מבחן הגפילטע הגדול: איפה כדאי לקנות אוכל מוכן לחג?

 
עודכן 15:02 06/04/2017
אוכל ורק אוכל

להכין גפילטע בבית זו משימה לא פשוטה, וזה עוד לפני שדנים בסוגיית הריח המאתגר. מצאנו מעדניות עם קציצות דג מעולות, שמוציאות מהקרפיון את המיטב

 
 
 
 
 

גם אם היו שוכרים את שירותיו של הקופיקייטר והיחצ"ן הטובים בעולם, קשה מאוד היה למכור את הגפילטע פיש כמשהו שראוי לצריכת בני אדם. הקציצה האפורה, המרקם הבעייתי, המרכיבים (שאלוהים יודע שלא מגיעים מעולמות הגורמה) וגם המראה הכולל עם כתר הגזר המוזהב - כל אלה לא עושים חסד עם תדמיתה של מנת החג המובהקת, וקצת חבל. כי אם עוצמים את העיניים ממש חזק ומדמיינים שמדובר בקבב קרפיון בתיבול מתקתק ועיטור גזר רענן ששוחה בציר של עצמו (ותודה לאייל שני על ההשראה), עלולים אשכרה ליהנות מהביס.

 

>> קאפקייקס קניידלך כבר טעמתם?

 

להכין גפילטע בבית זו משימה לא פשוטה בכלל, וזה עוד לפני שדנים בסוגית הריח שעובר בקלות את גבולות המטבח. אם אינכם בקיאים ברזי הטיפול בקרפיון, עשו לעצמכם טובה ופנו מראש לעזרת המעדניות המתמחות. מכיוון שמדור האוכל חנון ורחום וגם רוצה להיות מועיל, הקריבו טובי הכותבים בו את גופם לטובת טעימה מערכתית של גפילטע פיש ממעדניות נחשבות. קציצה אחת הכריחה אותנו להשתעל, אחרת הזכירה עוגת דבש, ורק גפילטע אחד לרפואה גרם לנו לקפוץ על השולחן ולפצוח בריקוד. טוב, לפחות כמעט.

 

קציצה עם ביצים: גפילטע פיש של חוות צוק - המעדניה


גפילטע הוא גם ככה לא בר רפאלי, ואם הוא מגיע בצבע מעט זרחני שמוציא את האפור האפרורי מהקשרו, מי שאמור לטעום אותו עלול להיבהל - ובצדק. בסוף טעמנו. בשונה מהקציצות המאופקות, כאן מדובר בגפילטע עם ביצים, כזה שמאופיין בריח וטעם חזקים ובמרקם יציב. רק מה, רגע אחרי שמשבחים את הביס מגיע טעם לוואי מוזר, שלא הצלחנו לשייך לאף תבלין או להתרגל לנוכחותו המעיקה.

 

כמה: 13 שקלים ליחידה

חוות צוק - משה פרלוק 5, תל אביב

 

 
גפילטע פיש של חוות צוק - המעדניה
גפילטע פיש של חוות צוק - המעדניה צילום : אפיק גבאי
 

פטנציאל כמעט ממומש: גפילטע פיש של המעדניה של גולדשטיין


יפה, פוטוגנית ומעוצבת למשעי הייתה הקציצה של גולדשטיין, ועוד לפני שטעמנו שיבחנו ארוכות את העיצוב המהוקצע, שמוציא את הסקסיות מהקציצה האפורה. את הטעם חיבבנו בזכות מתקתקות נעימה, אך הדג היה מאוד דומיננטי גם באף וגם בפה וגרם לשמרניים יותר בהעדפותיהם להירתע. גם את מבחן המרקם עברה הקציצה האוורירית בהצלחה, וחוץ מטועם מבוהל שנזכר בלוף שצרך בצבא, כולנו הסכמנו להחליף את הכרית בבית בקציצה הרכה כענן.

 

כמה: 52 שקלים ל-4 יחידות

המעדניה של גולדשטיין - מרכז מסחרי צומת סביון, סמוך לתחנת דלק פז

 

 
גפילטע פיש של המעדניה של גולדשטיין
גפילטע פיש של המעדניה של גולדשטיין צילום : באדיבות המעדניה של גולדשטיין
 

הקציצה שלעסה אותי: גפילטע פיש של מסעדת סנדר


אולי היופי לא קובע (במיוחד כשמדובר בגיפלטע פיש), אבל במקרה של הקציצה של מסעדת סנדר גם האופי לא הפיל. המרקם היה דחוס מאוד ורק קצת פחות קשה מאבן, והעצמות שנטחנו ביחד עם הדג הורגשו בכל ביס וביס באופן נוכח במיוחד. גם הטעם המתקתק לא הצליח להציל את המצב, ואחרי סיעור מוחות ארוך החלטנו שמדובר בגרסה הדגית לעוגת דבש דחוסה, שלועסת את הלועס במקום שהוא ילעס אותה.

 

כמה: 16 שקלים ליחידה
סנדר - לוינסקי 54, תל אביב

 

>> לא תאמינו, אבל הקינוחים האלה כשרים לפסח

 

ד"ש מסבתא: גפילטע פיש של קיטון


יש גפילטע חלק מרקם ויש גפילטע שמהעצמות שנטחנות עם הדג מורגשות בו בכל ביס וביס. זה של קיטון שייך לזן השני, וזה בסדר גמור. הבעיה היא בטעם התפל, שמייצג הלכה למעשה את צבעה האפור של הקציצה. שום מתיקות לא מורגשת ברקע וגם לא טעם אחר או תבלין מעניין. לא משנה כמה צ'אנסים נתנו, הקציצה מיאנה לחלוטין להמריא ונותרה באפרוריותה.

 

כמה: 22 שקלים ל-125 גרם

קיטון ביסטרו יהודי - דיזנגוף 145, תל אביב

 
גפילטע פיש של מסעדת קיטון
גפילטע פיש של מסעדת קיטון צילום : רלי לב
 
 

הקרפיון היה גאה: גפילטע פיש של יוחנן


הגפילטע של יוחנן הוא ההוכחה החיה (נו, בערך) לכך שהיופי לא קובע. נכון שהקציצה היתה מפורקת מעט והמרקם לא מאוד יציב מפאת רכותו, אבל הטעם היה ממש מוצלח, כולל מתיקות נעימה שמתפשטת בחלל הפה. עם מרקם אוורירי וטעם דגי מאוזן, מדובר בקציצה שמחה ומשמחת, קלילה ועסיסית, שמיטיבה עם תדמית הגפילטע לדורותיו. כל כך אהבנו את האפרוה הסימפטית הזאת, שאנחנו שוקלים לאמץ אותה גם לראש השנה.

כמה: 90 שקלים ל-6 יחידות

כמה: יוחנן, חנות אוכל גורמה - החשמונאים 86, תל אביב

 

צילום ועריכת וידאו: רוני דלמאי

 

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.