סלט פסטה, סלקים צלויים וגבינה כחולה

 
פסטה עם סלק וגורגונזולה
פסטה עם סלק וגורגונזולה צילום: רונן מנגן
 
עודכן 11:31 03/01/2017
מאיה דרין

סלט צבעוני ומשגע עם שילוב טעמים מיוחד: פלחי סלקים צלויים בתנור, גבינה כחולה פיקנטית ובזיליקום בוויניגרט אגוזים. צרפת ואיטליה בצלחת אחת

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

1/2 פסטה קצרה פנה (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן, מצוננת לטמפרטורת החדר


2 סלקים גדולים עטופים בנייר כסף


8 אספרגוסים בשרניים


100 גרם גבינה כחולה טובה


4 כפות אגוזי פקאן קלויים וקצוצים


2/3 כוס שמן אגוזים (אפשר גם שמן זית)


4 כפות חומץ בלסמי


מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם


חופן עליי בזיליקום


חופן עליי רוקט


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • עוטפים כל סלק בנייר כסף.
  • מניחים את הסלקים העטופים על תבנית וצולים בתנור במשך כ-45 דקות/שעה.
  • מסירים את נייר הכסף מכל סלק, מצננים ומקלפים בעזרת האצבעות את הקליפה. חותכים לפלחים ומצננים.
  • מערבבים את שמן האגוזים, חומץ הבלסמי, המלח והפלפל ומתבלים מעט את הסלקים. את יתרת הרוטב שומרים בצד.
  • קולפים בעדינות את גבעולי האספרגוס (רצוי להשתמש בקולפן, כשהאספרגוס מונח על קרש החיתוך ומקולף "בשכיבה").
  • מבשלים את האספרגוס במי מלח רותחים במשך דקותיים בלבד. מסננים ומצננים.
  • מערבבים את הפסטה הצוננת עם כל המרכיבים למעט הסלקים, מתבלים.
  • אחרונים חביבים מערבבים פנימה את הסלקים ומגישים.

 

 
 

המתכון באדיבות מאיה דרין

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.