סופר פוד בוטיק: המקום שממציא את הבריאות מחדש

 
עודכן 16:05 01/06/2017

אחרי האורגני, הטבעוני והרואו, קבלו את הבשורה הקולינרית הבאה: בוטיק סופר פוד עם ארבעה תפריטים שונים לכל העדפה, ואגף שלם של יוגורטים מסקרנים

 
 
 
 
 
פצצת אנרגיה סגולה. קרנבל צ'יה ואסאי
פצצת אנרגיה סגולה. קרנבל צ'יה ואסאי צילום : ירון ברנר
 

אם הפיד שלכם התמלא בתקופה האחרונה בתמונות של כוסות יוגורט פוטוגניות בכל מיני צבעים, ועליהן שכבה צבעונית של פירות וגרנולה עם לוק יפה ונכון - האשמה היא ב"סופר פוד" בוטיק", אחד המקומות הלוהטים של הקיץ, שנפתח השבוע ברחוב מרמורק ממש מול כיכר הבימה ופסע משדרות רוטשילד.

 

>> בית המאפה הסודי שמגשים כל פנטזיה בצקית

 

אנחנו יכולים לתאר את המקום כבוטיק קולינרי עם מנות המבוססות על מזונות על ואוכל בריא נוסף, אבל זה קצת יחטא לאמת. כן, האוכל בו בריא, כן הוא גם טבעוני ונטול גלוטן ברובו, לא, זה לא אומר שמדובר באוכל סגפני לשרקנים ולציפורי אהבה. מספיק להביט חפוזות במנות הצבעוניות בשביל להבין שהכינו אותן אנשים שאוהבים אוכל, ואוהבים אותו טוב. וגם הקונספט חמוד מאוד.

 

 
הבטן תודה לכם. סנדוויץ' אנטיפסטי
הבטן תודה לכם. סנדוויץ' אנטיפסטי צילום : ירון ברנר
 

במקום הקטן מונהג סגנון האכילה העירוני grab&go. נכנסים, בוחרים, משלמים ומקבלים שקית עם המנה הנבחרת וגם כל הציוד שמאפשר לאכול בבית או תוך כדי תנועה. התפריט המהודק מחולק לארבע קטגוריות: detox, energy, relax ו-glow, כשלכל אחת מנות המותאמות לה. בין המנות: יגורוטים טבעוניים על בסיס קשיו או קוקוס בתוספת פירות, גרנולה רואו וסופר פוד דוגמת מאקי, צ'יה ואסאי (34 שקלים); כריכים מכוסמין מלא מונבט (18 שקלים); סלטים עם ירקות, קטניות, אגוזים או דגנים מונבטים (43 שקלים) וגם מנות קרות המתפקדות על תקן ארוחת צהריים משביעה (45 שקלים).

 

>> מצאנו את הגלידות הכי מוזרות בארץ (כולל אחת מאנטיפסטי!)

 

לצידן יש גם קינוחים דוגמת מקרון קוקוס ומאצ'ה או אוראו ספירולינה ואגוזי לוז (9 שקלים), קרקרים מסוגים שונים (חלקםרואו וחלקם אפויים), גרנולות גאוניות (נסו את הקוקו פופס משיבולת שועל, קינואה, קקאו רואו ומייפל), נשנושי גרעינים מונבטים וסמודי'ז על בסיס חלב שקדים שמכינים במקום.

 

 
מצרך נחשק בכל פיד. לאב סלק ורד קינואה
מצרך נחשק בכל פיד. לאב סלק ורד קינואה צילום : יח"צ
 

לקונספט אחראית לייטסודרף, שברשותה מסעדת דלאל והקונדיטוריה הסמוכה, שהחלה ליישם את עקורונות התזונה הבריאה בדלת אמותיה. על התפריט והמתכונים אמונה אביבית כהן, מומחית למזון ורפואה טבעית, שראתה בחזונה מקום שמוכר אוכל טעים שהוא גם בריא. חשוב להתעכב על הנקודה הזאת כי שהאוכל במקום באמת טעים. הסלטים, למשל, למרות שהם "רק" סלטים, יצירתיים בהרכבם, שופעי תיבול וטעם ומגיעים עם תוספות מבורכות דוגמת טחינה מורינגה ויוגורט קוקוס שמקפיצות אותם כמה רמות מעל דומיהם בעיר.

 

 
הדור הבא והטעים של אוכל לציפורים. נשנושים בריאים בבוטיק סופר פוד
הדור הבא והטעים של אוכל לציפורים. נשנושים בריאים בבוטיק סופר פוד צילום : ירון ברנר
 
 

אפילו צ'יפס הקייל עם שמרי הבירה הפך תחת ידיה של כהן לדבר נשנשה פריך ונחשק, שקצת קשה להפסיק לכרסם אפילו אם ממש מתאמצים. אם אתם חוששים או מהססים, והשורה מלמעלה נשמעה לכם כמו הזייה, סורו לעמדת הטעימה שליד הקופה ובקשו לטעום מהנשנושים השונים.

 

 
משביע ולא מצריך פתיחת כפתור במכנס. הקערה של בודהה
משביע ולא מצריך פתיחת כפתור במכנס. הקערה של בודהה צילום : ירון ברנר
 

טעמנו ואהבנו


יש הרבה מנות, כולן צבעוניות ומושכות את העין, ויכול להיות שקצת תתקשו לבחור, אז עשינו עבודת הכנה מקדימה והנה אלו שהבחלט שווה להכניס לרזונמה כשאתם שם.

 

לאב סלק (45 שקלים): המנה הירוקה-ורודה הזאת מושכת את העין בססגוניותה, ושווה את הסקרנות. היא מורכבת מחומוס עדשים וסלק, פלאפל כוסמת וסלק, חסת אייסברג שמתפקדת על תקן טאקו שאוחז את שני הקודמים, ויש גם מלפפון ונבטי אלפלפא שנותנים קראנץ' רענן. פותחים עלה, מורחים קצת חומוס ורוד, מתגברים בפלאפל דחוס וטעים, חותמים עם המלפפון והנבטוטים, אוחזים כטאקו ואוכלים. המנה טעימה ומשביעה מאוד, אבל לא תגרום לכם להמרח אחורה על הכיסא לאחר אכילתה.

 

סנדוויץ' מורנינג גלורי (18 שקלים): שימו דעות קדומות בצד והתמסרו לחביתת חומוס, כרישה ופטריות, ששוכנת על גבינת שקדים יחד עם נענע, מלפון, חסה, נבטים וטחינת ג'ינג'ר. הכל מסודר בקפידה בתוך לחם כוסמין חמצמץ וטעים, כך שמדובר בביס טעים במיוחד ומלא מרקמים פריכים, שלמרות גודלו הלא מאוד גדול, הוא פצצת שובע מרשימה.

 

 
מנפץ דעות קדומות על טבעונות. סנדוויץ' מורנינג גלורי
מנפץ דעות קדומות על טבעונות. סנדוויץ' מורנינג גלורי צילום : יח"צ
 

הקערה של בודהה (45 שקלים): הגרסה הקלה והמרעננת לתבשיל הודי חורפי. בצד אחד של הקופסה חומוס בקרם קוקוס וקארי כתום, ובצד השני קינואה לבנה, חומוס קראנצ'י פיקנטי, רוקט וקופסונת עם יוגורט קוקוס עדין. מערבבים, שופכים את היוגורט והשמחה רבה. אהבנו את העובדה שמדובר בתבשיל קליל, אך עם זאת משביע, וחיבבנו קשות את החומוס הפיקנטי הפריך.

 

קרנבל אסאי (34 שקלים): המנה הפוטוגנית הזאת מתפקדת על תקן ארוחת בוקר שאפשר לאכול תוך כדי הליכה. מדובר בכוס גבוהה ובה מעין פודינג צ'יה, מאקי וחלב שקדים, שכבה עבה של אסאי ובננות, ומעל הכל קיווי, תפוח וגרנולה רואו. השילוב בין פודינג הצ'יה הסמיך לאסאי המתוק עובד מצוין, והגרנולה הטרייה והלא מאוד מתוקה הופכת את הכל להרבה יותר קראנצ'י וטעים, כך שהילדים יאמצו בשמחה למרות נוכחות הצ'יה שבדרך כלל משפיעה לרעה על המרקם.

 

המקום נמצא כרגע בתקופת הרצה, ועל כל המנות מוענקים 10% הנחה. שעות הפתיחה משתנות ומתעדכנות על בסיס יומי בעמוד הפייסבוק של המקום.

 

סופר פוד בוטיק: מרמורק 10, תל אביב

 

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.