לחמם את החורף: מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי

 
מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי
מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי צילום: אפיק גבאי
 
עודכן 12:43 04/01/2017
איל סבן, מסעדת סרדיניה

הכי חורף שיש: שף איל סבן מכין מרק בטעם עמוק ועשיר עם ערמונים, ארטישוק ירושלמי וירקות שורש

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי/פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה 4-6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף ושטוף היטב


300 גרם (3 חבילות) ערמונים קלופים בוואקום


1 בצל בגודל בינוני, חתוך לקוביות גסות


1 עלה דפנה


4 יחידות פלפל אנגלי


2 כפות שמן זית


60 גרם חמאה (אפשא להמיר ב-4 כפות נוספות של שמן זית)


1/2 1 ליטר מים או ציר ירקות


מלח ופלפל שחור גרוס


להגשה: חופן ערמונים, קצוצים גס


 

אופן הכנה

  • חותכים לקוביות את הארטישוק הירושלמי. אם לא משתמשים בו מיד, שומרים בכלי עם מים קרים על מנת שלא ישחיר.
  • מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר ומטגנים את קוביות הארטישוק הירושלמי ביחד עם הבצל והבצל כ-5-6 דקות מעל להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם.
  • מוסיפים את הערמונים וממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך 3-5 דקות.
  • מוסיפים את עלה הדפנה והפלפל האנגלי, מעט מלח ופלפל, ומערבבים.
  • מוסיפים את ציר הירקות (או מים), מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-30 דקות,עד ריכוך הארטישוק הירושלמי.
  • מוציאים את עלה הדפנה והפלפל האנגלי, טוחנים למרקם חלק ואחיד ובעזרת בלנדר ידני ואז מתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
  • מגישים עם שברי ערמונים וזילוף של שמן זית.

המתכון באדיבות איל סבן, שף מסעדת סרדיניה ביפו העתיקה

 

מחפשים מתכונים מרקים נוספים? נסו את אלה:

מרק עגבניות ופתיתים

מרק עוף ויטנאמי עם ירקות ואיטריות

מרק מיניסטרונה

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.