הכנפיים הצלויות האסייתיות המושלמות

 
כנפיים צלויות
כנפיים צלויות צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 10:26 17/01/2017
ישראל אהרוני

המתכון המושלם של אהרוני לכנפיים צלויות ברוטב אסייתי, עם שעועית ירוקה ברוטב שום, סויה ושומשום

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות:6 מנות | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים:


24 כנפיים נקיות


3 שיני שום קצוצות דק


2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק


2 כפות סוכר חום


3 כפות דבש


5 כפות רוטב סויה


5 כפות יין אורז או מים


2 כפות רוטב הוי סין


מעט שבבי צ'ילי


כפית קינמון


כפית פלפל סצ'ואני כתוש מעט


3 כוכבי אניס


לשעועית הירוקה:
חבילת שעועית ירוקה עדינה


בצל גדול פרוס דק


ג'ינג'ר פרוס דק


3 שיני שום פרוסות דק


2 כפות טחינה


3 כפות רוטב סויה


מעט מים


מלח, פלפל


כפית שמן שומשום


2 כפות דבש

 

אופן הכנה:


 

  • מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים פנימה את הכנפיים ומעסים אותן עד שתהיינה מצופות היטב מכל הצדדים.
  • מניחים את הכנפיים בתבנית שטחה ורחבה בשכבה אחת, עם העור כלפי מטה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
  • לאחר 20 דקות, בעזרת מלקחים הופכים את הכנפיים כך שצד העור יפנה כעת כלפי מעלה וממשיכים לצלות כ-20 דקות נוספות, שהכנפיים שחומות ומבריקות.

השעועית:

  • שוטפים את השעועית במי ברז. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים קלות בצל, ג'ינג'ר ושום.
  • מוסיפים את השעועית ומקפיצים כשתיים שלוש דקות.
  • בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים על השעועית.
  • ממשיכים להקפיץ במשך דקה שתיים ומסירים מהאש.
  • מגישים את הכנפיים לצד השעועית, ניתן לעטר בבצל ירוק קצוץ.

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני 2 גו - כל המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.