אלוהי הקריספיות: השיטה הזאת לאפיית תפוח אדמה תשנה את חייכם

 
עודכן 14:54 04/04/2017

אם עד עכשיו משחתם בשמן זית והכנסתם לתנור, פספסתם עולם שלם של מרקמים. שיטת החיתוך המבריקה של הבלוגרית האמריקאית תפיק תפוח אדמה קריספי וחמאתי כפי שלא טעמתם מעולם

 
 
 
 
 
השיטה שתשנה את חייכם (הקולינריים). תפו"ד אפוי על פי הבלוגרית The Gunny Sack
השיטה שתשנה את חייכם (הקולינריים). תפו"ד אפוי על פי הבלוגרית The Gunny Sack צילום : מתוך הבלוג Camille tries to blogThe Gunny Sack
 

בכל כמה חודשים עולה לאוויר מתכון חדש לתפוחי אדמה אפויים. אחד מבטיח צבע שחום, אחר מתחייב על פריכות מיטיבית ויש את אלו שמשלבים כמה טכניקות, שיטות טיפול ומעבר בין טמפרטורות אפייה שונות, שבסופן (אם ירצה התפו"ד), יתקבל המאכל המושלם.

 

>> ארז קומרובסקי ממליץ על מסעדות מעולות בעכו

 

הבלוגרית האמריקאית טוניה לארסון מהבלוג The Gunny Sack עלתה על פטנט מבריק שמזכה את תפוח האדמה בכל התכונות הנכונות: נימוחות של פירה מבפנים וקריספיות משוגעת מבחוץ, והכל הודות לשיטת חיתוך פשוטה, שמאריכה בפחות מעשר דקות את זמן ההכנה. והבונוס הגדול: השיטה מאפשרת להכניס לתוך התפו"ד השזוף רגע לפני ההוצאה מהתנור מגוון תוספות ומילויים דוגמת חזה אווז מעושן, תרד, גבינת צ'דר או פרמזן, שיהפכו אותו מנשנוש פריך לארוחה שלמה.

 

מוכנים? כך עובדת השיטה:

 

1. מחממים תנור ל-220 מעלות, לוקחים תפוח אדמה על קליפתו וקוטמים לו את הכרס בצד הרוחבי, כך שאפשר יהיה להפוך ולהשעין את תפוח האדמה על אחד הצדדים. באמצעות סכין קטנה וחדה חודרים לאזור הקטום וחותכים טבעות בתוך תפוח האדמה, אך לא מגיעים עד הסוף.

 

 

 
לאחר הסרת "הכרס" והחיתוך הספירלי, הופכים וחותכים לכל הקוטר. משאירים את המרכז שלם
לאחר הסרת "הכרס" והחיתוך הספירלי, הופכים וחותכים לכל הקוטר. משאירים את המרכז שלם צילום : מתוך הבלוג Camille tries to blogThe Gunny Sack
 

 

>> מצאנו את הקינוח המושלם לפסח

 

2. הופכים את תפוח האדמה מניחים את הצד הקטום על גבי משטח עבודה (הצד הקטום פונה מטה). חותכים את תפוח האדמה מסביב באופן מאונך כפי שרואים בתמונה, אך משאירים באמצע חלק שאינו חתוך. הוא ישמור על תפוח האדמה שלם ולא מפורק גם בתום האפייה.

 

 
כך נראה תפוח האדמה לאחר החיתוך
כך נראה תפוח האדמה לאחר החיתוך צילום : מתוך הבלוג Camille tries to blogThe Gunny Sack
 

3. מושחים את תפוח האדמה בשמן או בחמאה מומסת, מוסיפים מלח ומעט פלפל, עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור במשך 30 דקות.

 

 
ביי ביי, נתראה בצד השני
ביי ביי, נתראה בצד השני צילום : מתוך הבלוג Camille tries to blogThe Gunny Sack
 
 

לכתבות נוספות שיעניינו אתכם:

פריז פינת האנוי: המסעדה החדשה של כוכבת משחקי השף

התאילנדית החדשה בשוק רוטשילד אלנבי: מנה אחת שעושה את כל ההבדל

נסיכות המטבח: קציצות הדגים המנצחות של צ'יצ'ו

 

4. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר הכסף, מברישים בעוד חמאה או שמן זית וקצת מלח. מחזירים לתנור ואופים במשך 30 דקות נוספות.

 

 

 
שזוף ושמח יותר ביציאה מהתנור. זה הזמן להעמיס בתוספות
שזוף ושמח יותר ביציאה מהתנור. זה הזמן להעמיס בתוספות צילום : מתוך הבלוג Camille tries to blogThe Gunny Sack
 

5. מוציאים מהתנור, עורמים תוספות דוגמת בייקון, גבינות קשות שאוהבים, תרד, שום, פלפל אדום חריף, ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות. מוציאים, מוציאים, מעלים תמונה לאינסטוש ומגישים מיד.

 

 
בחרו את הדריך הנכונה להשמין והחזירו לתנור לעוד כמה דקות
בחרו את הדריך הנכונה להשמין והחזירו לתנור לעוד כמה דקות צילום : מתוך הבלוג Camille tries to blogThe Gunny Sack
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.