הסוד של רפאלו: מתכון מנצח לארנצ'יני גבינות ופטריות

 
עודכן 03:48 16/05/2017

נכון שמדובר בלא מעט עבודה, אבל ברגע שתנגסו בכדור הריזוטו הפריך הזה ותילחמו בחוטי המוצרלה והפרמזן הנמסים, תבינו מהי תמורה מלאה

 
 
 
 
 
רפאלו
רפאלו צילום : אפיק גבאי
 

המתכון באדיבות מסעדת "רפאלו"

 

לריזוטו:


1/2 ק"ג אורז ריזוטו עגול


50 גרם פטריות פורצ'יני יבשות, מושרות במים רותחים כ-20 דקות, מסוננו, סחוטות וחתוכות


50 גרם פטריות פורטבלו, פרוסות


מעט שמן זית


150 מ"ל יין לבן יבש


10 גרם מלח


5 גרם פלפל שחור


20 גרם שום, קצוץ


1 ליטר ציר ירקות/ מים


200 מ"ל שמנת מתוקה


50 גרם חמאה


50 גרם פרמזן


100 גרם בצל לבן, קצוץ

 

 

אופן ההכנה

  • מרתיחים ציר ירקות/ מים בסיר נפרד, מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.
  • מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים שום ובצל ומקפיצים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את אורז הריזוטו ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לצריבה קלה של האורז.
  • מוסיפים פטריות פורצ'יני ופורטבלו ומערבבים. מוסיפים יין לבן.
  • מוסיפים בהדרגה את הציר הרותח/ המים באמצעות מצקת, כל פעם מעט תוך כדי ערבוב. מחכים שהנוזלים יספגו קצת בין לבין ומוסיפים שוב.
  • מתבלים במלח ופלפל במידת הצורך. לקראת הסוף, כשהנוזלים נספגו והריזוטו כבר סמיך, מוסיפים חמאה ופרמזן. מערבבים עד להמסה.
  • מקררים לחלוטין את המסה.
 

לארנצ'יני:

 

300 גרם ריזוטו פטריות מוכן מקורר


 

100 גרם מוצרלה, חתוכה לקוביות


1/2 ק"ג פירורי לחם מתובלים במעט מלח פלפל ועשבי תיבול


4 ביצים


200 גרם קמח לבן

 

להגשה:


קרם פרש

 

אופן הכנה:


 

  • מוסיפים ביצה אחת למסת הריזוטו הקרה ומערבבים.
  • קוצצים קלות ובעדינות את התערובת שנוצרה עם הוספת הביצה בעזרת סכין על קרש חיתוך כדי ליצור מרקם הומוגני.
  • מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורי ריזוטו במשקל 35 גרם כל אחד. ממלאים כל כדור בקוביית מוצרלה, סוגרים את הכדור ומניחים בצד להתייצבות.
  • טורפים את שלוש הביצים שנשארו, מקמחים את הכדורים, טובלים בבלילת הביצים ומצפים היטב בפירורי לחם.
  • מטגנים בשמן עמוק, עד להזהבה והמסת. מומלץ להגיש עם קרם פרש.

 

 

 

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.