חלוציות מסוג אחר: בתוך קיבוץ קטן בצפון מסתתר הפטיסרי הכי מקסים שאתם לא מכירים

 
עודכן 16:16 08/05/2017

קינוחים צרפתיים שמוציאים את העיניים, מתוקים על בסיס גחמות אישיות והרבה חיבה לשוקולד וגם עוגה מיוחדת שמבוססת על מרכיב סודי ומאתגר. הכירו את תושה בייקרי, עצירת החובה שלכם בטיול הבא לצפון

 
 
 
 
 
דלעת היא חלק מהעניין. קראנץ' דלעת ותבלינים בתושה בייקרי
דלעת היא חלק מהעניין. קראנץ' דלעת ותבלינים בתושה בייקרי צילום : שחף אברהם
 

שני חבר'ה צעירים נפגשים בבית קפה. אחד מנהל את המקום, השני עובד בקונדיטוריה. הם מתחילים לדבר, מגלים שבעורקי שניהם זורמת יותר מידי חיבה למתוקים ומחליטים לפתוח ביחד פטיסרי שפורץ את גבולות המתוקים הקלאסיים, עם פרשנות מעניינת לקינוחים מסורתיים.

 

>> לא תאמינו באיזה טעם המילקי החדש

 
מרכיבים עונתיים זמינים. טארט פירות
מרכיבים עונתיים זמינים. טארט פירות צילום : שחף אברהם
 

ככה מתחיל הסיפור של "תושה בייקרי", בית מאפה וקונדיטורה שהקימו שחף אברהם ותומר סויסה לפני חמישה חודשים בקיבוץ ראש הנקרה, במטרה לפתח את האזור מבחינה קולינרית ולספק חוויה קצת אחרת לתושבי הסביבה ולמבקרים מרחוק. אברהם עובד בתחום המסעדנות כבר מגיל 15 וכיום ברשותו סניף של קפה לנדוור בנהריה, וסויסה צבר רזומה נאה בתחום הפטיסרי, הכולל בין היתר את "מיכאל ביסטרו מקומי", "כתית" ז"ל וגם לימודים ב"אסטלה", שם הוא עובד היום כמורה.

 

 
שוקולד הוא חלק מהאג'נדה. בראוניז נטולי סוכר בתושה בייקרי
שוקולד הוא חלק מהאג'נדה. בראוניז נטולי סוכר בתושה בייקרי צילום : שחף אברהם
 

ל"תושה בייקרי" חלמו שניהם להכניס הרבה דימיון ופנטזיות אישיות. כך למשל הומצאו עוגת הפקאן-בטטה, עוגת הדלעת והתבלינים, וקינוח הקסיס בשטרויזל קקאו מלוח, שצבעו הסגול העז מושך הרבה תשומת לב. חוץ מהגחמות המיוחדות מוגשים במקום גם מתוקים קלאסיים, החל מקינוחי וטרינה יפהפיים, מקרונים ובראוניז (כולל גרסה נטולת סוכר), דרך עוגיות מסוגים שונים ועד עוגות בחושות, עוגות שמרים, קרואסונים ועוגות קרם אלגנטיות.

 

>> הטיפים המנצחים לעוגת גבינה מושלמת

 
יצירות המבוססות על גחמות. מקרונים וקינוח קסיס ושטרוייזל קקאו מלוח
יצירות המבוססות על גחמות. מקרונים וקינוח קסיס ושטרוייזל קקאו מלוח צילום : שחף אברהם
 
 

למרות שהקולקציה משתנה כל תקופה, עוגת הקראנץ' במילוי קרם פיסטוק ודובדבני אמרנ הפכה די מהר למנת הדגל של המקום. וכיום, במקביל למתוקים עובדים השניים על הרחבת אגף המלוחים עם מאפים מיוחדים שמתחלפים על בסיס יומי, בורקסים טריים תוצרת בית וקישים.

 

>> קראמבל מולח? הו יס! ואתם בהחלט עומדים להתמכר אליו

 
גן עדן לפחמימות. קרואסונים נולדים בתושה בייקרי
גן עדן לפחמימות. קרואסונים נולדים בתושה בייקרי צילום : שחף אברהם
 

הבייקרי אמנם קטן ומכיל בינתיים מספר מקומות ישיבה מצומצם, אך בימים הקרובים יסיימו השניים לבנות את מרפסת העץ, שתזמן ישיבה נעימה, בריזה מלטפת ובהייה שלווה בנוף הירוק מסביב. בינתיים, בהיעדר סוללת יחסי ציבור ואזכורים בתקשורת, מזדמנים למקום בעיקר תושבי המושבים הקרובים ושכנים מנהריה הסמוכה, אך אברהם וסויסה, שבנו את המקום בשני זוגות ידיים והרבה כישרון, מקווים להרחיב את קהל הלקוחות ולהוות עצירה מתוקה ומרעננת עבור המטיילים בצפון, שמחפשים מקום לספק בו את התאווה למתוק ופחמימתי.

 

 
קינוחי ויטרינה מפתים. בומב ומקרון מוזהב
קינוחי ויטרינה מפתים. בומב ומקרון מוזהב צילום : שחף אברהם
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.