חורף בעוגה: עוגת שוקולד מריר, קינמון ודובדבנים

 
עוגת שוקולד מריר וקינמון עם דובדבנים מסוכרים
עוגת שוקולד מריר וקינמון עם דובדבנים מסוכרים צילום: ליטל מאירי
 
עודכן 12:24 28/12/2016
ליטל מאירי

העוגה המושלמת לחורף: עוגת שוקולד עשירה עם טעמי קינמון ודובדנים מסוכרים. הכי כיפית לסוף שבוע חורפי

 
 
 
 
 

את העוגה הזו הכנתי ואפיתי בחודש דצמבר, וכידוע בחודש הזה קר, גשום וכולם מעדיפים להיות בבית. המחומם. ולשתות משקה חם. ולאכול. כן- לאכול. כי בחורף אוכלים יותר (ואל תגידו לי שלא), ומחפשים אוכל מנחם. לריח השוקולד והקינמון שמתפשט בבית אף אחד לא נישאר אדיש וכולם יחכו לפרוסת עוגה. (אצלי אכלו 2...אבל מי סופר). אוכל מנחם? בהחלט. זמן הכנה לא קצר במיוחד ויש להכין 3 קערות, אבל הכי מתאים לחורף כי ממילא אתם בבית ולא ממהרים, נכון? לא צריך לנסוע להרי האלפים כדי לקנות את המצרכים ואני מאחלת לכם חורף נעים (וקצר).


מובטחת לכם עוגה עסיסית, טעימה מאוד עם הפתעות מתוקות בצורת דובדבנים שכולם ישמחו לגלות!

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית עגולה 22 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

1/2 חבילת שוקולד מריר ללא סוכר


1/2 כפית קינמון טחון


1/2 כפית אגוז מוסקט טחון


1/4 כוס חלב


1/4 כוס דבש


2/3 1 כוסות קמח לבן


1 שקיק אבקת אפייה


1 שקיק אבקת סוכר ( 100 גרם)


2/3 כוס סוכר לבן


1/2 כפית קינמון טחון


1 כף אבקת שוקו


1 גביע יוגורט 3% 200 גרם


1/2 כוס שמן קנולה


2 ביצים בטמפ' החדר


קורט מלח


10-15 דובדבנים מסוכרים חתוכים לחתיכות קטנות


לזיגוג העוגה:
שקיק אבקת סוכר ( 100 גרם)


1 כף קינמון


2 כפיות חלב


שברי שוקולד מריר ( אפשר ללא סוכר)- חופן. אפשר גם חופן של שוקולד צ'יפס מריר

 

 
 

אופן הכנה

  • ממיסים את השוקולד המריר עם החלב והדבש בפולסים קצרים במיקרו. המרקם צריך לצאת כמו מרק נוזלי ללא גושים.
  • לאחר מכן מוסיפים את הקינמון ואת אגוז המוסקט, מערבבים ומניחים בצד לצינון.
  • לקערה שנייה מנפים את הקמח, את אבקת הסוכר ואת אבקת האפייה. מוסיפים את הסוכר הלבן, את הקינמון ואת אבקת השוקו ומערבבים.
  • מניחים בצד את הקערה ומתפנים לקערה השלישית שבה שוברים את 2 הביצים ומוסיפים את היוגורט ואת השמן.
  • בעזרת מקצפה חשמלית ידנית מקציפים את הכל עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה.
  • שופכים בהדרגה את מרק השוקולד הנוזלי שהצטנן בינתיים או הפך לפושר לתוך תערובת הביצים תוך כדי בחישה עד לקבלת מרקם אחיד.
  • כעת שופכים את התערובת של השוקולד והביצים שהתאחדה לתוך תערובת הקמח- כל פעם מעט מהתערובת הנוזלית, תוך כדי ערבוב והטמעה בקמח. עושים זאת עד לקבלת בלילת בצק אחידה ללא שאריות קמח. מוסיפים את המלח ואת חתיכות הדובדבנים המסוכרים.
  • שמים בתבנית ומכניסים לתנור (לא על טורבו) למשך 40 דקות (תלוי בסוג התנור ועוצמתו). הקיסם או שיפוד העץ שננעץ במרכז העוגה צריך לצאת לצאת עם מעט פירורים לחים עליו. סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור סגור למשך 5 דקות.
  • מוציאים מהתנור וכשהעוגה מצטננת לאיטה, מכינים את הזיגוג: מנפים את אבקת הסוכר לקערית. מערבבים את אבקת הסוכר עם הקינמון הטחון ועם החלב עד לקבלת תערובת סמיכה אחידה. חותכים בעזרת סכין שברים מ 5-6 קוביות שוקולד מריר.
  • שופכים את הזיגוג על גבי העוגה שהצטננה ומוסיפים את שברי השוקולד המריר או שוקולד צ'יפס מריר.

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת קוקוס בקלי קלות.


רוצים עוד מתכונים לעוגות בחושות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
עוד כתבות במדור א'-ב' של עוגה בחושה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.