דג ברוטב עשבים ים תיכוניים, שום ושמן זית

 
עודכן 08:21 10/03/2017

ניחוח עשבי התבלין של הים התיכון וירקות קלויים קלות, יוצרים יחד ארוחה מזינה ומושלמת שעליה חתום ארז כהן

 
 
 
 
 
מנה לכל השבוע
מנה לכל השבוע צילום : חנן דיאמנט
 

מצרכים

6 דגי בס סלע שלמים ונקיים ללא ראש

 

לרוטב

12 שני שום  קלופות


60 גרם צנוברים


חצי חופן של כוסברה


4 ענפים של זעתר


4 ענפים של אורגנו


160 סמ"ק שמן זית


1 פלפל ירוק בינוני חריף


תבלינים

 

לאנטי פסטי

2 קישואים בינונים


2 בטטות בינוניות


חבילת גמבות קטנות במגוון צבעים או לחילופין גמבות גדולות אדומות, כתומות וצהובות


אורגנו וקרונית טריים

 

 

 

 

אופן ההכנה

 

  • מפלטים את דג הבס (ניתן לבקש זאת בחנות הדגים).
  • לוקחים  את כל מרכיבי  הרוטב,  שוטפים היטב את העלים הטריים ומשרים במים עם מלח למשך 15 דקות על מנת למנוע טעמי אדמה.
  • לאחר סיום השריית העלים הטריים טוחנים את מרכיבי הרוטב  עד לקבלת ממרח אחיד וחלק.
  • מחממים מראש תנור ל-150 מעלות. משמנים קלות נייר אפיה ומניחים על תבנית.
  • מניחים את הדגים בתבנית האפייה כאשר הצד של העור פונה כלפי התבנית. מפזרים מלח ופלפל שחור על כל פילה דג בנפרד ומורחים היטב את הרוטב. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 15-20 דקות.
  • במקביל חותכים את הירקות עבור האנטי פסטי  לגודל אחיד, מערבבים את הירקות עם עשבי התיבול,שמן, מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-25 דקות בטמפרטורה של 160 מעלות.

 



 

 

***המתכונים באדיבות עמיתי 'חבר' במסגרת פרויקט SUPER "חבר" של מועדון 'חבר' בהובלת השף עומר מילר. מטרת הפרויקט הינו להנגיש את מזונות העל לעמיתים ולציבור הרחב באמצעות מגוון מתכונים הכוללים מזונות על

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.