פרעצל חם, בירה קרה: הפסטיבל הכי טעים שאתם לא מכירים

 
עודכן 10:36 27/04/2017

אם אתם אוהבים אוכל בווארי, מתים על בצק ומתרגשים מבירות חדשות בטעמים מעניינים - האירוע הזה מיועד לכם. ויש גם כמה סיבות טובות להביא את הילדים

 
 
 
 
 
אווירה בווארית, נוף מקומי. פסטיבל הפרעצל בנמל
אווירה בווארית, נוף מקומי. פסטיבל הפרעצל בנמל צילום : תמי מצפי
 

יש שילובים שבלתי אפשרי כמעט לסרב להם, והם בדרך כלל קשורים לסוג מסוים (ורצוי משמין) של פחמימה לצד אלכוהול, ואם אפשר - שיהיה בירה קרה. האנושות מבינה כנראה רמזים, ואתמול נחגג ברחבי העולם יום הפרעצל הבינלאומי. באיחור אופנתי אך הגיוני (בכל זאת, סופ"ש) מגיע אלינו הפסטיבל הבצקי-אלכוהולי בקונספט חמוד במיוחד.

 

>> הטעות הקבועה שאתם עושים על המנגל כל שנה

 

החל מהערב בשעה 18:00 יתקיים ב"ביר גארדן 1040" בנמל תל אביב פסטיבל בווארי לכל המשפחה, שיחבר בין בירה מהחבית במגוון טעמים לפרעצלים טריים מעשי ידיו של השף דניאל זך ממסעדת "אסיה מוניקה" ובעל המותג "Bretel Zach", הזכור לגרגרנים שבינינו ממסעדת "כרמלה בנחלה".

 

 
השילוב המושלם. פרעצל בירה בפסטיבל
השילוב המושלם. פרעצל בירה בפסטיבל צילום : תמי מצפי
 

חוץ מאוכל בווארי, פרעצלים ו-12 סוגי ווינשטפן מהחבית, ילבש המתחם הטובל בדשא אווירת חג ויכוסה בדוכני פעילויות שונים לילדים (אבל לא רק), בהם ביתני קליעת פרעצלים למטרה, השחלת טבעות, עמדות צילום היתולי ומוזיקה חיה.

 

>> כל הפרטים על שוק האוכל הסודי החדש

 

מי שמגיע לצורכי נישנוש והתבסמות יוכל להתעלם משמחת החיים שמסביב, ללכת על דיל הפסטיבל (פרעצל + 1/2 ליטר בירה מהחבית + שרשרת בייגלך לצוואר ב-45 שקלים), להתמקם סביב שולחנות העץ הארוכים ולהתמסר לבריזה הנמל תל אביבית הנעימה. אם הצטיידם בנהג תורן, גם הוא לא יקופח ויוכל לשחק אותה אחד מהחבר'ה עם בירה נטולת אלכוהול שתוגש במהלך האירוע.

 

 


פסטיבל הפרעצל יתקיים היום (חמישי, ה-27.4) בין השעות 18:00-23:00, ומחר (שישי ה-28.4) בין השעות 12:00-18:00 בביר גארדן 1040, ביתן 16 בכניסה הצפונית לנמל תל אביב מכיוון חניון רידינג, ממש בסמוך לגשר המנעולים המחבר בין הנמל לרידינג.

 

 

ואם בא לכם לנסות בבית, הנה המתכון של דניאל זך לפרעצל מסורתי


מצרכים (ל21-16 פרעצלים):


1 ק"ג קמח לבן


8 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים


20 גרם (2 כפות) סוכר


550 מ"ל (1/4 2 כוסות) מים קרים


35 גרם (1/3 חבילה) חמאה, מומסת


10 גרם (2 כפיות) מלח


1 ליטר מים פושרים


60 גרם אבקת סודה לשתיה


4\1 כוס מלח גס

 

אם רוצים - תוספות לטבילת הפרעצל לפני הכנסתו לתנור:

שומשום

פיצוחים ושום יבש

פרג

סוכר וקינמון

גבינת צ'דר מותכת

 

 
אומנות הסיבוב. דניאל זך מכין פרעצל
אומנות הסיבוב. דניאל זך מכין פרעצל צילום : תמי מצפי
 
 

אופן ההכנה:

 

  • מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והמים. לשים במהירות נמוכה כ- 4 דקות. מוסיפים את החמאה ואת המלח, מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד 9 דקות.
  • מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר כ-30 דקות.
  • מחלקים את הבצק ל-12 - 16 חתיכות. מגלגלים כל חתיכה לנקניק ויוצרים ממנו צורת פרצל (בייגלה או הספרה 8 ). מניחים את הפרצלים בתבניות מרופדות בנייר אפייה ומניחים לתפיחה 30 דקות.
  • מערבבים את אבקת הסודה עם המים הפושרים ומשהים עד שהסודה נמסה לגמרי.
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). טובלים את הפרצלים בזהירות במשרה ומניחים חזרה בתבנית. מפזרים עליהם מעט מלח גס וחורצים בכל אחד מהם חריץ. מכניסים לתנור ואופים כ-14 דקות, עד שהפרצלים שחומים יפה. מקררים מעט לפני ההגשה.
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.