תבשיל שוקי עוף, זיתי טאסוס ופירות יבשים

 
עודכן 18:41 03/03/2017

עוף לשבת: השף אלון כהן מכין ארוחה טעימה לשבת של שוקיים עם גזרים, בצלים, זיתים ופירות יבשים

 
 
 
 
 
להגיש לצד אורז לבן
להגיש לצד אורז לבן צילום : אלון כהן
 

מצרכים:


10 שוקי עוף שמן זית


200 גרם זיתי טאסוס מגולענים שמן קנולה


2 גזרים פרוסים לעיגולים מלח ופלפל גרוס


1 בצל גדול פרוס לחצי עיגולים פפריקה מתוקה


100 גרם צימוקים שחורים 1 כף שום כתוש


100 גרם משמש מיובש פטרוזליה לקישוט


100 גרם שזיף מיובש שחור


100 גרם אננס מיובש חתוך לקוביות


1 פארסה נקייה ופרוסה לעיגולים


1 ליטר ציר עוף


2 כפות רסק עגבניות

 

 

אופן ההכנה:

 

  • מטגנים את שוקי העוף במעט שמן קנולה עד להשחמה ומוציאים לנייר סופג
  • בסיר חדש מטגנים בשמן זית את הבצל עד להשחמה
  • מוסיפים את הגזר להמשך טיגון של 3 דקות
  • מוסיפים את הפארסה להמשך טיגון של 3 דקות
  • מוסיפים את השום, מלח , פלפל , פפריקה ורסק עגבניות מערבבים היטב,
  • מוסיפים את שוקי העוף המטוגנים, הזיתים והפירות היבשים, את ציר העוף ומביאים לרתיחה
  • מורידים לאש הכי קטנה ומבשלים למשך שעה וחצי עד לצמצום הנוזלים לרוטב סמיך.
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מקשטים בפטרוזיליה

 

 

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.