השיטה שתאפשר לכם להכין שוקולד בבית בפחות מחצי שעה

 
עודכן 12:15 05/06/2017

בלי טימפרור, מילוי או חילוץ מאתגר מתבניות כבדות - שוקולד ביתי הוא עסק פשוט ובריא, שגם ילדים יטרפו בשמחה. קבלו את הטיפים לפרלינים בשלושה צעדים פשוטים

 
 
 
 
 

הנה בשורה שתשנה לכם את שגרת המטבח: להכין שוקולד בבית זה עסק פשוט למדי ואפילו בריא. תשאלו את חגית לידרור, מנחת סדנאות בישול ומומחית בקינוחי רואו, שמלמדת כבר שנים את המבקרים בביתה הפסטורלי איך להכין פרלינים אציליים בשלושה צעדים פשוטים, כולל מעורבות מזונות על דוגמת גוג'י ברי ומאקה.

 

>> ברגותי בהלם: הטורטית החדשה היא הברקה מופרעת

 

לרגל "פסטיבל אביב" שיתקיים בגליל המערבי בחמישי-שבת הקרובים (8-10 ביוני), ביקרנו את לידרור, שתעביר במהלך הפסטיבל סדנה להכנת שוקולד טבעוני וקינוחי רואו, וביקשנו ללמוד את הסודות להכנת שוקולד ביתי, כולל קיצורי דרך וטיפים לעיצוב הפרלין המושלם.

 
כך זה מתחיל. מימין: שוקולד גולמי 100 אחוזי קקאו, משמאל: חמאת קקאו
כך זה מתחיל. מימין: שוקולד גולמי 100 אחוזי קקאו, משמאל: חמאת קקאו צילום : יעל רייף
 

"היופי הגדול הוא שכל אחד יכול לבחור את רמת המתיקות והתוספות שמתאימות לו", היא מסבירה. "חשוב כמובן להתחיל בחומרי גלם איכותיים, ומשם אפשר להתפרע כמה שרוצים, כולל תוספות מלוחות דוגמת מלח הימלאיה, צ'ילי יבש ועשבי מרפא מהגינה כמו לוונדר ואפילו טימין".

 

 
אין לכם חמאת קקאו? השתמשו בשמן קוקוס במקום
אין לכם חמאת קקאו? השתמשו בשמן קוקוס במקום צילום : יעל רייף
 

במה צריך להצטייד לפני שמתחילים?
"כדאי לקנות בחנויות המתמחות חמאת קקאו ושוקולד גולמי, שהוא למעשה שוקולד 100% קקאו, ורצוי לבחור בגרסת הרואו, שהיא הבריאה ביותר. בחנויות למוצרי אפייה יש סוגים שונים של תוצרי קקאו קלוי, כולל פולי שוקולד גרוסים שמוסיפים קראנץ' נעים בכל ביס. את הקקאו הנא אפשר לקנות דרך האינטרנט, אצל הספקים השונים. כדי להכין פרלינים יפים בצורות שונות, כדאי לקנות כמה תבניות סיליקון יעודיות בדוגמה שאוהבים. הן נוחות מאוד לשימוש, עוברות הקפאה נהדר וקל לחלץ מהן את הפרלינים כשהם מוכנים".

 

 
זה הזמן לטרוף. פרלין "מזונות על" של חגית לידור
זה הזמן לטרוף. פרלין "מזונות על" של חגית לידור צילום : יעל רייף
 
 

כך תכינו שוקולד ביתי בשלושה צעדים פשוטים


1. ממסים בבן מרי 1/4 כוס חמאת שוקולד או שמן קוקוס ו-3/4 כוס שוקולד גולמי 100% קקאו. אם אין שוקולד גולמי בבית אפשר להשתמש בשוקולד מריר נייטרלי שאוהבים. נזהרים לא לחמם יתר על המידה ומערבבים כל הזמן עד להמסה אחידה.

 

2. מורידים מהאש ומוסיפים 4 כפות חמאת שקדים. מערבבים ומוסיפים ממתיק טבעי שאוהבים דוגמת סוכר קוקוס, מייפל טבעי, סילאן, אגבה, דבש או סטיביה. מעבירים למשפך או קנקן קטן ומכינים תבנית סיליקון על השיש.

 

3. שופכים את השוקולד המומס לתבניות עד 3/4 מגובה השקעים ומכסים בתוספת שאוהבים דוגמת גוג'י ברי, גרידת תפוז, קוקוס, צ'ילי יבש גרוס, מלח הימלאיה או פלפל שחור. מעבירים למקפיא ובתום 20 דקות מוציאים את התבנית מהמקפיא ומחלצים בקלות את פרליני השוקולד. מאחסנים בטמפרטורת במקרר או במקפיא ומפשירים מעט לפני ההגשה.

 

 
אל תתביישו לתת לדמיון להתפרע, כולל תוספת צ'ילי עוקצנית
אל תתביישו לתת לדמיון להתפרע, כולל תוספת צ'ילי עוקצנית צילום : יעל רייף
 

במהלך פסטיבל אביב שיתקיים בין התאריכים ה-8-10 ביוני בגליל המערבי, תארח חגית לידרור בביתה שבישוב כליל סדנאות שוקולד וקינוחי רואו טבעוניים במחיר 150 שקלים לזוג.

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.