מרק עוף, תרד ושעועית

 
מרק עוף, תרד ושעועית
מרק עוף, תרד ושעועית צילום: דניאל לילה
 
עודכן 09:35 12/01/2017

מרק שהוא גם ארוחה: מרק חורפי וסמיך עם עוף, תרד, שעועית ותפוחי אדמה. שילוב מושלם לחורף

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | כמות: 6 מנות | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים:


1 עופיון שלם


כוס שעועית בובס (שעועית לבנה גדולה)


1 בצל לבן קלוף קצוץ חצי טבעות


1 עלה דפנה


3 גרגרים פלפל אנגלי


מלח לפי הטעם


1 כף תמרינדי שחור


1/4 כוס שמן זית


1 ק"ג עלי תרד שטופים במים קרים


2 גבעולי בצל ירוק קצוצים


1 צרור קטן כוסברה קצוץ


1 צרור קטן פטרוזיליה קצוץ


1 תפו"א בינוני וחתוך לקוביות

 

אופן הכנה:


  • יש לשטוף ולהרתיח את העוף בסיר בינוני, להנמיך את האש ללהבה בינונית, להוסיף עלה דפנה, פלפל אנגלי ומלח לפי הטעם, להמשיך לבשל עוד כי 30 דקות עם מכסה.
  • בסיר נפרד לבשל את השעועית בובס ,לאחר שהושרתה במים במשך 12 שעות, עד שהיא רכה מאד, ולסנן.
  • להוציא את העוף מהסיר, לקרר ולהפריד את הבשר מהעצמות, לקצוץ קלות עם סכין .
  • בסיר נוסף לטגן בצל ושום להוסיף את התרד וכף תמרינדי ולהמשיך לטגן עד שעלי התרד מתרככים.
  • להוסיף את ציר העוף שנותר מהבישול, להוסיף את השעועית, פטרוזיליה, כוסברה, תפו"א והבצל הירוק ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות.
  • לפני הגשה להוסיף את העוף הקצוץ ושמן זית.


 

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.