בדקנו: אלה המאכלים הפופולאריים ביותר בענף הקייטרינג הישראלי

 
עודכן 11:03 07/03/2017

בשורה התחתונה, הדבר הכי חשוב באירוע ישראלי אמיתי זה האוכל. ברור שמארגני האירוע הם מרכז החגיגה, הפרחים על השולחן מרשימים והנאומים מרגשים מאוד. אבל מה שקובע בסופו של דבר זה ה-אוכל. בכל ארוע, חג ואפילו בכל מפגש מצומצם, יש אוכל איכותי והרבה. בעשורים האחרונים ישראל הפכה למעצמה קולינרית וענף הקייטרינג הוא הזירה המרכזית שבה הטעמים וההעדפות שלנו מקבלים ביטוי. אז מה הם המאכלים הפופולריים ביותר בארועים שלנו?

 
 
 
 
 
צילום : Fotolia.com
 

בדוכני הקייטרינג באירועים השונים, ניתן לראות איך לצד מטעמים ותיקים ופופולאריים, מצאו את מקומם טרנדים קולינריים חדשים. לצד הסיגרים והפסטלים האהובים מוגשים מאכלים יפניים מיוחדים. מאכלי גורמה לצד חומוס, צ'יפס, סלט. את המנגל המסורתי החליף אסאדו איכותי, ומנגד, ארועים על טהרת הטבעונות התקבלו בשנים האחרונות כאלטרנטיבה פופולרית ואף יוקרתית.

בשרים ואסאדו

התפריט הבשרי היה ונשאר המועדף ביותר באירועים. הבחירות הקלאסיות של סטייק עוף, סטייק בקר ומושט מטוגן, השתדרגו בשנים האחרונות למנות איכותיות. שלוש המנות הפופולאריות ביותר היום הינן:

  • סטייק אנטריקוט מיושן
  • נתחי פרגית צלויים או על האש
  • פילה סלמון ברוטב מעודן

מנות אלו מוגשות בליווי תוספות של תפוחי אדמה מסוגים שונים ומני אורז וירקות. מנות ייחודיות יותר שמוצעות בדרך כלל בתוספת למנות הקלאסיות הינן רוסטביף, צלעות כבש, קבבים, אוסובוקו ודגים שונים. האטרקציה המבוקשת בתחום המנות הבשריות הינה לצלות את הבשר לעיניי האורחים, במיוחד בגריל אסאדו דרום אמריקאי.

אפשר לתאר במשך שעות איך הבשר הדרום אמריקאי המשובח יושב על הגריל בצורה מושלמת, איך בוחרים את הנתחים בדיקדוק ואיך הצלייה ביד אומן הופכת כל נתח לחוויה בלתי נשכחת. אך רק מי שטועם את טעמו של אסאדו משובח יכול באמת להבין במה מדובר. בשנים האחרונות ניתן לראות באירועים רבים את הגריל הדרום אמריקאי בפעולה במתחם האירוע עצמו. ניחוחות הצלייה מרחפים בחלל והמוזמנים נהנים מנתח עסיסי שנצלה בזה הרגע.

 

 
צילום : יחצ
 

פתיחה בשרית

המנות הבשריות המיוחדות והמעניינות ביותר מוגשות בכלל בקבלת הפנים. מזנונים עם מנות פתיחה קטנות ומגוונות ומלצרים מסתובבים מציעים מנות בגודל ביס ובטעמים נהדרים. המנות המסתובבות הפכו לחלק בלתי נפרד מארועים רבים. על המגשים המעוצבים מוגשים:

  • קבבוני טלה על מקלות קינמון
  • קרפצ'יו איכותי ברטבים מאתגרים
  • פטה כבד משובח על טוסט עם תוספת מתוקה

בין המנות המסתובבות נמצא לרוב גם סביצ'ה דג או סלמון עטוף בפילו עם טוויסט מעניין. ישנם גם דוכני פתיחה שמגישים בשרים קטנים על האש ואפילו דוכנים של נקניקיות צ'וריסוס, אשר פותחות את התאבון בעזרת החריפות המורגשת פתאום באמצע הביס.

 

המזרח הרחוק קרוב

המזרח הרחוק הוא המקום בו המציאו את האיטריות, את המוקפץ ואת המאכלים המתובלים בחריפות ומתיקות יחדיו. הפופולריות של מאכלים אסייתיים עולה בלי הפסקה, בין אם מדובר על עמדת מוקפצים או על עמדה של סושי, הנוכחות מורגשת בהחלט. היופי בעמדת המוקפצים הוא שאפשר להרכיב את המנה באופן אישי ובמקום, להקפיץ בתוך הווק ובתוך דקה או שתיים, לגלות עולמות שלמים של טעמים שלא הכרנו קודם.

המטבח היפני היה בעבר רחוק ומאתגר, מנות כגון סושי וראמן היו מיועדות לבעלי יכולת כלכלית גבוהה בלבד, אך כיום הסושי פופולארי מאוד ומוגש במגוון צורות יפות לעין ומעוצבות, המזמינות את הטועם למסע מיוחד במינו. עמדת סושי היא גם מפנקת מאוד עבור כל אוהבי הסושי, וגם מוסיפה המון לעיצוב האירוע בזכות העושר והססגוניות של המנות.

 

 

 

 
צילום : יחצ
 

סיגרים ופסטלים

בארועים קלילים בצהרי היום, בקוקטיילים ולצד המזנונים האחרים, נמצא גם את מזנון הסיגרים והפסטלים. מבחר סוגי פסטלים, צ'יפס וסיגרים מוגשים בעמדה ומתאימים מאוד לצד השתיה המרובה בארועים. המילוי יכול לבוא בהתאמה לסוג האירוע ולקהל האורחים, אפשר לבקש מילוי של בשר טחון איכותי, גבינה או פירה עם בצל.

 

סלטים בהרכבה אישית

המודעות לבריאות עולה עם השנים ואכילת ירקות טריים ומזינים מתגלה כחשובה מאוד. מזנון פשוט וכפרי מציע שלל ירקות טריים, אגוזים, גרעינים, תוספות ורטבים להרכבת הסלט האישי המועדף. בארועים אוכלים הרבה ובר סלטים קליל מתקבל בדרך כלל בברכה גם בקרב שוחרי הבריאות אבל גם בקרב שאר האורחים שנהנים מהסלטים המרעננים.

 

איטליה האהובה

מטבח האיטלקי כבש מזמן את ליבם של הישראלים ואנחנו ממשיכים לאהוב אותו ולתת לו מקום של כבוד בשמחות ובחגיגות שלנו. מזנונים בנינוח איטלקי מקשטים את הארועים שלנו ומפזרים לחלל ריחות של פוקאצ'ות טריות שנאפו זה עתה, פיצות בהרכבה אישית לבחירת האורחים וכמובן שלל פסטות שונות ומשונות. לפסטות מתלווים הרטבים האיטלקיים המשובחים על בסיס שמן זית איכותי. המזנון האיטלקי אהוב במיוחד גם על הילדים ומי בעצם לא אוהב פיצה?

 

 
צילום : יחצ
 
 

מקסיקו כבר כאן

היישר ממקסיקו התוססת והקצבית הגיעו אלינו מנות ייחודיות של טורטיות וטאקו עם שלל מילויים. ניתן למצוא היום בארועים דוכנים מקסיקניים אותנטיים אמיתיים. בדוכנים המקסיקניים מגישים טורטיות מקמח תירס וטאקו ממולאים על פי בחירה בהרכבה אישית, מתוך מגוון המילויים המקסיקניים. עגבניות, אבוקדו, בצל ירוק, עוף, בשר, סלט וכמובן, הרוטב המקסיקני החריף. נשמע אמריקה, אבל זה כבר כאן בישראל ואורחים נהנים מהחגיגה המקסיקנית בצלחת.

חומוס, צ'יפס, סלט

מזנון ים תיכוני ניתן למצוא בכל מני וריאציות שונות. המזנונים השונים בסגנון הים תיכוני מציעים:

  • חומוס עם בשר
  • מעורב ירושלמי
  • שווארמה
  • פלאפל
  • סביח - חומוס, טחינה, ביצה, חציל ותפוח אדמה בפיתה

בנוסף ניתן למצוא במזנונים אלו סלטים ביתיים: מטבוחה, גזר, טחינה ירוקה, חצילים, סלט קצוץ, חמוצים. בכל הוריאציות הנ"ל אפשר למצוא גם חומוס. מה שברור הוא שישראלים אוהבים חומוס ובארוע בלי חומוס, משהו חסר לנו. אז הטעמים משתנים, אבל החומוס נשאר פופולרי ואהוב מאוד!

 

הבחירה הטבעונית

בעבר הטבעונים נחשבו לקומץ של אידיאולוגים והתזונה הטבעונית נחשבה כפחותה וכתחליף לתזונה הבשרית. היום הדברים התהפכו מן הקצה אל הקצה. עולם הצמחונות והטבעונות זוכה לחשיפה תקשורתית ומודעות גדלה, סוחף אליו אנשים מטעמים שונים ומקבל מקום משמעותי בשיח הציבורי. הבחירה להגיש מזנון טבעוני מקובלת היום ואף נחשבת אמיצה. יחד עם השינוי החברתי, התקדם גם עולם המזון הטבעוני וכיום ניתן למצוא מנות מעניינות, איכותיות ובריאות. הדבר נובע בעיקר מהיצירתיות הרבה שמביא המטבח הטבעוני, עולם שלם של טעמים מיוחדים ולא מוכרים לקהל הטועמים. מאכלים כגון:

  • קציצות מנגולד עם טחינה
  • שווארמת סייטן
  • לזניה חצילים וקרם קשיו
  • המבורגר עדשים ופורטובלו

 

כל אלו ועוד הפכו את המזנון הטבעוני לעצמאי, מגוון ויוקרתי.

 

 

 
בחירה טבעונית
בחירה טבעונית צילום : יחצ
 

המתוק המתוק הזה

לא סתם הגענו עד לפה. כמו בכל ארוע, אחרי כל המטעמים, מגיעים הקינוחים, והם שווים במיוחד. עולם הקינוחים הוא עולם שלם בפני עצמו ואם ראינו שעולם המזון התקדם והשתדרג בשנים האחרונות, הדבר נכון פי כמה בכל הנוגע לקינוחים המתוקים. אם פעם היינו שוקלים לוותר על הקינוח פרווה שמוגש בתום ארוע בשרי, היום זאת לא אופציה. הקינוחים הפופולריים ביותר הם

  • סופלה שוקולד חם עם גלידת וניל
  • עוגת בראוניז
  • מוס פסיפלורה
  • גלידת סורבה בטעמים שונים

אבל נראה שהבחירה הפופולרית ביותר היום בתחום הקינוחים היא לגוון, לגוון, לגוון. כך ניתן למצוא בארועים מנות מתוקות כגון מלאבי קוקוס, קדאיף פירות, קרמבל תפוחי עץ, טראפל שוקולד וקפה בציפוי שוקולד לבן, תות קצפת ושערות חלבה, מוס פירות יער, נוגט קינמון, פירות העונה, פרפה חלבה, קרמבו שוקולד ואפילו קרמבו פטל. אין סוף ליצירתיות, לחדשנות, להמצאות ובעיקר לטעם המתוק והטוב.

 

מה אומרים המומחים?

מסתבר שהרבה מתרחש בענף הקייטרינג הישראלי. לפי דודו לובטון הבעלים של חברת קייטרינג משהו מיוחד: ״מאכלים פשוטים ואהובים נשארים וממשיכים ללוות אותנו בארועים שלנו לכל אורך הדרך. מאכלים מתרבויות רחוקות משתלבים במזנונים שלנו ומשפיעים על ההעדפות והטעמים. איכויות הבשר עולות ומנגד ארועים על טהרת הטבעונות מתרבים ונפוצים. בכל מקרה, בשרי או צמחוני, מקסיקני או איטלקי, נראה שאפשרות הבחירה והעשייה במקום תפסה מאוד בארועים שלנו הישראלים".

 

בקיצור ולסיכום, לצד המאכלים שנשארו אהובים השינוי הגדול באמת הוא שבמקום מנות מוכנות שמסודרות בהגשה יפה במזנונים, נמצא היום מנות בבחירה אישית והרכבה עצמית, ומנות שנעשות במקום, אל מול האורחים. סלטים, פיצות, טורטיות וסושי בהרכבה עצמית. גריל, אפיה וטאבון מוציאים מנות חמות וריחניות. דבר אחד שכנראה לא ישתנה בקרוב הוא שכולנו אוהבים חומוס. בעולם הקינוחים, המילה האחרונה היא ללא ספק מיני קינוחים אישיים.

 

 

 
צילום : יחצ
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.