גלילי פפריקה פריכים ממולאים בגבינות ובטטות

 
עודכן 13:08 30/04/2017

פריכים, פיקנטיים ומפוצצים בגבינה נמסה. אם מיציתם את מאפי שבועות הרגילים, הנה אופציה שוברת שגרה

 
 
 
 
 
צילום : אודי ברקן
 

לגלילים:

500 גרם (חבילה) קמח  בצק פריך מלוח


160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת להקצפה 38%


1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה לפי העדפה


1 כפית שום גבישי

 

למלית

100 גרם מוצרלה מגוררת


4 כפות עירית קצוצה


1 בצל קטן קצוץ מטוגן


2 בטטות מבושלות וקלופות


100 גרם גבינת ריקוטה


1 כפית מלח


חצי כפית פלפל שחור

 

לציפוי:

ביצה טרופה

 

 

 

 

אופן ההכנה:


הכנת המלית:

מרסקים את הבטטות ומערבבים את שאר מרכיבי המלית איתם

 

הכנת הבצק:

  • במעבד מזון מניחים את הקמח, הפפריקה, השום הגבישי והשמנת להקצפה, מערבלים בפולסים עד לקבלת גושי בצק גדולים.
  • מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים לגוש בצק אחד
  • מניחים על ניילון נצמד משטחים את הבצק מעט ועוטפים בניילון הנצמד, מעבירים למקרר לחצי שעה.
  • לאחר חצי שעה מקמחים היטב נייר אפייה, חוצים את הבצק ומרדדים כל מחצית בצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ
  • יש להקפיד לקמח את משטחי הרידוד, מחלקים בעזרת סכיi את הבצק ריבועים באורך ורוחב  של כ- 7 ס"מ  מניחים בכל קצה של ריבוע שורה של המלית ומגלגלים את הריבוע לצורת גליל.
  • מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה כשהחלק שסגרנו מונח כלפי מטה.
  • חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית ומכניסים את התבנית למקרר לחצי שעה.
  • לאחר מכן מברישים את הגלילים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 25 דקות.

 

 

 
צילום : אודי ברקן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.