עוגת גבינה אפויה עם מסקרפונה ולימון

 
עודכן 14:00 25/04/2017

פריכה מבחוץ, רכה ושמנתית מבפנים ומעל מונחות פרוסות לימון מסוכרות שממלאות את הפה ברעננות. הכירו את המלכה הבלתי מעורערת של החג

 
 
 
 
 
צילום : אודי ברקן
 

מצרכים לקלתית:


(תבנית עגולה בקוטר 24)


250 גרם 3/4 1 כוס קמח פריך מתוק


60 (רבע כוס) מ"ל שמנת להקצפה

 

להכנת הקלתית:

  • במעבד מזון מניחים את הקמח והשמנת להקצפה, מערבלים בפולסים עד לקבלת גושי בצק גדולים.
  • מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים לגוש בצק אחד
  • מניחים על ניילון נצמד משטחים את הבצק מעט ועוטפים בניילון הנצמד
  • מעבירים למקרר לחצי שעה, לאחר הקירור מקמחים מעט נייר אפייה ומעבירים את הבצק
  • מרדדים לעלה בעובי של ס"מ  והופכים את נייר האפייה עם הבצק אל תבנית האפייה
  • מהדקים היטב את התחתית ואת השוליים של בצק לתבנית ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  • לאחר חצי שעה מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ך- 10 דקות אפייה.
  • מוציאים מהתנור, מצננים.

 

 

 

למלית הגבינה


3 ביצים


300 גרם ריקוטה


2 כפות  קורנפלור


300 גרם גבינת מסקרפונה


2 כפות קליפת לימון מגוררת


3/4 כוס סוכר


לציפוי:

2 מיכלים קטנים של שמנת חמוצה + 3 כפות אבקת סוכר מעורבבים

 

לציפוי הלימונים:

חצי כוס סוכר + 2 לימונים פרוסים דק ככל האפשר

 

ההכנה:

  • בקערה נפרדת מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר כ- 5 דקות, מוסיפים את הגבינות, הקורנפלור והלימון המגורר לתערובת אחידה מעבירים את התערובת לתבנית עם הבצק שאפינו מראש.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות כשבתחתית התנור יש תבנית נוספת עם מים ליצירת אדים.
  • לאחר שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לשעה נוספת, כאשר התנור כבוי.
  • מצננים את העוגה, מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר.
  • מבשלים בסיר קטן את פרוסות הלימון עם חצי כוס סוכר עד שפרוסות הלימונים הופכות רכות ומעט שקופות, מצננים ומניחים על העוגה.
  • מכניסים למקרר ללילה או לחמש שעות לפחות לפני ההגשה.

 

 

 

 

 
צילום : אודי ברקן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.