סופגניות גבינה מלוחות צילום: אפיק גבאי
 
עודכן 12:02 28/12/2016

מי אמר שסופגניה חייבת להיות מתוקה? שף איל לביא חולק מתכון לסופגניות גבינה מלוחות שמגיע מהאי קורסיקה, שממש קשה (ניסינו) להפסיק לאכול

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעתיים40 סופגניות | רמת קושי: בינוני

 

את סופגניות הגבינה האלו מכינים באי קורסיקה, ומשתמשים בגבינת כבשים בשם Brocciu, שמזכירה מאוד את גבינת הריקוטה האיטלקית אך בעלת טעם מפותח ועשיר יותר. בגרסה שלי למנה שילבתי בין גבינת ריקוטה (אבל אפשר גם גבינה כחושה) לגבינת עיזים חדה בסגנון סנט מור. את הסופגניות כדאי להגיש ביחד עם פסטו, יוגורט או שמנת חמוצה שיתנו קונטרסט מרענן לסופגניה העשירה.

 

המתכון מניב כמות גדולה של סופגניות, שתתאים לאירוח של הרבה חברים - אפשר לחתוך את הכמויות בחצי אם רוצים.

 

מצרכים:


500 גרם גבית ריקוטה, טוב טעם או גבינה כחושה דומה


200 גרם גבינת עיזים (עדיף בסגנון סנט מור)


500 גרם קמח לבן


25 גרם (3 כפות) שמרים טריים


1 ביצה


קורט מלח


שמן, לטיגון עמוק


 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב את כל המצרים (מלבד השמן לטיגון) בקערה גדולה, עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה מעט.
  • מניחים בצד ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהתערובת תפחה מעט.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני (בחום גבוה מדי הסופגניות ישרפו).
  • לוקחים כף מן התערובת ומניחים בזהירות בשמן החם. כך מטגנים במקביל 4-6 סופגניות. זמן הטיגון הוא 2-3 דקות, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים.

 

המתכון באדיבות השף איל לביא.

 

מחפשים עוד מתכונים לסופגניות מיוחדות (והפעם מתוקות)? נסו את אלה:

סופגניות אפויות ממולאות גבינה ברוטב פירות יער

מאפינסופגניות יוגורט ותפוז

ברלינר - סופגניות עם קרם חלבה

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.