קיש פטריות ובצל ירוק לשבועות

 
עודכן 13:45 25/04/2017

לכאורה קיש קלאסי, אבל תוספת הבצל הירוק מעשירה את הבלילה בעקיצת טעם מרעננת, והתוצאה ממכרת במיוחד. הכניסו למועדפים

 
 
 
 
 
להגיש עם סלט ירוק ליד
להגיש עם סלט ירוק ליד צילום : אודי ברקן
 

מצרכים:


לקלתית:

250 גרם קמח (חצי חבילה, 1 ו-3/4 כוסות)  בצק פריך מלוח


80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת להקצפה 38%


 

למלית:

כוס וחצי - לאחר החיתוך של פטריות שמפיניון ופורטובלו


רבע כוס שמנת לבישול


1 ביצה


100 גרם גבינת קשקבל מגוררת


1 כפית מלח


1 כפית פלפל שחור


1 כף שמן זית


3 בצלים ירוקים קצוצים כולל החלק הירוק


כפית טימין טרי- רק העלים

 

 

אופן ההכנה:


הכנת המלית:

 

  • במחבת עם כף שמן זית מטגנים את הפטריות והבצל
  • מסירים מהאש מצננים מעט ומסננים מנוזלים
  • מערבבים בקערה עם שאר מרכיבי המלית.

 

 

הכנת הקלתית:

 

  • במעבד מזון מניחים את הקמח והשמנת להקצפה, מערבלים בפולסים עד לקבלת גושי בצק גדולים.
  • מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים לגוש בצק אחד.
  • מניחים על ניילון נצמד משטחים את הבצק מעט ועוטפים בניילון הנצמד, מעבירים למקרר לחצי שעה.
  • לאחר הקירור מקמחים מעט נייר אפייה ומעבירים את הבצק.
  • מרדדים לעלה בעובי של חצי ס"מ- במידת הצורך מקמחים.
  • הופכים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית הקיש, משטחים ומהדקים היטב לתבנית ולדפנות ומסירים את הבצק העודף סביב התבנית.
  • מעבירים למקפיא לחצי שעה ואופים כ- 10 דקות בחום של 160 מעלות.
  • מוציאים מהתנור מצננים מעט ושופכים את המלית על הקלתית.
  • מכניסים שוב לאפייה בתנור בחום של 180 מעלות ל- 20 דקות נוספות.

 

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים פריכים לשבועות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.