חורף בצלחת: מרק עדשים סמיך

 
מרק עדשים סמיך
מרק עדשים סמיך צילום: נטלי לוין
 
עודכן 01:37 05/01/2017

בימים הקרים אין כמו מרק להתחמם איתו בבית. מעיין נדיר מגישה לכם מתכון למרק עדשים סמיך ומענג מתובל בפלפל צ'יפוטלה שנותן לו טעם מיוחד

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 3-4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

מעט שמן זית


1 בצל קצוץ


1 שן שום קצוצה


2 פלפלי צ'יפוטלה מיובשים, קצוצים


250 גרם עדשים שחורות או ירוקות


מלח לפי הטעם


1 כף סוכר חום


2 ליטר מים


 

 

להגשה:

 

פלחי לימון


בצל ירוק קצוץ


 

אופן הכנה:

  • בסיר גדול מחממים שמן זית ומאדים בצל עד שהוא מתחיל להיות שקוף.
  • מוסיפים שום, פלפל צ'יפוטלה ועדשים ומאדים עוד כדקה יחד, תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים מלח, סוכר ומים, מערבבים היטב ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות, עד שהמרק מסמיך והטעמים מתאחדים.
  • מגישים עם פלח לימון ומעט בצל ירוק קצוץ.

 

מחפשים עוד מתכונים למרקים? נסו את אלה:

מרק ערמונים ודלעת

מרק לחשו של אבי כהן

מרק ירקות ורוד

מרק כתום

 

 

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.