מתכוננים לפסח: חציל פרמז'ן של קפה איטליה

 
עודכן 20:37 05/04/2017

נימוחות חצילית, רוטב עגבניות מתקתק ופרמזן פריך מעל הכל. אם אתם מחפשים שבירת שגרה קולינרית בפסח, המתכון הזה הוא השידוך המושלם

 
 
 
 
 
חציל בפרמזן
חציל בפרמזן צילום : מיכל רביבו
 

המתכון מתוך ספר הבישול של קפה איטליה

 

מצרכים ל-4 מנות:

 

8 פרוסות חציל בעובי 1 ס"מ


3 כפות שמן זית


מלח שולחן


פלפל שחור טחון גס


200 גרם גבינת ריקוטה


50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת


1 ביצה


2 עלי בזיליקום קצוצים דק


קורט אגוז מוסקט מגורר


 

לרוטב עגבניות:

 

2 קופסאות עגבניות מרוסקות (800 גרם כל אחת)


150 מיליליטר שמן זית


4 שיני שום קלופות וחתוכות גס


1/4 כפית צ'ילי גרוס


1 כפית מלח שולחן


1/2 כפית פלפל שחור טחון גס

 

 

 

אופן ההכנה:


רוטב העגבניות:

  • יוצקים את שמן הזית לסיר גדול, על אש קטנה, מוסיפים את השום ומבשלים עד להזהבה.
  • מוסיפים את הצ'ילי, העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה בבעבוע עדין.
  • מסירים את הסיר מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר.
  • טוחנים את הרוטב בבלנדר חשמלי או ידני.
  • ניתן להקפיא את הרוטב ולהפשיר לפני השימוש.

 

 

 

החציל:

  • מחממים תנור ל 180 מעלות.
  • מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים ומתבלים במעט מלח ופלפל
  • מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומסדרים בה את הפרוסות בשכבה אחת. אופים עשרים דקות בתנור, מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר (לא מכבים את התנור).
  • מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה, 30 גרם מגבינת הפרמז'ן, הביצה, הבזיליקום ואגוז המוסקט. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מניחים בתבנית אפיה עמוקה ארבע פרוסות חציל. על כל פרוסה מניחים רבע מתערובת הגבינות. מכסים עם פרוסת חציל נוספת, כך שנוצרים ארבעה כריכים. מפזרים מעל את שארית גבינת הפרמז'ן ויוצקים מעל את רוטב העגבניות.
  • מכסים בנייר אלומיניום, מנמיכים מעט את חום התנור ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות במשך עשרים דקות.
  • מוציאים ומניחים למאפה לנוח עשרים דקות. מגישים עם רוטב העגבניות שבתוכו נאפה.
 
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.