מורדות בלבן: גבינות מיוחדות למיטיבי לסת

 
עודכן 15:33 28/05/2017

גבינה שיושנה 1000 ימים, אחת שאסורה ב-49 מדינות, גאודת סרפד וצ'דר שתשנה כל מה שחשבתם על הגבינה המוכרת לכאורה. אוהבים גבינות ומיציתם את הקממבר? נסו את הגבינות למתקדמים בלבד

 
 
 
 
 
היכונו לבהלת הלקטוז
היכונו לבהלת הלקטוז צילום : יח"צ מיי דלי
 

באזירון צבעונית (טריקולור) חריפה


למרות המראה הגמיקי, הגאודה הזאת היא לא רק יפהפייה אמיתי, אלא גם טעימה מאוד ומעניינת בפה, בזכות שילוב של שני סוגי פלפלים - אדום פיקנטי וירוק קלוי, ששוכנים בתוך גבינת עיזים חצי רכה. הטעם הראשוני הוא עדין ומזכיר גאודה רגועה, ורגע לאחר מכן מוצף הפה בטעמים מעושנים וחריפים לסירוגין, כשברקע נותר הטעם העדין בעל הארומה העיזית.

המרקם שונה גם הוא מהאודות המוכרות, ומעט יותר רך וגמיש. הכי טעים לאכול אותה בריבועים או חריצים, אבל אפשר להמיס על טוסט ולזכות בהתפוצצות טעמים ומרקמים.
כמה ואיפה: 23 שקלים ל-100 גרם, להשיג מעדניית "לה פורמאג'רי" בשרונה מרקט


>> סוף סוף מצאנו עוגת גבינה שבהחלט שווה את הכסף שלכם


 

 
גאודה עיזים טריקולור חריפה
גאודה עיזים טריקולור חריפה צילום : יח"צ
 

רוקפור פפילון שחור מחלב כבשים


עד היום רק חשבתם שאתם מכירים הרוקפור, אבל הרוקפור האמיתית, זאת שמיוצרת מחלב כבשים בלתי מפוסטר בכפר "רוקפור סור סולזון" שבדרום צרפת, היא יהלום אמיתי של טעמים. לפני שנגיע לתכונות האופי ולמראה, הנה קצת טריוויה על אחת הגבינות הכי מעניינות שייצא לכם לטעום השנה: בעבר נהגו להכין את הגבינה באמצעות לחם שיושן במערה במשך שישה שבועות עד שהעלה יובש, נטחן לאבקה והוסף לחלב, אך בעידן המודרני מערבבים עם החלב מיד לאחר החליבה מעט מעובש דפנות המערה, כך שהוא מיד "נגוע". לאחר התייבשות הגבן מועברת המסה לכלי עץ אלון מחוררים, המעודדים את תהליך פיתוח העובש. הגבינה לא עוברת פסטור ונותרת בהבחלה לתקופה של שישה חודשים, ואז מועברת לחלק קריר יותר במערה, שגורם לעובש ליצור בתוך הגבינה קורים ארוכים (ובריאים) בצבע כחול ירקרק.

 

לגבינה מראה יפה, שזור בעורקים ובחורים כחלחלים-ירוקים ומרקם רך שנמס בפה. למרות הדעה הרווחת, היא לא מסריחה, אך בהחלט עזת טעם - מתקתקה, מלוחה, חריפה מעט ואפילו קצת חמצמצה. אם הצלחתם לשים את ידיכם על רוקפור אמיתית, שימו לב לגבשושיות הנהדרות שמתחבאות בעורקים הכחולים, ומוסיפים למרקמה הרך פריכות מפתיעה. לחם עם קרום עבה, רוקפור אמיתי, דבלים חצויות וזילופי דבש - ואתם בגן העדן הבלתי מעורער של עונג הלקטוז.

כמה ואיפה: 30 שקלים ל-100 גרם, להשיג בבוטיק הגבינות של מיי דלי ברחוב איינשטיין 7 רמת אביב או במעדניית מיי דלי ברחוב הרצל 84, רמת גן.

 

 
רוקפור אמיתית
רוקפור אמיתית צילום : יח"צ
 

גבינת 1000 הימים בלאק לייבל


ניחשתם נכון. לא פחות מאלף ימים מתיישנת הגבינה המיוחדת הזאת, שנחשבת לתכשיט שבכתר הגבינות ההולנדיות. ההליך הסגפני הלא פשוט הזה מעניק לה מרקם מא לא צפוי או מוכר לחך, עתיר נקבוביות, חורים וסדקים, קשה מעט ללעיסה, מתפורר ומלא תתי מרקמים וקריסטלים פריכים שנחשפים במהלך הביס. אם אתם מחפשים גבינה שוברת מוסכמות שלא דומה לשום דבר שלעסתם לפני - זוהי הגבינה עבורכם.

 

במהלך תקופת ההבשלה בת 1000 הימים מאבדת הגבינה 25% ממשקלה, מה שמותיר מיצוי טעמים חזק מאוד וצבע זהוב-חום וקרמלי. בכל ביס יורגשו גבישים קריסטליים, שהם למעשה גבישי חלבון ומינרלים שנוצרים במהלך תהליך היישון. את הגבינה אוכלים כפי שהיא מבלי לחמם, ומומלץ להשאירה בטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני האכילה.

כמה ואיפה: 24 שקלים ל-100 גרם, להשיג במעדניית הגבינות "אגתה" ברחוב ראול ולנברג 24 תל אביב.

 

 

 
גבינת 1000 הימים
גבינת 1000 הימים צילום : יח"צ
 
 

אפואס פרייר דה בורגון "מלכת הגבינות הצרפתיות"


חריפה, דביקה ואסורה בלא פחות מ-49 מדינות בשל אופייה המרדני. אפואס, שלא סתם זכתה לתואר המלוכה, היא גבינה לאנשים עם חוש טעם מפותח, שמחפשים הרפתקה קולינרית יחודית. היא מיוצרת בבורגונדי מחלב בקר גולמי ומובחלת במרתפים במשך שישה שבועות. כתוצאה מהשטיפות שעוברת הקליפה במי מלח ובברנדי מקומי, מרקמה של הגבינה רך מאוד, נוזלי כמעט ושומני, וטעמה עז מאוד, עולה במהירות לאף ומאופיין במרירות שמגיעה לקראת סוף הביס.

 

לא רק מרקמה הפנימי מעניין. הקליפה, שמאופיינת בצבע ענברי בהיר, עבה, קטיפתית ונעימה, ואם אוכלים את העסק הנמס עם כפית - אפשר ליהנות מביס מיוחד מאוד, עתיר מרקמים ועז טעמים.

כמה ואיפה: 33 שקלים ל-100 גרם, להשיג בבוטיק הגבינות של מיי דלי ברחוב איינשטיין 7 רמת אביב או במעדניית מיי דלי ברחוב הרצל 84, רמת גן | באשר בוטיק הגבינות, קומה 3, גרנד קניון, חיפה

 

 
אפואס
אפואס צילום : יח"צ
 

באזירון סרפד


אל תתנו לשם המסקרן לבלב אתכם. במקרה הזה מדובר בגבינה רגועה מסוג גאודה החלב בקר, כשאת הזרקור מקבל הסירפד - עשב לא קונבנציונלי שנוסף לה, שאתם בטח זוכרים בטראומתיות מהילדות. נגיסה ראשונה מגלה גבינה עדינה חצי רכה, ומיד לאחר מכן מגיע טעם לא צפוי, חמצמץ מעט ובצלי מכיוון הסרפד. זוהי לא גבינה לבישולים או התכות. חתכו ממנה קוביות ואכלו כחטיף לצד משקה קר.
כמה ואיפה: 14 שקלים ל-100 גרם, להשיג במעדניית הגבינות "אגתה" ברחוב ראול ולנברג 24 תל אביב.

 

 
באזירון סרפד
באזירון סרפד צילום : יח"צ
 

צ'דר אנגלי מיושן "בלר בומבר"


הכירו את הגבינה עם הטעם הבלתי נגמר. ככל שתשאירו את גבינת הצד'ר המיושנת הזאת יותר זמן בפה, כל יתפתחו וישתנו הטעמים. זה מתחיל במליחות גבינתית נהדרת, ואז מתגנב לו טעם חמצמץ אוממי שכזה. רגע אחרי זה הטעם הוא בכלל מתוק וכך הלאה. גם המרקם הרך והמתפורר הופך את הכל להרבה יותר טוב נהדר ומייתר את הצורך בלחם או במשהו אחר, מלבד אצבע שיודעת לבצוע חתיכות משולשות ולהעביר לפה.

 

הבלק בומבר, שזכתה עד כה בלא מעט פרסים, היא לא רק טעימה ונעימה להפליא, אלא גם מתנאה בצבע צהוב יפה ואלגנטי ובמעטפת שעווה שחורה ועבה ששומרת על המרקם הקרמי. לצד הבלק בומבר ישנם שני סוגי צ'דר נוספים שאסור לפספס, ושמיובאות על ידי חברת "נני סיימן": צ'דר בוויסקי בעלת טעם מתקתק, וצ'דר בפורט וברנדי, שצבעה בהיר יותר אך טעמה חמצמץ ועז.

כמה ואיפה: 18 שקלים ל-100 גרם, להשיג מעדניית "לה פורמאג'רי" בשרונה מרקט.

 

 
צ'דר אנגלית מיושנת בלק בומבר
צ'דר אנגלית מיושנת בלק בומבר צילום : יח"צ
 

קרו דה אלפס


היא רק נראית תמימה, אבל הגבינה האלפינית הזאת היא הפתעה גדולה לחך, שלא מצפה למבול המרקמים שהיא מצניעה בהצלחה. הדבר הבולט ביותר בגבינה המתעתעת הזו היא היותה מרעננת. אפשר לאכול ולאכול ממנה מבלי לחוש מיצוי או השתלטות טעמים כבדים על חלל הפה. חלב בקר אורגני שנחלב בין מאי לאוקטובר ויושן לפחות 30 חודשים מרכיב את הקרו דה אלפס. צבעה שנהבי וטעמה פרשי, מתקתק מעט, מלוח במידה ומפוצץ באוממי שמלטף את החך. המרקם גמיש וחלק בחלקים מסוימים, ונשבר על ידי גרגרים קטנים ופריכים, שמאריכים את חוויית הלעיסה בזכות עונג גדול שהם משרים בפה. הגבינה מובחלת בטבעות עץ על דרגשים שעברו השריה במי מלח, כך שהמליחות מתחילה ונעלמת בהדרגה, וכשמגיעים לליבה חשים ארומה מתוקה ורעננה.

 

כמה ואיפה: 21 שקלים ל-100 גרם, להשיג בבוטיק הגבינות של מיי דלי ברחוב איינשטיין 7 רמת אביב או במעדניית מיי דלי ברחוב הרצל 84, רמת גן.

 

 
קרו דה אלפס
קרו דה אלפס צילום : יח"צ
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.