סיי צ'יז: מנות הגבינה הכי מושחתות בארץ

 
עודכן 11:52 22/05/2017
מרב וסרמן

כיכר קממבר צלויה בתל אביב, כנאפה עם אפקט מתיחה מיוחד בחוות בודדים במדבר, מק & צ'יז בורגר בחולון ומרציפן גבינה במגדל. מצפון ועד דרום - קבלו את המנות שלוקחות את העונג הגבינתי לאקסטרים

 
 
 
 
 
אפקט מתיחה, לא מה שחשבתם
אפקט מתיחה, לא מה שחשבתם צילום : פוטוליה
 

לגבינה אישיות מורכבת, מפוצלת כמעט: היא נוזלת, נמתחת, נמסה, מתערבבת, מבעבעת ונשפכת. לפעמים היא מלוחה, לפעמים מתוקה , ויש גם לא מעט חמוצות. היא חולשת על כל מטבחי העולם ממזרח למערב, מככבת בכל חלקי התפריט - ממנה ראשונה ועד לקינוח, וגם מגיבה בצורה שונה לטמפרטורה בה היא שוהה. אם כל מה שאתם חושבים עליו כרגע הוא חוטי נמתחים בתוך טוסט פריך שמתפוצץ מגבינה וחמאה, אתם במקום הנכון. הנה 10 מנות הגבינה הכי צ'יזיות בארץ, שביס אחד מהם יגרום לחיוך ענק בלי הצורך לזייף בקול "צ'יז".


>> מצאנו את המאפים הכי טובים בארץ

 

חצפורי אג'ורלי בדדה


טעמם של מאפי הבצק הגבינתיים עם הטאצ' הגרוזיני הוא לא פחות מאלוהי. סוגי המאפים הגאורגיים משתנים בצורתם ובאופן הכנתם, אך העיקרון דומה בכולם, בלילת גבינות עם נטייה למליחות (חאצ'ו = גבינה בגרוזינית) פוגשת בבצק רך (פורי = לחם) והשמחה רבה. בין סוגי החצ'פורי תמצאו את האימרולי והמגרולי, העגולים הממולאים גבינה, אבל אנחנו מאוהבים באג'ורלי - סירת בצק במילוי תערובות של סולוגוני גרוזינית (הדומה למוצרלה אך יותר מלוחה), גרוזינסקי שנותנת מליחות, פטה, גבינת שמנת עם 30% שומן לפחות, ומעל הכל ביצת עין נוזלית.


החצ'פורי נכנס לכמה דקות לתנור, כך שהגבינות מותכות אך הביצה נשארת נוזלית, ורגע אחרי שהמאפה יוצא ושנייה לפני שהוא מונח על השולחן, נזרקת לתוך סירת הבצק קוביית חמאה שנמסה על גבי הגבינה המבעבעת. הדרך המסורתית לאכול את הדבר המושלם הזה היא לערבב את תערובת הגבינות הרותחת עם הביצה באמצעות מזלג, כך שיוצרו טעמים חדשים, לבצוע את קצוות סירת הבצק, לטבול ולהתענג עד שהסירה מפליגה מהצלחת לבטן בשלמותה.
כמה: 46 שקלים

 

דדה- כצנלסון 113 גבעתיים , הרצל 75 ראשון לציון, בן גוריון 61 בת ים

 

 
בריכת גבינה מושלמת שעטופה בבצק פריך. חצ'פורי בדדה
בריכת גבינה מושלמת שעטופה בבצק פריך. חצ'פורי בדדה צילום : מרב וסרמן
 

גבן אל חלוויאת במגדלנה


בסוף הארוחה במסעדת מגדלנה מחכה לכם אחד מקינוחי הגבינה הכי מענגים שיש. המנה מורכבת מגלילי בצק רכים ושמנמנים, שממולאים בקרם ריקוטה אוורירי ומוגשים עם שערות קדאיף ופיסטוקים. זה רק נשמע פשוט. מדובר בקינוח שהמתיקות בו מתונה, הטעם הגבינתי שולט וכל ביס גורם להתלהבות חדשה. סוד קסמה של המנה היא בבצק המפתיע והשונה מהמוכר, המורכב מסולת וגבינה ערבית, שילוב שיוצר מרקם שמזכיר מרציפן. לפני שמתמכרים לתענוג חשוב לדעת שבשביל לאכול אותו שוב תצטרכו לחזור למגדל, כי "מגדלנה" היא המקום היחיד בארץ בו הוא מוגש.
כמה: 42 שקלים

 

מגדלנה - מתחם צומת מגדל, כביש 90, מגדל

 

>> כל הפרטים על חזרתו של "טעם העיר"

 

 
כמו מרציפן גבינה. גבן אל חלוויאת במגדלנה
כמו מרציפן גבינה. גבן אל חלוויאת במגדלנה צילום : מרב וסרמן
 

מלאי כופתה במהרג'ה


המטבח ההודי אינו עשיר במנות גבינה, אך עושר הטעמים, המרקמים והניחוחות העולים ממנת המלאי כופתה, הופכים את מעט המנות הגבינתיות מהמטבח המתובל הזה לפריט חובה. המנה האייקונית מורכבת משתי כופתאות גדולות עשויות תפוחי אדמה שנמעכו לפירה יחד עם תערובת פירות יבשים ופניר - גבינה שמכינים בבית בתהליך בישול והפרדת גבן מהחלב. כדורי תפוחי האדמה הגבינתיים והמתקתקים עוברים טיגון שמעניק להם קרום שזוף, ונשלחים להתעטף בקרם טעים במיוחד על בסיס אגוזי קשיו טחונים, חלב וסוכר.
כמה: 40 שקלים

מהרג'ה - הרצל 87 רמלה


>> רוצים להכין בבית? אהרוני מלמד איך

 

 
גבינה בגרסה הפריכה. מלאי כופתה במהרג'ה
גבינה בגרסה הפריכה. מלאי כופתה במהרג'ה צילום : דניאל לילה
 
 

סושי צ'יז בקיוטו


אם אתם מעקמים פרצוף למשמע הרעיון של גבינה בתוך סושי, זה רק בגלל שלא יצא לכם לנגוס באחד ממשולשי הקיוטו צ'יז. רבים ניסו לחקות את המנה הזאת בעשור האחרון, אבל מסעדת "קיוטו" הותיקה הייתה הראשונה בארץ שהעזה לשלב בין סושי מסורתי לגבינה מומסת, ואף חיקוי עוד לא הצליח להתעלות על המקור. המנה מורכבת מהצמד היפה והנכון של עולם הסושי, סלמון ואבוקדו המונחים ב"סנדוויץ'" אורז יחד עם גבינה צהובה מסוג "עמק" שכה אהובה על הקהל הישראלי. הסנדויץ' נעטף באצה ובלילת טמפורה דקה, וקופץ ראש אל השמן העמוק. כך, במצב אופטימלי של פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, בכל ביס מתקבלת בנוסף לטעמי הסושי המוכרים, אקסטרה קראנצ'יות וגבינה שניגרת לכל עבר.
כמה: 61 שקלים ל-4 יחידות


קיוטו - אריה שנקר 7, הרצליה

 

 
מפתיע כמה שזה ממכר. סנדוויץ' סושי בקיוטו
מפתיע כמה שזה ממכר. סנדוויץ' סושי בקיוטו צילום : אסף רונן
 

מקצ'יז בורגר בגורדוס


תחזיקו חזק, כי בגורדוס, היכל ההמבורגרים המוגזמים, יגישו לכם מנה מטורפת המשלבת בין שתי המנות הכי אמריקאיות שיש - "מק & צ'יז והמבורגר עם גבינה. השחיתות מתחילה בקציצת ההמבורגר, העשויה מ-220 גרם בשר אסאדו שנטחן במקום ונדחס ללחמניה יחד עם כל התוספות המצופות - חסה, עגבנייה ומיונז. מכאן המנה תופסת את הטוויסט הצ'יזי עם תוספת מק & צ'יז המונחת על ההמבורגר ומוקרמת ברוטב גבינתי של שמנת, צ'דר כתמתם ופרמז'ן. על אף שכלל לא חסרות פחמימות במנה, לא חוסכים כאן בקלוריות של האושר ומגישים אותה עם צ'יפס בלגי וצ'יפס ובטטה מתובל.
כמה: 75 שקלים


גורדוס - שר' ירושלים 222, חולון

 

 
לא חוסכים בגבינה. מקצ'יז בורגר בגורדוס
לא חוסכים בגבינה. מקצ'יז בורגר בגורדוס צילום : גל קולוג
 

כריך קובני באמריקה


בתוך התפריט העצום של מסעדת אמריקה, כשמעליו מתנוססת הכותרת The Munch - תמצאו את הטוסט הכי צ'יזי שיש "הקובני". הוא מוגש בצורת החיתוך האופיינית לכריך הקובני כארבעה משולשי סנדוויץ' מחלת בריוש, שבין פרוסותיה כלואים יחדיו נקניק צוואר לבן, נקניק חזה בקר, גבינת צ'דר שנמתחת בכל נגיסה, וסלסלת-פסטו לטינית בשם "מוחו ורדה", כשאת הבזיליקום הריחני מחליף חלפיניו עוקצני. לצד הכריך מוגשת ביצה קשה ואת המנה כולה תוכלו לפגוש גם במסגרת עסקיות הצהריים וגם במסגרת דיל "אכול כפי יכולתך", המוגש בימי א' במסעדה.
כמה: 56 שקלים

 

אמריקה - אבן גבירול 26 תל אביב

 

 
הדרך המהנה והמהירה להתקף לב. טוסט קובני באמריקה
הדרך המהנה והמהירה להתקף לב. טוסט קובני באמריקה צילום : מרב וסרמן
 

כיכר קממבר בבר א וין


מנת הקממבר הקטנה והמטריפה הזאת הפכה למנת דגל המזוהה עם המקום מרגע פתיחתו אשתקד, ומהווה דוגמה מובהקת לקו הקולינרי של בר א וין, שמטייל בין אלגנטיות לשחיתות מוגזמת - והכל בגבולות המטבח הצרפתי. צלחת הכלוסטרול המשמחת מורכבת משלושה מרכיבים בלבד ולא צריך יותר מזה כדי להעיף את מי שטועם אותה באוויר: כיכר קממבר רכה וקרמית בשלמותה של משק יעקובס, שנכנסת לתנור, מתרככת, מתפרצת ומאבדת את צורתה. כשהגבינה יוצאת מהתנור מתלווים לצלחת ריבת עגבניות צלויות מתקתקה בתיבול צ׳ילי, שנותן קיק מעקצקץ. חופן אגוזי לוז חותמים את אחד החטאים הכי משתלמים שנתן היקום לאדם הקטן.
כמה: 42 שקלים


בר א וין - רוטשילד 7, תל אביב

 

 
חיבור מופתי. קממבר נמסה, אגוזי לוז וריבת עגבניות בבר א וין
חיבור מופתי. קממבר נמסה, אגוזי לוז וריבת עגבניות בבר א וין צילום : מרב וסרמן
 

פיצת ארבע גבינות בגומבה


פיצות צ'יזיות לא קשה למצוא, אבל אנחנו בחרנו בזאת שמכילה לא פחות מארבע גבינות: מוצרלה, פטה מלוחה, כדורי ריקוטה בעלי מתיקות עדינה שמפוזרים ברחבי המגש, ופרמז'ן איכותי. כל המוגזמות הזאת לוקחת את בלוטות הטעם למסע בין טעמים ומרקמים - רובם נמסים בהכנעה בפה. ברשת גובמה, שהפכה לפופלרית ואהודה בזכות "ווליו פור מאני" נהדר, השכילו לשדך את הגבינות למצע פסטו ולא לרוטב העגבניות השגרתי. הירוק הריחני מחלחל לבצק הדק והקריספי ומהווה מצע מעולה לגבינות שנמסות מעליו, כך שלא משנה אם תחטפו התקף לב מתישהו בביס הרביעי - מדובר בתענוג מושלם.
כמה: 46 שקלים


גומבה - סניפים בכפר סבא, פתח תקווה ובאר שבע

 

 
מי צריך רוטב עגבניות? פיצה ארבע גבינות בגומבה
מי צריך רוטב עגבניות? פיצה ארבע גבינות בגומבה צילום : מרב וסרמן
 

כנאפה עיזים בקורנמל


חוות קורנמל היא מקום קסום ומבודד בלב המדבר, שספק אם תצליחו למצוא בפעם הראשונה שתגיעו אליו. צריך עיניים ממש חדות ותיאבון עז כדי לא לפספס את הפניה לחווה הנחבאת הזו. עם תפריט חלבי קטן בו כל המנות מתבססות על גבינות עיזים שמכינים במחלבת הבוטיק בחווה - מדובר בגן עדן לחובבי גבינות. את כל מה שמוגש מכינים בני הזוג קורנמל, שאף קוראים לגבינות על שם העיזים בחווה. כך תוכלו לפגוש ולטעום את מיכל, הגר, עדי, עדנה ושולה.

 

האחרונה היא הכוכבת הראשית במנת הכנאפה המקומית, המורכבת מגבינה קשה העשויה מגבן חצי מבושל שעבר המלחה קלה. בזכות טכנולוגיית הייצור שלה (שנשמרת כאן בסודי סודות), היא מותכת מצוין ושומרת על מרקם שמנתי וחלק. תוספת חמאה, שערות קדאיף פריכות, מי סוכר ושברי פיסטוק הופכים את הקינוח הצ'יזי מפתיע שנאכל מול נוף דרומי עוצר נשימה, לאושר מושלם.
כמה: 36 שקלים


חוות קורנמל - 2 ק"מ דרומית לצומת טללים

 

 
תהליך הגיבון המיוחד יוצר את אפקט המתיחה. כנאפה עיזים בקורנמל
תהליך הגיבון המיוחד יוצר את אפקט המתיחה. כנאפה עיזים בקורנמל צילום : מרב וסרמן
 

ארנצ'יני באיטליאנו דה לה קטסטה


הארנצ'יני הוא החטיף המושלם לפתוח איתו ארוחה איטלקית. הכדורים הזהובים יחטפו ויעלמו בשנייה מהצלחת, אבל כדי להגיע לתוצאה משובח, יש לעבור לא מעט תלאות הכנה. מתחילים בריזוטו מאורז עגול עבה ועמילני, שבתהליך הכנתו הופך למעט דביק, קרמי ומלא טעם כשהוא סופח אליו את טעמים מחמאה, ציר ירקות ויין לבן. לתערובת הריזוטו חוברות גבינות סנט מור רכה וגבינת פרמז'ן - שתיהן בעלות נוכחות טעמים דומיננטית שנותנות את הטון במנה. את התערובת מכדררים לכדורים בגודל בינוני, מצפים בפירורי לחם ושולחים אל השמן העמוק. הגבינות נמסות להן בתוך הכדור, אך לא מאבדות מזהותן, והציפוי הופך נוקשה ופריך. התוצאה היא ביס פציח, תוכן שמיימי וגבינה שנמתחת בכל ביס. בין הנגיסות טובלים את הכדורים ברוטב עגבניות או איולי פפריקה מעושנת ורק צריך להשמר לא לקבל כוויה בלשון.
כמה: 42 שקלים


איטליאנו דה לה קוסטה - העליה השניה 96 , חיפה

 

 
אמנות הפריכות. ארנצ'יני גבינות באיטליאנו דה לה קוסטה
אמנות הפריכות. ארנצ'יני גבינות באיטליאנו דה לה קוסטה צילום : מרב וסרמן
 

 
עוד כתבות במדור מתכונים פריכים לשבועות - כל הכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.