מאיטליה באהבה • מתכון לעוגיות שקדים

 
עוגיות שקדים איטלקיות
עוגיות שקדים איטלקיות צילום: אסף אמברם
 
עודכן 12:24 11/01/2017

הקונדיטורית מאיה רביבו מחזירה לחיים מתכון איטלקי עתיק לעוגיות השקדים שהפכו בסופו של דבר למקרונים המפורסמים: זהובות, נימוחות בפה ובלי גרם של קמח

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | 25 עוגיות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

2 כוסות שקדים טחונים (170 גרם)


3/4 1 כוסות אבקת סוכר (200 גרם)


גרידה מתפוז אחד


3 כפות קליפות תפוז מסוכרות (27 גרם) (רשות, להשיג בחנויות מתמחות בקונדיטוריה)


4 חלבוני ביצה


1 כפית מי זהר או מי ורדים


2 כפות סוכר


חופן קטן שקדים פרוסים


 

אופן הכנה:

  • טוחנים במעבד מזון את השקדים הטחונים ביחד עם אבקת הסוכר, גרדת התפוז, התפוזים המסוכרים, 2 חלבונים ומי הזהר עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים לקערה גדולה.
  • מקציפים את 2 החלבונים הנותרים עם הסוכר הרגיל על מהירות גבוהה בערך 3-4 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
  • בעדינות מקפלים את הקצף לתערובת השקדים.
  • מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על מגש מרופד בנייר אפיה בעזרת שק זילוף עיגולים בקוטר 4 ס"מ. שימו לב לזלף אותן עם מרווחים כי הן מתפשטות במהלך האפייה.
  • בוזקים מעל אבקת סוכר ומשאירים ליבוש למשך חצי שעה.
  • מעל כל עוגיה זורים מעט שקדים פרוסים ואז אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-8-10 דקות, עד שהעוגיות הזהיבו. מוציאים ונותנים להן להתקרר כחצי שעה לפני שמגישים.

 

המתכון באדיבות מאיה רביבו מנהלת מגמת קונדיטוריה בבית הספר לבישול דן גורמה ת"א

 

מחפשים עוד מתכוני עוגיות? נסו את אלה:

רולדת תמרים גאורגית

כדורי פיסטוק ואמרטו

וופי-פאי שוקולד במלית שוקולד לבן

 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות ועוגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.