אמנות הפריכות: המדריך השלם לקיפולי בצק פריך

 
עודכן 12:50 04/05/2017

אם ראיתם ביוטיוב ופחדתם להכין בבית, אינס שילת ינאי מסבירה שלב אחרי שלב איך לקפל בצק פריך, כולל הומאז' לפרח שכבש את הרשת

 
 
 
 
 
צילום : אינס שילת ינאי
 

צורות שרצות ברשת

פרח על ריבוע: רדדו את הבצק לעובי של כחצי ס"מ על משטח מקומח וחלקו אותו לריבועים שווים,

בזווית של כל ריבוע חיתכו את הצורה של האות ר' כאשר שתי צלעות הר' מקבילות לזוויות הריבוע ( מצ"ב תמונה), לאחר מכן כל זווית של ריבוע שחתכנו הצמידו בזהירות אל מרכז הריבוע ונעצו במרכזו שוקולד או, מלית פרי שאוהבים.

 

שבשבת: רדדו את הבצק לעובי של כחצי ס"מ על משטח מקומח וחלקו אותו לריבועים שווים, חתכו בזהירות  חתך מכל קצה זווית לכיוון המרכז מבלי לחתוך את מרכז הריבוע, הניחו מלית במרכז ולאחר מכן קפלו כל קצה למרכז בשיטת "השעון" כל פעם מקפלים את הצד הימני. ( מצ"ב תמונה).

 

רדדו את הבצק לעובי של כחצי ס"מ על משטח מקומח וחלקו אותו למלבנים שווים, חתכו פסים לרוחבו של המלבן והשאירו חצי מלבו לא חתוך, את המלית הצמידו לחלק המלבני שלא חתכתם וגלגלו בזהירות לכיוון החלק החתוך, לאחר שמקבלים עוגייה בצורת "אצבע" כופפו בזהירות את שני הצדדים לכיוון המרכז ליצירת סהר עם צורת חיתוכים מעליו.

 

 
בצק פריך
בצק פריך צילום : אינס שילת ינאי
 

טריק שרץ ברשת: קחו מסרק מפלסטיק, צרו עוגייה ארוכה והעבירו אותה על שיני המסרק, כך יתקבלו צורות פסים על העוגייה.

 

רולדות פריכות: הקפידו לשים את החלק שסגרנו כלפי מטה , צרו חיתוכים קלים על הבצק לפני האפייה מבלי ליצור מרווחים, כך תקבלו עוגיות אחידות ואפויות גם מבפנים.

 

שושנה: רדדו את הבצק לעובי של כחצי ס"מ על משטח מקומח, חלקו אותו לשני חלקים שווים, מרחו את המלית על חלק אחד והניחו עליהם בזהירות את החלק השני, הדקו מעט וחתכו את הבצק הכפול לרצועות ברוחב של 2.5 ס"מ.

כל רצועה לפפו בזהירות סביב עצמה כך ייווצרו עוגיות בצורת שושנה.

 

קרואסונים קטנים ופריכים: רדדו בצק לעובי של חצי ס"מ על משטח מקומח, חיתכו משולשים שווים, הניחו בכל ראש משולש ( החלק הרחב) מלית שאוהבים וגלגלו לכיוון השפיץ, הניחו על תבנית מרופדת נייר אפייה כשהשפיץ מונח על התבנית.

 

 
צילום : אינס שילת ינאי
 
עוד כתבות במדור מתכונים פריכים לשבועות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.