בקיץ הזה תשתי לבן: שפיות ממליצות על יינות לשבועות

 
עודכן 20:22 29/05/2017
אסנת גואטה

למה סבינה ולדמן שותה יין לבן לצד שניצל, מי רואה ביין "אישה נבונה שבשקט משתפת בחוכמתה", ואיזה איסור אלכוהולי יגרום לננה שרייר לרצות למות? נשות האוכל מספרות על רגע היין המושלם

 
 
 
 
 
יין כדרך חיים
יין כדרך חיים צילום : פוטוליה
 

אולי אלו הגנים האבולוציונים שלנו כמלקטות שפיתחו אצלנו את היכולת לחוש בטעמים מורכבים (ואתם חשבתם שאתן סתם מתלוננות על המנה של החמות), ואולי זו החושניות של הנוזל הזהוב או הארגמן שמשתלבת בטבעיות עם חושניות האישה - יין ונשים זה סיפור אהבה שלעולם לא ייסתים בשברון לב. לא סתם מתחילים סיפורי אהבה בפיתויי יין לבן ותותים אדומים כדם על חופו של ים, או מסתיימים בהטבעת יגוננו בבקבוק יין אדום ועמוק שישכיח את כל מכאובינו. הוא שם, מכיל ומחבק ומערפל במקומות הנכונים. בגלל שאוכל ויין הוא שילוב מנצח ובלתי ניתן לפרימה, ביררנו עם כמה נשות אוכל מובילות מהו היין שלהן ומהו עבורן רגע היין המושלם.

 

>> את הגבינה הזאת אסור להכניס ל-49 מדינות


סבינה ולדמן, שפית ויועצת קולינרית


"אני שותה בעיקר יין לבן, ותמיד יש לי בבית כמה בקבוקים. אחד האהובים עלי הוא דה בלאנק של קסטל, משהו בחמאתיות שלו והפירותיות העדינה שלו פשוט עובד לי נכון.

 

אני פחות מאמינה בחלוקה של מזון עם יין לבן או אדום. אין לי בעיה לחסל שניצל טוב ליד היין הלבן שלי, ויום אחרי להתפנק על גבינה מסריחה ליד אותו יין. גם אני ובן זוגי מאד אוהבים יין לבן, ובדרך כלל בסוף יום ארוך על הספה נמצא את עצמנו עם כוס יין ביד. זה הרגע שלי. הרגע שלנו".

 

 
סבינה ולדמן
סבינה ולדמן צילום : אילן גור
 

ננה שרייר, שפית ובעלים של מסעדת ננוצ׳קה


"היינות החביבים עלי הם האורבייטו איטלקי וגם הקברנה סוביניון של ברקן. שניהם טובים, והקברנה שווה את המחיר אל מול התמורה. מדובר ביין מאוזן ומפתיע לטובה, שאפשר לשתות במשך ערב שלם.

אחת המנות שאני אוהבת לאכול עם כוס יין ליד היא אצבעות עונג גליליות - זוקיני במילוי קרם קשיו על רוטב עגבניות פיקנטי-חמצמץ. זה שילוב מוצלח שתמיד עובד בעיני. יין מאפשר למשוך עוד כמה רגעים של שלווה ורוגע, לכן אפשר לשתות אותו תמיד ואין לו רגע ספציפי, אבל הכי מושלם זה אחרי ארוחה טובה, בערב או בצהריים, ובכלל אני אמות אם לא אוכל לשתות יין אחרי ארוחה".

 

>> מצאנו עוגת גבינה שבהחלט שווה את הכסף שלכם

 

 
ננה שרייר
ננה שרייר צילום : יח"צ
 

אביבית פריאל, שפית ובעלים של אוזריה והנקסט דור


"אני מאד אוהבת ריזלינג, הזן הזה תמיד מרגש אותי. הוא אלגנטי ומאוד ורסטילי, אבל לא יוצא לי לטעום הרבה ריזלינג ישראלי טוב. לעומת זאת השנין בלאן של כרם שבו הוא אחד המשובחים שטעמתי, ויודע להתפתח עם כל לגימה.

יין ואוכל זה סיפור אהבה, ואפשר לחבר כל יין לכל מנה, אבל ליד ריזליג אני תמיד אעדיף גבינה איכותית או מנה של דג טרי ולא משהו כבד. יין טוב דורש חברה טובה, והפינוק שלי הוא לשתות יין עם מישהו שאני נהנית מחברתו. זה גם הרגע שלי לשקט מעבודה".

 

 
אביבית פריאל
אביבית פריאל צילום : יח"צ
 
 

רימה אולברה, שפית ובעלים של מסעדת אואזיס


"אני פשוט אוהבת יין. אחד האהובים עלי הוא הגראנש בלאנק של אמפורה שיצא לאחרונה. הוא מינרלי, פרשי, אלגנטי ולא כבד מידי כמו שיינות ישראלים רבים נוטים להיות. כרגע אני ברומן קיץ לוהט עם סנסר (Sancerre), אז אחת ההמלצות החמות שלי הוא ה-Les Fondettes 2014 שנותן תמורה מעולה למחיר ומאופיין בטעמים ירוקים של תפוח והדרים.

 

ליינות אדומים אני פחות מתחברת. יין לבן, לעומת זאת, אני שותה עם כל דבר כולל בשר, אבל פירות ים מבחינתי הם השילוב המושלם. כל רגע הוא זמן טוב ליין אבל בעיקר יום כזה שאני יושבת בים או בגינה שלי ושוכחת מהכל הוא הרגע הכי מושלם שלי ליין.

 

 
רימה אולברה
רימה אולברה צילום : יח"צ
 

מיכל לוי, שפית מסעדת בראון


"אני אוהבת יינות עם נוכחות, כאלה שיודעים להתמזג. הסוביניון בלאן של יקב טוליפ הוא בדיוק כזה בשבילי, יין מרענן ועשבוני מאוד שמתחבר לי למטבח. הוא אלגנטי אבל קל ויכול להתאים את עצמו לכל מיני שעות ביום, ועל הדרך להתאים את עצמו אלי וליום הלחוץ שלי, ולהשתלב בדיוק כשאני צריכה.

 

אני מתענגת על יין לבד בלי כלום לצידו, אבל אחרי כל כך הרבה זמן באיטליה, ברור שפסטה טובה או חתיכת גבינה איכותית ישלחו אותי למחוזות רחוקים. הרגע שלי ליין הוא אחרי סרוויס, אחרי החום של המטבח. ברגע שהיום נגמר ואני יכולה לנשום, אני אנשום עם יין. יין זה השוקולד שלי".

 

 

 
מיכל לוי
מיכל לוי צילום : עדי שנפיק
 

רוני ססלוב, ייננית


"יין הוא חלק מהיום יום שלי, מעצם היותי. היין האהוב עלי הוא ״אחת״ של ניצן סברסקי. בכלל, יינות לבנים טובים מרגשים אותי באלגנטיות שלהם, בשפע ריחות הפריחה והפירותיות הרעננה. זה כמו לפגוש אישה נבונה שבשקט משתפת בחוכמתה".


יין אצלי זה דרך חיים. אין לו זמן או מנה. ליד ארוחה קלה, גבינה טובה הוא תמיד מסתדר, אבל כשאני רוצה קצת שקט אז היין מגיע ברגע הכי נכון".

 

 
רוני ססלוב
רוני ססלוב צילום : רן בירן
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.