מלכת הארוחה: מקלובה טבעונית מפוארת

 
עודכן 14:48 30/03/2017

לא סתם מקלובה מהווה ארוחה שלמה. יש בה אורז, ירקות והמון תבלינים שמעשירים את המנה. הגרסה הטבעונית של כיפאח דסוקי מביאה את כל הטוב הזה בגרסה יותר בריאה

 
 
 
 
 
מרכז האטרקציה. מקלובה טבעונית
מרכז האטרקציה. מקלובה טבעונית צילום : שלו מן
 

באדיבות כיפאח דסוקי מתוך ספרה "מטבח של שלום"


המקלובה היא מהמנות המפוארות והאיקוניות ביותר של המטבח הערבי בארץ. בתרגום חופשי, פירוש השם הוא "הפוכה", כיוון שמדובר בקדרת אורז וירקות המוגשת כעוגה הפוכה. הנה גרסה טבעונית, עשירה, לא פחות טעימה ומלאת מוסר.

 


 

 

החומרים:


2 כוסות אורז יסמין


2 תפוחי אדמה קטנים


2 גזרים קטנים


1 חציל קטן


1 כרובית קטנה


1 כף שמן


4-5 כוסות ציר ירק


מלח ופלפל


¼ כפית כורכום


¼ כפית אגוז מוסקט טחון


¼ כפית הל טחון (לא חובה)


¼ כוס שקדים קלויים


 

 
 
 

להגשה


¼  כוס שקדים קלויים

 

אופן ההכנה


האורז

שוטפים את האורז

 

הירקות

 

  • קולפים את כל הירקות וחותכים לעיגולים. מפרקים את הכרובית. אם הפרח גדול מדיי, חוצים לשניים. פורסים את החציל וזורים מלח מעל.
  • מניחים בצד כרבע שעה על נייר סופג להגרת נוזלים. מסדרים את כל הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מושחים במעט שמן ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל־ 180 מעלות, עד לריכוך חלקי בלבד. אפשר לאפות הכול באותה תבנית, אבל כדאי לשמור על כל סוג בנפרד, כדי שיהיה נוח לסדר אותם בסיר אחר כך.

 

 

 

המקלובה

 

  • מסדרים בסיר עמוק את הירקות הקלויים בשכבות: מתחילים לסדר בתחתית את תפוחי האדמה וזורים קורט מלח ופלפל מעל, מסדרים עיגולי חציל וזורים שוב קורט מלח ופלפל, ממשיכים עם הגזרים וזורים מלח ופלפל. לבסוף, מסדרים את פרחי הכרובית וזורים קורט מלח ופלפל.
  • מניחים את האורז מעל הירקות. יוצקים מעל את ציר הירקות ומוסיפים את כל התבלינים. כדאי להתחיל עם 4 כוסות נוזלים ולהוסיף במידת הצורך - הנוזלים צריכים להיות בגובה של כ־ 1 ס"מ מעל האורז.
  • בעזרת כף עץ ארוכה יוצרים בזהירות "חורים" בתבשיל, כדי שהאורז יתבשל היטב והתבלינים יגיעו לכל השכבות. מבשלים על להבה בינונית כ־ 40-30 דקות. אפשר להוסיף כוס מים רותחים גם במהלך הבישול - יש להשאיר נוזלים בגובה של 1 ס"מ לפחות עד סוף הבישול. מניחים לתבשיל "לנוח" לפחות חצי שעה לפני שמגישים.

 

 

 

ההגשה


מניחים על הסיר מגש גדול והופכים עליו את הסיר בזהירות. אם המקלובה לא יצאה בשלמותה, כמו עוגה, לא נורא: תוכלו להשתמש בסוד שלי - מסדרים בקערה עמוקה את הירקות והאורז, דוחסים בעדינות בעזרת כף גדולה, והופכים שוב. הפעם המקלובה אמורה לצאת בשלמותה. אם לא, אל תתבאסו - במטבח הערבי אוכל לא מעוצב הוא אפילו אותנטי יותר.

 

 
עוד כתבות במדור מה אוכלים עכשיו?
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.