צחורה וטעימה: עוגת גבינה פירורים לשבועות

 
עודכן 11:52 04/05/2017

גבוהה, צחורה, אלגנטית ותשאיר רושם רב על האורחים. עוגת הגבינה של אלונה זוהר משלבת בין טעמים קלאסיים לצורת הגשה קצת אחרת, והתוצאה טעימה במיוחד

 
 
 
 
 
מושלמת עם קפה הפוך ליד
מושלמת עם קפה הפוך ליד צילום : אלונה זוהר
 

למצרכים:


לבצק:

1 שקית בצק פריך מתוק


120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה


1 כפית תמצית ווניל


1 כפית גרידת לימון

 

לעוגה:

500 גרם גבינה לבנה 5%


500 גרם שמנת מתוקה


1 גביע שמנת חמוצה


1 אינסטנט פודינג ווניל


5 כפות סוכר


1 כפית תמצית ווניל

 

 

אופן ההכנה:

 

  • לשים את התערובת במיקסר עם וו גיטרה, להוסיף את שאר הרכיבים וללוש עד איחוד הבצק.
  • לרדד בעזרת מערוך בין שני דפי אפייה ולהניח בתבנית אפייה.
  • לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 ד' או עד הזהבה.
  • לצנן היטב.
  • לשים את הגבינה, השמנת החמוצה, והווניל בקערת מיקסר ולערבב היטב.
  • להקציף את השמנת המתוקה, הסוכר והאיסנטנט פודינג עד שהקרם יהיה יציב.
  • לאחד את השמנת עם הגבינה בערבוב בתנועות קיפול.
  • לקרוץ עיגול בגודל התבנית מהבצק (לא לזרוק שאריות) ולהניח בתבנית. לצקת מעל את הגבינה ולהניח במקפיא ל-4 שעות לפחות.
  • את שאריות הבצק האפוי שנשאר, לגרוס לפירורים ולפזר על הגבינה.
  • להמתין מעט עד הפשרה קלה ולהגיש.

 

 

 
שווה את זמן ההכנה
שווה את זמן ההכנה צילום : אלונה זוהר
 
עוד כתבות במדור מתכונים פריכים לשבועות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.