שיחוק לחורף: מרק אפונענע

 
מרק אפונענע
מרק אפונענע צילום: דניאל לילה
 
עודכן 11:19 11/01/2017

הנה המרק שיעשה לכם את סוף השבוע: מרק אפונה עם נענע מרעננת ופרוסות של חזה אווז מעושן. מושלם לסוף שבוע חורפי

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | כמות: 5 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:


2 כוסות אפונה ירוקה מיובשת


1 כוס אפונה ירוקה טרייה או קפואה


100 גרם פרוסות חזה אווז מעושן


1 בצל פרוס דק


1 גזר פרוס דק


1 סלרי פרוס דק


חצי כוס יין לבן יבש


2 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות קטנות


1 צרור עלי נענע


3 כפות שמן זית

 

אופן הכנה:


  • משרים את האפונה היבשה בכמות כפולה של מים מכמות האפונה ואפילו יותר, לפחות ל-6 שעות ולשטוף לפני הבישול.
  • מחממים בסיר שמן זית וצורבים את פרוסות חזה האווז.
  • מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי (הפרוסים דק) מנמיכים את האש ללהבה קטנה ומטגנים על אש נמוכה ל-15 דקות.
  • מוסיפים יין לבן ומבשלים עד לאידוי.
  • מוסיפים 10 כוסות מים, את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות קטנות ואפונה יבשה מרתיחים ומבשלים על אש בינונית בין חצי שעה ל-40 דקות.
  • מוסיפים אפונה ירוקה, קוצצים נענע מוסיפים למרק ומתבלים במלח ופלפל.

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.