התקפת שוקולד: עוגת נמסיס מושחתת של קפה איטליה

 
עודכן 17:27 30/03/2017

עם תועפות חמאה והמון שוקולד איכותי, עוגת הנמסיס של קפה איטליה היא החטא המושלם לסופ"ש הזה, והיא הרבה יותר פשוטה להכנה ממה שנראה

 
 
 
 
 
התקפת שוקולד לשבת. נמסיס של קפה איטליה
התקפת שוקולד לשבת. נמסיס של קפה איטליה צילום : מיכל רביבו
 

מתוך ספר המתכונים של "קפה איטליה", באדיבות האחים ירזין

 

עוגה שוקולדית להפליא ונטולת קמח, אך עתירת חמאה ושופעת שוקולד. מה הפלא שהקינוח המושחת הזה זכה לכינוי "נמסיס"- אויב מושבע?


 

 

החומרים:


לאפייה: תבנית אפיה עגולה בקוטר של 25 ס"מ מרופדת בנייר אפייה


100 מיליליטר מים


210 גרם אבקת סוכר


340 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו)


225 גרם חמאה


5 ביצים גדולות

 

 

 

 
 
 

אופן ההכנה


 

  • מחממים על אש בינונית בסיר קטן 100 מילילטר מים ו-140 גרם סוכר ומביאים לרתיחה. ממשיכים להרתיח במשך דקה עד לקבלת סירופ עדין (נוזל סמיך). מניחים בצד.
  • יוצקים לסיר קטן כשני ס"מ מים ומרתיחים על אש קטנה.
  • מניחים על גבי הסיר עם המים הרותחים קערה שתכסה את פתח הסיר אך מקפדים שהמים לא ייגעו בקערה. בתוך הקערה מניחים את השוקולד והחמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את סירופ הסוכר לקערה עם השוקולד ומערבבים היטב. מורידים את הקערה מהסיר.
  • מצננים את תערובת השוקולד כעשר דקות.
  • מקציפים במעבד מזון במשך עשר דקות את הביצים ו 70 גרם אבקת סוכר עד שנפח התערובת מכפיל את נפחו.
  • יוצקים את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים באיטיות ותוך כדי ערבוב על לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לתוך תבנית האפייה.
  • מניחים מגבת מטבח מקופלת לשניים בתוך תבנית תנור גדולה ועמוקה, ועליה מניחים את התבנית עם העוגה.
  • ממלאים את תבנית התנור במים עד לשלושה רבעים מגובה תבנית האפיה.
  • מחממים תנור אפיה ל 120 מעלות.
  • מכניסים את התבניות לתנור ואופים במשך חמישים דקות.
  • מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר בתוך התבנית עם המים.
  • כשהעוגה מתקררת מעבירים אותה לצלחת הגשה תוך כדי הפיכת התבנית

 

 

 

 
עוד כתבות במדור מה אוכלים עכשיו?
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.