תכירו את מלכת האינסטגרם הדנית: סיגנה ביי

 
סיגנה ביי
סיגנה ביי צילום: חשבון האינסטגרם signe bay
 
עודכן 12:48 15/01/2017

סיגנה ביי היתה מורה, עד שהפכה לכוכבת אינסטגרם וצלמת אוכל מבוקשת. ראיינו אותה בסדנה שהעבירה בלונדון, ויש לנו כמה טיפים ממנה למי שרוצה להצליח באינסטגרם

 
 
 
 
 

סיגנה ביי (Signe bay) היתה עד לפני כשנה מורת בבית ספר בקופנהגן, עם תחביב של צילום אוכל לחשבון האינסטגרם שלה. לאט לאט החלה לקבל עוד ועוד הצעות עבודה לצילומי אוכל, והחליטה לקפוץ למים העמוקים ולעזוב את משרת ההוראה שלה. כיום, עם חשבון אינסטגרם שמונה מעל 270,000 עוקבים, ואינספור עבודות בתחום הצילום ועיצוב האוכל, היא במקצוע אחר לגמרי.

 

"אהבתי מאוד להיות מורה, אבל היו הרבה פגישות, ניירת ועוד דברים פחות נחמדים", מספרת ביי בראיון שקיימתי איתה באנגלית. "אני בעצם נשמה חופשיה ויש לי המון רעיונות ומחשבות בראש, אז להיות בוס לעצמי ולעשות את הדברים שאני אוהבת זה הכי מספק שיש".

 

 
סיגנה ביי
סיגנה ביי צילום : חשבון האינסטגרם signe bay
 

תמיד אהבת לצלם ולעצב דברים?

 

"לא, אבל תמיד הייתי מאוד יצירתית. בין אם הייתי מרימה עם התלמידים שלי הפקה של הצגה ובין אם אני מעצבת עולם ללקוח שלי, בשבילי זה אותו הדבר: אני משתמשת בדמיון שלי ומספרת סיפור.

 

ביי מצלמת גם חפצים, ערים וצילומי אווירה, אבל עיקר ההתעסקות והתמונות שלה עוסקות באוכל. "אני אוהבת אוכל טוב (ובריא) ואני אוהבת לבשל. אבל אני בעיקר אוהבת לחלוק את האוכל שלי עם משפחה וחברים, ומאוד אוהבת לארח. אין משהו טוב יותר מלהתאסף מסביב לאוכל טוב. ולספר סיפור מסביב לאוכל זה מאוד מספק".

 

A photo posted by Signe Bay (@signebay) on


 

למרות סגנון הצילום המאוד ייחודי ומזוהה של ביי, תמונות עמוסות פרטים, אך עדיין מסודרות, עם הרגשה חורפית וצבעוניות כהה ומיוחדת, היא אומרת שהיא לא חושבת עליו מראש. "אני לא חושבת על סגנון, באמת. כשאני רואה תמונות יפות של מישהו אחר, אני פתאום לא אוהבת את שלי. ובכל פעם שאני רואה צילום בהיר עם לבן וקצת צבעים, אני אומרת לעצמי: סיגנה, את צריכה להכניס יותר לבן לתמונות שלך. אבל אז אני שוכחת מזה, כי כנראה שאני מצלמת מתוך אינטואיציה. כמובן שאני גם צריכה להקשיב לדרישות הלקוח, אבל רוב הלקוחות שלי מגיעים אליי כי הם רוצים את העולם שאני יוצרת, וזה מאוד משמח אותי. אני תמיד אומרת לתלמידים בסדנאות הצילום שלי שהם לא צריכים להראות כמו מישהו אחר. הם צריכים להתנסות שוב ושוב ולהקשיב ללב שלהם, ואז הסגנון שלהם יגיע אליהם".

 

A photo posted by Signe Bay (@signebay) on


 

את ביי פגשתי בסדנת צילום אוכל שהיא העבירה בלונדון, בכנס עיתונאים של חברת נספרסו, שם למדנו ממנה איך היא מסדרת הסצינות הכל כך מפורטות שלה, ואיך היא מקבלת השראה לצילום דרך המוצר אותו היא מצלמת.

 

איך נוצר החיבור הזה עם נספרסו?

 

"עבדתי בעבר עם נספרסו על פרוייקט לפסטיבל הסרטים בקאן, ואז הם יצאו איתי קשר לגבי הסדנא הזו. זה היה כיף גדול ומאוד נהנתי להעביר את הסדנא וללמד עיתונאים מכל העולם.

 

 
התמונה שצילמתי בסדנה של סיגנה ביי
התמונה שצילמתי בסדנה של סיגנה ביי צילום : גיל גוטקין
 
 

הרוב המוחלט של תמונות האוכל שלך הן תמונות TOP, שצולמו מלמעלה, יש סיבה מיוחדת לכך?

 

"ככה אני רואה את האוכל הכי טוב, עם שולחן, ועם סיפור שלם מסביבו. אני לא מחבבת כל מיני זויות מוזרות".

 

A photo posted by Signe Bay (@signebay) on


 

מה הטיפ שלך לקוראים שלנו שרוצים לפנות לקהל רחב בחשבון האינסטגרם שלהם? הם חייבים מצלמה מקצועית כדי לצלם תמונות טובות?

 

"אפשר בקלות לצלם תמונות מצוינות עם הטלפון הנייד. ממש עד לפני כמה חודשים, כל תמונות האינסטגרם שלי היו תמונות מהאייפון. אני אוהבת לערוך אותן בשתי אפליקציות: VSCOcam ו-Snapseed. תעבדו בעיקר על החשיפה, הקונטרסט והטמפרטורה של התמונה, ואתם מסודרים. תמיד תקשיבו לעצמם, לטעם שלכם ולסגנון שלכם. הסגנון שלכם גם ישתנה עם הזמן, יחד עם איכות התמונות שתייצרו.

אני נמצאת כבר שלוש שנים באינסטגרם, ואני רואה שמי שבאמת מצליחים הם האנשים המוכשרים, אבל גם אלו שעושים מאמץ ליצור קשר עם אנשים אחרים. תגיבו אצל פרופילים שאתם אוהבים, גם כאלה גדולים במיוחד, ולא רק פעם אחת, וככה תצרו קשרים ומערכות יחסים שיקדמו אתכם".

 

A photo posted by Signe Bay (@signebay) on


 

הכותב היה אורח של חברת נספרסו בכנס Atelier שלהם בלונדון.

 

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.