אחרי שתנסו את המתכון הזה, לא תתגעגעו יותר לצ'יפס של מסעדה

 
עודכן 14:03 05/06/2017

זה צ'יפס? אלו טבעות בצל? זה גם וגם! והכל בזכות שיטה מבריקה שחוסכת את הצורך בטיגון עמוק, אבל מביאה את הפריכות לשיא חדש. הכירו את הצ'יפס הכי טעים שתאכלו אי פעם

 
 
 
 
 
מקסימום פריכות בלי להתקרב לשמן עמוק. תפוחי אדמה קריספיים בשיטת הבצל
מקסימום פריכות בלי להתקרב לשמן עמוק. תפוחי אדמה קריספיים בשיטת הבצל צילום : פוטוליה
 

על הרעיון הגאוני הזה לא היינו עולים גם עוד מיליון שנה. מזל שיש ברחבי העולם פודיסטים אדוקים שמקדישים את חייהם לחקר הקריספיות הפחמימתית, ובכך מעשירים את עולמנו בביסים מושלמים שקשה מאוד להפסיק לכרסם. באתר האוכל הפוטוגני "food52" עלו על שיטת אפייה גאונית שבסופה מתקבל יציר כלאיים פריך במיוחד של תפוחי אדמה וטבעות בצל. הבונוס: שום טיגון עמוק או בישול מקדים לא מעורבים בתהליך, והתוצאה, באופן מפתיע, הרבה יותר טעימה מצ'יפס "מקצועי" שמגישים במסעדה.

 

 
תוספת גבינה רגע לפני שמוציאים מהתנור עוד לא הרגה אף אחד
תוספת גבינה רגע לפני שמוציאים מהתנור עוד לא הרגה אף אחד צילום : פוטוליה
 

אחרי שקוראים את המתכון הפשוט, קשה שלא לתהות איך לא חשבנו על הרעיון לבד, הרי בין תפוח אדמה ובצל מטוגן יש קשר חברי וטעים להפליא, אז למה לא להדביק אותם אחד לשני ולהפוך את שניהם לביס קראנצ'י אך רך ומתמסר מבפנים? לפני שמתחילים חשוב להדגיש: הסוד בשיטה הזאת הוא לא רק הבצל. ראש שום שלם מעורב בתהליך, כך שכדאי לדחות נשיקות מתוכננות ליום המחרת או לשבוע שאחרי.

 

>> הטורטית החדשה תפוצץ לכם את בלוטות הטעם

 

תפוחי אדמה פריכים בשיטת פירה הבצל


המתכון ל-3 מנות

 

מצרכים:

1 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה או זן אחר שתאים לאפייה

1/2 בצל בינוני

1 ראש שום, קלוף

1/2 כוס שמן לטיגון

2 כפיות מלח

1/2 כפית פפריקה

1 כפית פלפל שחור גרוס

 

רק אם רוצים:

4 כפות מוצרלה או צ'דר מגוררת

 

 
לא חייבים לדבוק בריבועים. גם סירות תפוחי אדמה יעבדו מצוין
לא חייבים לדבוק בריבועים. גם סירות תפוחי אדמה יעבדו מצוין צילום : פוטוליה
 

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. שוטפים היטב את תפוחי האדמה, לא מקלפים וחותכים לריבועים סימטריים או לסירות.

 

2. מעבירים את הבצל, השום, התבלינים והשמן למעבד מזון או לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק של פירה.

 

3. מעבירים את קוביות תפוחי האדמה לקערה גדולה, שופכים עליהם את פירה הבצל ועוטפים היטב כל קוביה במחית באמצעות מסאז' עדין. תפוחי האדמה צריכים להיות מצופים מכל הצדדים, וזה בסדר גמור אם הפירה ניגר מהם.

 

4. מצפים תבנית בנייר אפייה ומעבירים את תפוחי האדמה המצופים לתבנית. מסדרים בשכבה אחת ואופים כ-35 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים וריח שומי משכר מתפשט בבית. בגלל השוני בעוצמות, כדאי לבדוק את התנור כבר אחרי 30 דקות.

 

** אם בחרתם להפוך את המנה למושחתת יותר, כ-5 דקות לפני שתפוחי האדמה מוכנים בוזקים מעל את הגבינה המגוררת ומחזירים לתנור. כשמוכן מוציאים מהתנור ומגישים מייד.

 

 
לא תבינו את חייתם בלעדיהם. תפודים אפויים בשיטת הבצל
לא תבינו את חייתם בלעדיהם. תפודים אפויים בשיטת הבצל צילום : פוטוליה
 
 

שדרוגים מעולים:

 

  • לקראת סוף האפייה אפשר לפזר על תפוחי האדמה עשבי תיבול שאוהבים דוגמת פטרוזיליה, וטימין, רוזמרין או אורגנו.
  • מיציתם את המיונז הנקי? לכו על רוטב שמורכב מקטשופ, מיונז וחזרת בחלוקה שווה.
  • גם רוטב סרירצ'ה-מיונז יתאים לחגיגה.
  • חשים עצמכם נסיכים? תלולית קרם פרש במרכז ערימת קוביות תפוחי האדמה תעשה פלאים.
  • אם רוצים לקחת את המנה לאקסטרים אפשר לפזר על הערימה קוביות בצל קטנות רגע לפני ההגשה.

 

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.