האתיופית הסודית עם תבשיל החומוס המושלם

 
עודכן 19:17 23/03/2017

אינג'רה אמיתית, צלעות כבש, תבשילים שלא מרחמים על החך וסרטים בוליוודיים בחצר. הכירו את האתיופית החדשה בתל אביב

 
 
 
 
 

כשתעמדו מחוץ ל"סמארה", רוב הסיכויים שתחשבו שאתם נמצאים במקום הלא נכון. אף שלט, מלצר או תנועה ערה לא מרמזים על כך שמדובר במסעדה. להיפך, במרפסת הקטנה שפונה לרחוב יושבים כמה חבר'ה וחולקים נרגילה ובפנים שקט בצורה בלתי צפויה.

 

אבל המקום עובד היטב ומציע כבר משעות הבוקר ארוחות על טהרת המטבח האתיופי, כולל מנות החורגות מהאינג'רה המוכרת, דוגמת תבשיל צעות כבש, קיטה פת'פת' - תבשיל צמחוני עם קרעי אינג'רה חמאה ורוטב עגבניות, וגם ספיישלים מתחלפים. בעלי המקום הם ישראלי ואתיופי (שביקשו להישאר מאחורי הקלעים), אבל התפריט כרגע הוא רק באמהרית. בהמשך, הם מבטיחים, הוא יתורגם גם לעברית.

 


>> אוהבים אגז בנדיקט? מקומכם כאן

>> איך התאילנדית החדשה בשוק רוטשילד-אלנבי?

 

המקום עצמו ענק בסדר גודל של מסעדה תל אביבית, ואם חוצים את החלל המרכזי ועוקפים את המטבח, מגיעים לספוט השווה באמת: מרפסת ענקית המחופה חצץ, ובה כמה שולחנות ועשרות כיסאות הפונים למסך גדול המשדר סרטים בוליוודיים. מאחורי אולם הקולנוע המאולתר ניצב בר ועליו נרגילות וקומקומי מתכת המשמשים להכנת ולהגשת קפה אתיופי מסורתי. בחלל הפנימי בכניסה למטבח יש מקרר גדול עם פירות משתנים והרבה אבוקדו - מהם מכינים שייקים לכל מי שמבקש.

 

 

 
לא כל האדום חריף לוהט הוא. אינג'רה בסמארה
לא כל האדום חריף לוהט הוא. אינג'רה בסמארה צילום : יעל רייף
 

 

סמארה נפתחה לפני כמה שבועות, אך בשל מיקומה באחד הרחובות האחוריים באזור התחנה המרכזית הישנה, היא מוכרת רק למשוגעים למטבח האתיופי, למקומיים שגרים בסביבה ולמי שחלף במקרה, הסתקרן ונכנס. בשונה מאתיופיות אחרות שעברו "אזרוח" ישראלי והותאמו לחך המקומי, כאן המנות לא מרחמות על אף חך ומאופיינות בחריפות נהדרת ובתיבול בועט, כך שאם אתם חובבי תיבול הארד-קור תוכלו לטעום כאן תבשילים אותנטיים שספק אם הזדמן לכם לטעום במסעדות אחרות.

 

לא הכל חריף כאן

גולת הכותרת כאן היא מנת אינג'רה ענקית המוגשת עם תבשילים בשריים או צמחוניים (60 שקלים), ותשביע זוג לא מאוד מורעב. בצד אפשר לקבל אורז צהוב, טעים ולא חריף בכלל, וגם סלט ירקות פריך ורענן. האינג'רה כאן חמוצה, כמיטב המסורת, אבל לא חמוצה מדי וכיפית לאכילה גם כך בפני עצמה. מעליה מונחים שישה תבשילים: הטעים ביותר הוא ה"שירו", תבשיל על בסיס חומוס אתיופי (קטן יותר מהזן המוכר), בצל מטוגן ופלפלים חריפים, שנטחן לפני הגשתו למחית חלקה. למרות הצבע האדום העז, השירו פיקנטי ונעים לחך גם אחרי הביס השמיני, ויש בו אפקט אוממי מסתורי שגורם ליד להישלח, לקרוע חתיכה מהאינג'רה ולערום עוד ועוד מהתבשיל העשיר.

 

 

 
ויש גם בית קולנוע מאולתר. מרפסת המסעדה
ויש גם בית קולנוע מאולתר. מרפסת המסעדה צילום : יעל רייף
 

לצידו נמצא ה"ידנצ'נא יכארוט", תבשיל ירקות על בסיס כרוב, גזר ותפוח אדמה בתיבול צהוב גנרי שכזה, שטעמו עדין ונטול חריפות. אם אתם אנשי חריף, סיכוי טוב שתמצאו אותו משעמם. ה"קאיסר אליצ'ה וואט", הוא תבשיל מנגולד חמצמץ וטעים מאוד, שהולך מצוין גם בשילוב שאר התבשילים. שני החריפים הם "מסר וואט", תבשיל מחיתי אדום על בסיס עדשים ופלפלים לוהטים, שאוכלים ומשתעלים בו זמנית עד שמצליחים להרגיל את בלוטות הטעם למתקפה, וסוג של מטבל חם שמכינים מהמון בצל מטוגןן שמצמצמים במחבת עם פלפלים חריפים.

 

 
אפשר לקנח בנרגילה וקפה בבר החיצוני. מסעדת סמארה
אפשר לקנח בנרגילה וקפה בבר החיצוני. מסעדת סמארה צילום : יעל רייף
 
 

על תקן המנה הבשרית מתפקד "קיי סגואט", תבשיל קוביות בקר ברוטב פפריקה, בצל ושום, שהדבר הכי בולט בו הוא לא החריפות, אלא הלעיסה האין סופית של קוביות הבקר שבושלו עד שהפכו לקשות וגומיות במרקמן. אם תצליחו לסיים מנה שלמה מהתבשיל המאתגר הזה, סימן שהחך שלכם ממזר לא קטן.


הטבחיות שעומלות במטבח וגם בעלי המסעדה מדברים עברית ופתוחים לשינויים והתאמות כשמתאפשר, כולל מנות שיתאימו יותר לילדים, אז אל תתביישו להכנס ולהציץ למחבתות ולסירים. חוץ מזה שמדובר ביופי של שבירת שגרה קולינרית, יש בחוץ ים של חנייה, ואחרי הארוחה אפשר להצטייד במוצרי מטבח אסייתיים או אתיופיים באחת החנויות המסקרנות במדרחוב נווה שאנן הסמוך.

 

סמארה - יסוד המעלה 51, תל אביב | פתוח כל יום בין 10:00-22:30 | אין טלפון במקום

 

 

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.