באנה בנחמני: המסעדה שמוציאה סקס אפיל מירקות ושורשים

 
עודכן 15:29 17/05/2017

גינת התבלינים בחצר, המרפסת השקטה והשפים שמיישמים את אסכולת "אייל שני" הם רק חלק מהסיבות לבקר במסעדה החדשה עם הבאזז החזק בעיר

 
 
 
 
 
מיקסום הפשטות. מי פירות מוגזים
מיקסום הפשטות. מי פירות מוגזים צילום : מרב וסרמן
 

שישה שותפים צעירים ולא טבעונים לוקחים על עצמם משימה לא פשוטה - להפוך את הטבעונות המצטיירת כאפורה וסגפנית למטבח שמח, מפתה ומלא תשוקה ויצרים. עוד בטרם נפתח "באנה", הבייבי החדש שלהם בו יגשימו את החזון, התמונות מחשבון האינסטגרם של שף חנוך שכטר החלו לעשות את העבודה. הצבעוניות העזה של דפי סלק הדקיקים, פטריות הפורטובלו החושניות, הבייבי זוקיני שזכה למיתוג מחודש - כולם עוררו ציפיות עזות לא רק בקרב קהילת הטבעונים.

 

>> טעם העיר חוזר!


השבוע עם פתיחת המסעדה ששמה נגזר, כמה פשוט, מהמילה בננה, אפשר היה לטעום ולחוות את העבודה מאומצת של השנתיים האחרונות. "אנחנו לא באים להציל חיות ולא להטיף. הגישה שלנו היא לעשות משהו טוב גם לעצמנו כשאנחנו אוכלים אוכל קליל ובריא, וגם לסביבה" מסבירים האנשים שמאחורי החלום. "האג'נדה היא לחזור לשורשים, לאדמה, לבייסיק, לקחת את חומרי הגלם הפשוטים ולמקסם אותם", ולשם כך דרושה הרבה יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה, וכאן יש ממנה בשפע.

 

 
הירקות הם העיקר. צלחת שורשים בבאנה
הירקות הם העיקר. צלחת שורשים בבאנה צילום : מרב וסרמן
 

בהתאם, המקום הוא ההיפך הגמור מטבעונות שמנסה להתחקות אחר מנות בשריות ולייצר תחליף טבעוני. הירקות כאן מוצגים לראווה ובגאווה, ללא התנצלות או סייטנים שמנסים ללכוד את תשומת הלב. עיקרון מיקסום הפשטות בא לידי ביטוי במנת "ירוקים פריכים" (42 שקלים) - צלחת חגיגית עם שעועית ירוקה, אספרגוס, אפונת שלג, וברוקולי שעברו חליטה בנפרד כדי להתאים את זמן הבישול האולטימטיבי לירק. אליהם מצטרפים מלפפון, אבוקדו וכל גווני הירוק המוכרים לחך הישראלי, ועליהם וינגרט לימון. שיא הפשטות לכאורה, אבל הביצוע המדויק אחראי לרעננות והפריכות שהמנה מספקת, והתוצאה היא עונג גדול.

 

>> סושי שניצל כבר טעמתם?


נכון להיום מונה התפריט 13 מנות בינוניות בגודלן במחיר 30-50 שקלים. טעמנו את ברוסקת האבוקדו (34 שקלים) שנשמעת תמימה, אך מחוזקת בחתיכות פרי הדר חמצמץ ורעננן ושבבי קקאו מרירים שנותנים טוויסט מפתיע. עוד מנה מצוינת היא "הפטריות הצלויות" (48 שקלים), שמספקת ביסים ענוגים ובשרניים, מלאי טעם אדמתי שורושי ועסיסיות נעימה. גם כאן הסוד היא צלייה מדויקת ומדוקדקת של השמפניון, הפורטבלו, השימג'י והשינוקי, יחד עם עשבי תיבול טריים ושקדים פרוסים. מתחת להכל מתחבא קרם ערמונים חלק ועשיר שחותם את היצירה.

 

 
פינה שקטה בלב העיר. באנה
פינה שקטה בלב העיר. באנה צילום : מרב וסרמן
 

קומפוסט בחצר וקקטוס לקינוח


האנשים מאחורי המקום המסקרן הזה הם איש חיי הלילה בן רוטשילד, מיכאל רוטנברג, בן צ'צ'יק, דנה ירזין (בתו של המסעדן יורם ירזין ומי שאחראית לפתיחתה של הטאקריה המצליחה), חנוך שכטר ודן ארואץ. השניים האחרונים אחראים על הפן הקולינרי, כשברזומה שלהם עבודה אצל מאסטר העגבניות אייל שני בצפון אברקסס, שהתחילה ככל הנראה את אובססיית הירקות שדבקה בהם.


בירכתי המסעדה נבנית בימים אלה גינת ירק ותבלין, שאמורה לספק את רוב חומרי הגלם למסעדה, ותכלול אף קומפוסט למחזור פסולת אורגנית. המקום עצמו פשוט ונעים למראה. העיצוב הנקי מלווה במוסיקת רקע רגועה, הפס הקר של המטבח פתוח לעיני כל, ותצוגת ירקות צבעוניים מקבלת את הנכנסים בצבעוניותה. שישה שולחנות פנימיים במקום, והחצר פונה לרחוב נחמני, ובכיוון השני לגינה צידית פסטורלית.

 

 
לא מנסים לחקות, ממציאים מחדש. דלעת ערמונים בבאנה
לא מנסים לחקות, ממציאים מחדש. דלעת ערמונים בבאנה צילום : מרב וסרמן
 
 

אגף הקינוחים ממשיך את חקר הטבעוניות עם מנות שלא מנסות לחקות או להחליף, ביניהן בצק שקדים דק שעליו מונחים אגסים מקורמלים עם אגוזי מקדמיה בסירופ קקטוס וחמאת קקאו (38 שקלים) וגם "nice cream" מפירות יער קפואים, בננה ושבבי קוקוס קלויים ברוטב פטל וחלב אגוזי לוז שמכינים במקום (32 שקלים).

 

 
לא תתגעגעו לבשר. פטריות צלויות
לא תתגעגעו לבשר. פטריות צלויות צילום : מרב וסרמן
 

השבוע יפתח המקום להרצה החל מהשעה 19:00 ומשבוע הבא החל מ-12:00. אחרי התייצבות, התקבעות והרגעת הבאזז, תוגש במסעדה ארוחת בוקר וגם בופה עשיר וצבעוני, שעלול בהחלט להפוך לפייבוריט שלכם ללאנץ' שיאפשר לחזור לכיסא המשרדי במצב אנכי, עירני ומסופק.

 

באנה - נחמני 36, תל אביב | 03-6991566

 

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.