יום האשה בקולינריה: מנה המוגשת מחוממת ובאיחור

 
עודכן 13:33 08/03/2017

בבוקר יום האישה קיבלה רוני מנדלמן מייל מיחצני מותג נחשב, ובו מתכון ללזניה קלה והבטחה לקבלת ורד בקופה. בהמשך גילתה מסעדה שמחלקת לנשים כתר וקאווה בחינם. יש לא מעט סיבות לכעוס על קיום יום האישה, אך כשמגיעים לקולינריה המצב מקומם במיוחד

 
 
 
 
 
צילום : פוטוליה
 

הבוקר התחיל עם מייל מיח"צנית שמציעה ליום האשה מתכון איטלקי ופשוט ללזניה, כזה שדורש הרכבה לגובה ולא לאורך, כי לאורך זה כנראה מסובך מדי לאישה הממוצעת. המייל החגיגי נחתם בהבטחה לחלוקת ורד בקופת בית העסק, כי אם התאמצנו והכנו לזניה פי מתכון פשוט, מגיע לנו ורד על ההישג. חבל, כי לא רק שכמות עיתונאיות האוכל והמתכונאיות בישראל גדולה ועולה על כמות הגברים שעושים זאת, אלא גם מי שלרוב לוקח אחריות על המטבח בבית, על הכנת הארוחות, הסנדוויצ'ים למסגרות של הילדים ועל האירוח, הן הנשים. אני, כמובן, לא עושה הכללות אבל אם אתם שולחים אותנו למטבח, יש לשער שאחרי שנים של נסיונות ומיומנות נרכשת, נוכל לייצר לזניה לאורך, ממש כמו הגברים.

 

מאוחר יותר הגיעו כמה מיילים שמציעים כוס יין חינם או קאווה יוקרתית, ואחרים שהגדילו לעשות והבטיחו לא רק קוקטייל חינם בהזמנת מנה מהתפריט, אלא גם הזדמנות לקבל את הכוס, לתמיד. כאשה, אני לא באמת צריכה שמטעם המקום יתנו לי דרינק חינם, אבל אם בא לכם לפנק לקוחות מתמידות או סתם כאלה שנראה לכן שיעריכו את אותו הדרינק, פרגנו להן בכל יום שגרתי, ועל הדרך שימו לב שאף אחד לא מגניב להן משהו לכוס.

 

 

 

 

יום חגיגת האישה ממשיך, ושוטטות בפייסבוק מגלה שבמסעדה בראשון לציון חילקו כתרים לסועדות, ובעוד מקומות מחלקים קינוחים. כמה נחמד להיות אשה יום אחד בשנה. מה שבעיקר מרגיז אותי בכל האקסטרות האלה ביום האשה הבינלאומי זה שהן מגיעות כאקט יחצ"ני ללא שום ערך מוסף, ובלי לקדם אג'נדה אמיתית, בלי להכניס יותר נשים למטבח המקצועי או לתת להן להוביל מטבחים של מסעדות.

 

תנו לי לראות יותר מפעם בשנה בכתבה יעודית ליום "החגיגי" הזה איך נראה יומה של אישה שעומדת בראש מטבח של מסעדה מצליחה, שבצו אשה במשחקי השף וצרפו למיכל אנסקי עוד קול נשי בעמדת השיפוט במאסטר שף. תנו לנו להציג מתכונים ומנות שלנו בכל יום בשנה, סמכו עלינו שנוכל להוביל פרוייקט קולינרי בסדר גודל בינלאומי, תפסיקו לכתוב בלשון נקבה על אריזות של מוצרי מזון ובעיקר - תפסיקו להתייחס אלינו כאילו אנחנו לא חלק בלתי נפרד מהסצינה הקולינרית המקצועית. תנו לנו לצאת מהמטבח הביתי וללכת בראש מורם למטבח מהביל, שבו נקבל מחמאות על הביצועים שלנו ותמורה כספית נאה. אם בדרך תעניקו איזה כוכב מישלן או סתם ביקורת מפרגנת להדהים, אהיה שבעת רצון ואקבל ברצון כל ורד, קאווה או קינוח, כשמאחוריהם אג'נדה נאותה.

 

 
צילום : פוטוליה
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.