הערביסרי הראשון: מסעדת קפה אל נור החדשה

 
קפה אל נור
קפה אל נור צילום: יח"צ
 
עודכן 13:38 19/01/2017

במקומה של ברטי ברחוב קינג ג'ורג' נפתחת השבוע קפה אל נור - מסעדה ומעדניה שמבטיחה לשלב בין אוכל ערבי ולבנטיני לחווית בילוי לא יקרה

 
 
 
 
 

"אנחנו הערביסרי הראשון", אומרת ענבר זרוק, הבעלים של "קפה אל נור" (וגם של רשת זה סושי ומסעדת וונג, יחד עם בן זוגה איב) החדשה שנפתחה אחרי תקופת שיפוצים לא קצרה, במקום מסעדת ברטי. "הרעיון הזה התחיל עוד עם רועי אנטבי, השף של ברטי, ובסופו של דבר המשכנו לבד". ומה זה ערביסרי? "שילוב של ערבי וביסטרו, זה החלום שלנו למקום הזה. זה כנראה סוג של התבגרות שלנו ומעבר מקונספט של מסעדות אסייתות לקונספט הזה, שיותר קרוב אלינו הביתה".

 

גם עיצוב המסעדה, שעברה שינוי מכף רגל ועל ראש, הגיע מזרוק. המון אלמנטיים אתניים עם מוטיבים של זהב, שמצליחים לשלב בין אווירה אוריינטלית לבין אווירת בר סקסית בשעות הערב.

 

 
קפה אל נור
קפה אל נור צילום : יח"צ
 

קפה אל נור היא שילוב של מסעדה ומעדניה, שיפעלו במקביל. "המעדניה היא חלום ישן שלי", מספרת זרוק. "אנחנו מאוד מחוברים לאוכל הלבנטיני והים תיכוני, וגם אמא שלי שהיתה בשלנית מצליחה עם קייטרינג משלה וגם מהבית של איב מבשלים אוכל אותנטי".

 

השניים חברו אל השף אוהד לוי (אורטוריו, צ'יקטי) ויחד עמו מבשלת בכל יום גם סובחה, בשלנית ערבית, ואפילו אמו של איב שמכינה חלק מהמאכלים.

 

אנשי המסעדה מספרים שהמוטו שלהם הוא בעצם "פעם אצלנו, פעם אצלכם". אפשר גם לשבת במסעדה ולאכול ארוחה, וגם להצטייד הביתה בכל מה שצריך לארוחה ביתית מלאה, כולל תבלינים, ספרי בישול ואפילו צלחות וכלי מטבח.

 

תפריטי המעדנייה והמסעדה מדברים אחד עם השני, ויש מנות שמופיעות בשניהם. "האוכל שלנו הוא מבירות ועד פריז", אומרת זרוק. "זהו אוכל שמגיע מהמדינות הערביות, עם טכניקות בישול צרפתיות, ממש כמו בקהילות האלה שחיות בצרפת".

 

בתפריט המסעדה אפשר למצוא מנות ראשונות כמו קובנייה טלה עם סלסת ירקות שרופים וקרם חצילים, קלמארי בגריל על לבנה, גרגירי חומוס ותרד, מגש מזאטים מהמעדנייה ואפילו בורקס עם תפוח אדמה, טולום, תרד שחור וחלמון ביצה, למי שהתגעגה למנה המיתולוגית של ברטי.

 

 
קפה אל נור
קפה אל נור צילום : יח"צ
 

במנות העיקריות אפשר למצוא מנות כמו מרק ראש לוקוס מרוקאי, מנת פקיילה תוניסאית של תבשיל תרד ובשר שמבושל במשך שעות ארוכות (ויש גם גרסה טבעונית שלה), קציצות דג בזיתים חריפים, מנת פריקסה מפורקת בצלחת, פסטת פפרדלה עם ראגו וזעתר ואפילו המבורגר "לבנטיני" מבשר טלה ועם איולי אריסה, לפחות הרפתקנים.

 

בתפריט המעדניה, שתפעל החל משעות הבוקר, אפשר למצוא אוכל מוכן כמו ממולאים או קוסקוס עם מרק שאפשר לקחת הביתה, כריכים כמו כריך רוסטביף שמוכן במקום עם איולי אריסה, כריך טבעוני עם ירקות קלויים ושמן זית וסלטים כמו סלט עלי בר ברוטב דבש ורימונים, טאבולה כרובית או חצאי ארטישוקים ברוטב לימוני ורטבים כמו אריסה, סחוג, צ'קצ'וקה מרוקאית, פיצוחים, פירות יבשים, לחמים וחמוצים.

 

המחירים במסעדה ישמרו על Value for money גבוה, עם מחירי מנות שנעים בין 45-85 שקלים לרובן, מבלי לעלות את רף 100 השקלים, ומחירי עסקיות שינועו סביב בין 49-79 שקלים ויכללו מגוון של מאזטים יחד עם העיקרית ושתייה חמה.

 

 

 
קפה אל נור
קפה אל נור צילום : יח"צ
 

בימים הקרובים תהיה המעדניה פתוחה החל משעות הבוקר, והמסעדה תיפתח רק לארוחות צהריים, כשבהמשך תיפתח המסעדה גם בשעות הערב, לאחר ההרצה, שבעה ימים בשבוע.

 

 
קפה אל נור
קפה אל נור צילום : יח"צ
 
 

 

קפה אל נור, קינג ג'ורג' 88, תל אביב. 03-9033995.

 

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.