ביוש גפילטע: מצאנו את החריימה המושלם לחג

 
עודכן 11:55 05/04/2017

אוהבים דגים חריפים אבל לא נולדתם לעדה הנכונה? טעמנו דגים חריפים ממעדניות נחשבות כדי לאתר את הזוכה בתואר "הדג האדום הטעים והנכון של השנה"

 
 
 
 
 

דגים חריפים הם חלק בלתי נפרד מארוחת החג, במיוחד אם בצלחת השכנה משתכשכים להם גפילטע פיש ברוטב ג'לי יציב וכתר גזר לראשם. מישהו צריך אזן את הטעמים ורצוי שזה יהיה דג עם רוטב סמיך ופיקנטי שכיף לנגב עם המצה. היו שלא כולנו ניחנו בגנים ובכישרון שיאפשרו לנו להתקין חריימה טוב בבית, אנו נתונים לחסדי חמות/ מעדניות שמתמחות בהכנת אוכל מוכן לחג.

 

>> מצאנו את קינוחי פסח הכי הכי טעימים

בהיעדר חמות מתאימה, הפור נופל על מעדנייה. כדי שגם אתם תוכלו להשוויץ בשולחן חג צבעוני שמחבר בין אירופה למזרח, עשינו עבורכם את העבודה הקשה ודגמנו מנות חריימה ממעדניות נחשבות כדי למצוא את האלופה. אחרי שהשוונו צבעים, מרקמים, עפיצות, חריפות, וגם ניקינו את החך עם יין בין כל טעימה, הגענו לכמה מסקנות חשובות. שמרו וגזרו עד צאת החג.


להביא הביתה להורים, להתחתן ובכלל: חריימה סלמון של מעדניית גולדשטיין


עוד לפני שהרסנו את המבנה היפה של פילה הסלמון כדי לקחת ביס, עלה באפינו ריח נעים ומתוק של פלפלים עם רמזוזי שום עדינים. ביס לתוך הדג הנהדר הזה סחף מחמאות מכל עבר: עסיסי, עשוי לתפארת, מתובל כהלכה ובשל לנישואים היו רק חלק מהן.

 

תשומת הלב העיקרית הוקדשה לעשייתו הכמעט "וול דאנית" של הדג, כך שתוכו נותר רך ועדין. אהבנו מאוד גם את הבחירה בפילה שנחתך עבה, כך שכל טעמי הרוטב המתקתק-פיקנטי נספגו בדג לכל עוביו ויצרו ביס נהדר.

 

שורה תחתונה: היינו אוכלים עוד עשרים כאלה בלי להניד עפעף.
כמה: 280 שקלים ל-10 יחידות

המעדניה של גולדשטיין -  מרכז מסחרי צומת סביון, סמוך לתחנת דלק פז

 
היינו שמחים להביא הביתה להורים, ובכלל. חריימה סלמון של מעדניית גולדשטיין
היינו שמחים להביא הביתה להורים, ובכלל. חריימה סלמון של מעדניית גולדשטיין צילום : באדיבות מעדניית גולדשטיין
 

 

>> כל הפרטים על המסעדה החדשה של רושפלד

 

להדליק את בלוטות הטעם לחינם: פילה בורי ברוטב עגבניות ופלפלים של מעדניית יוחנן


כשהסנפנו את הרוטב התמלא הלב דיצה והפה ציפייה לזריקת חריפות רעננה, שתשלח אותנו הישר לבית סבתא או לפחות תגרום לנו לשלוף מצה ולנגב את הרוטב הסמיך. הטעם, לעומת זאת, היה הרבה פחות ססגוני ומלא עזוז. יש שכינו את המנה האדומה "שקשוקת דג מתוקה", אחרים נשבעו שהרגישו נוכחות מסיבית של רסק עגבניות והיו כאלה, מרוקאים במוצאם, שממש נעלבו בשם העדה. גם עוביו של הדג, שהיה אות ומופת לדקיקות, לא היטיב עם הביס והפך אותו לכוכב משני בהצגה.

 

שורה תחתונה: נראה שהדג נפל לתוך אמבוש של רוטב שלא פגע בו, אבל גם לא הוסיף לו יותר מדי.

כמה: 90 שקלים ל-4 נתחי דג

יוחנן, חנות אוכל גורמה - החשמונאים 86, תל אביב

 

 
מתוק וריבתי. חריימה בורי של יוחנן
מתוק וריבתי. חריימה בורי של יוחנן צילום : באדיבות מעדניית יוחנן
 

לכתבות נוספות שיעניינו אתכם:

פריז פינת האנוי: המסעדה החדשה של כוכבת משחקי השף

התאילנדית החדשה בשוק רוטשילד אלנבי: מנה אחת שעושה את כל ההבדל

נסיכות המטבח: קציצות הדגים המנצחות של צ'יצ'ו

 

לשחק דוקים במקום לשבוע: חריימה צהוב של אל נור


אהבנו את שבירת השיגרה הקולינרית שבהפיכת המנה המסורתית האדומה לצהובה, אבל שם בערך זה הסתיים. עוד לפני שטעמנו הקיף הריח הדגי החזק מכל עבר וגם המראה לא עורר חשק לנעוץ מזלג. אזרנו אומץ וטעמנו, אבל אז נתקל החך באין ספור עצמות שהיינו צריכים לשלוף אחת אחת במקום ליהנות מביס נעים וזורם.

 

בגלל שאנחנו יהודים טובים נתנו צ'אנס נוסף, ואחרי לעיסה סבלנית אלו הביקורות שהתקבלו מחבר הלועסים: "יש שלדים של דינוזאורים עם עצמות קטנות יותר מאלו של הדג", "הטעם העז של הדג יחד עם הרוטב חסר האופי לא מעורר רצון לביס נוסף", ולקינוח "זה קצת כמו לשחק דוקים, כי שולפים לפחות חמישים עצמות תוך כדי האכילה במקביל לניסיון לשמור על מבנה הדג השלם".

 

שורה תחתונה: לא היינו חוזרים לדייט שני.
כמה: 38 שקלים ל-2 יחידות

אל נור - קינג ג'ורג' 88, תל אביב

 

צילום ועריכת וידאו: רוני דלמאי

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.