הכי כיף: מתכון לשבלולי פיצה

 
שבלולי פיצה
שבלולי פיצה צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 10:14 17/01/2017

שבלולי פיצה רכים ועשירים, שכיף להכין עם הילדים ועוד יותר כיף לאכול אותם

 
 
 
 
 

המתכון הזה נולד ממש במקרה, נשאר לי בצק מערב פיצות שהכנתי בבית והחלטתי לרדד אותו למלבן ולעשות מין בורקס פיצה רק עם בצק הרבה יותר טעים. הילדים נהנו ממנו גם למחרת לאחר חימום קליל.


אם אוהבים זיתים או כל תוספת אחרת, ניתן להוסיף מעט קצוצים יחד עם המוצרלה.

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 3 שעות | כמות: 8 שבלולים גדולים | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים:


500 גרם קמח


8 גרם שמרים יבשים


300 גרם מים


10 גרם סוכר


30 גרם שמן זית


10 גרם מלח


1 ביצה טרופה למריחה על המאפים


300 גרם מוצרלה מגורדת


לרוטב:
200 גרם מחית עגבניות (אני משתמשת בPASATA של Mutti)


1 שן שום קטנה כתושה


3 גרם מלח


3 גרם סוכר


אורגנו יבש ופלפל שחור לפי הטעם

 

 

אופן הכנה:

 

  • שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה - קמח, שמרים, מים וסוכר. לשים כ-5 דקות.
  • מוסיפים בהדרגה את שמן הזית וממשיכים בלישה עד שהשמן נטמע בבצק.
  • מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות במהירות בינונית.
  • מעצבים את הבצק לצורת כדור, משמנים מעט ומעבירים לכלי סגור או לקערה מכוסה בניילון.
  • מתפיחים 1-2 שעות בחוץ, עד להכפלת הנפח (זמן ההתפחה משתנה בהתאם לטמפ).
  • מכינים את הרוטב - מערבבים יחד את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • כשהבצק תפח, מעבירים למשטח העבודה ומחלקים לשני חלקים (אין צורך בקימוח).
  • מרדדים את כל חלק למלבן בגודל 25X35 ס"מ
  • מורחים את מחצית מכמות הרוטב על הבצק ומפזרים מעל כשליש מכמות הגבינה
  • מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. פורסים ל-8 פרוסות ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם המחצית השניה של הבצק.
  • מכסים את המאפים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • מורחים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים מעל את שארית המוצרלה המגורדת
  • אופים כ20 דקות ב200 מעלות, עד שהגבינה משחימה ומבעבעת.

 

 
שבלולי פיצה
שבלולי פיצה צילום : גיל גוטקין
 
 
עוד כתבות במדור מתכוני ילדים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.