טעמי הצפון: איפה לאכול בפסטיבל אביב בגליל המערבי?

 
עודכן 23:38 06/06/2017

הקלצונה הסודי שעשה עלייה מארה"ב, הבר עם הג'ם סשן בכל שעות היממה, מאפי הפיצוחים בגלריה בהרדוף ועוד המלצות לפסטיבל הכי טעים בגליל

 
 
 
 
 
אל תתביישו ללכת על "הקומבינה". היא שווה את ההליכה הקצרה. קלצונה בפיצה תרשיחא
אל תתביישו ללכת על "הקומבינה". היא שווה את ההליכה הקצרה. קלצונה בפיצה תרשיחא צילום : יעל רייף
 

גשם של פסטיבלי אוכל משמחים שוטף אותנו בחודשים האחרונים, ורגע אחרי פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה ותל אביב EAT, פסטיבל תרבותי -קולינרי חדש יוצא לדרך, ויש לו את כל הסיבות הנכונות שיגרמו לכם להעמיס את הילדים, למלא מיכל ולעלות צפונה.

 

>> השיטה שתאפשר לכם להכין פרלינים מפוארים בפחות מחצי שעה

 

"פסטיבל אביב" של עמותת זמן גליל מערבי, שמתחיל מחר וימשך עד שבת (8.6-10.6), מחבר בין תושבי ועסקי הגליל המערבי למבקרים, טיילים ואכלנים, לטובת סוף שבוע גדוש באירועים ופעילויות קולינריות ותרבותיות, לצד אטרקציות משפחתיות וטיולי כיף מעשירים באזור, המשלבים בין טבע, יין, מוסיקה ואומנות.

 

לא פחות מ-40 אירועים מציעה חוברת הפסטיבל, ביניהם טיול טעמים בעכו העתיקה, טיול חמשת החושים בכליל, טיול ג'יפים חווייתי למבצר המונפורט, סדנת אש תחת שמיים במצפה הילה, סדנת בישול ערבי בכפר כאוכב, ארוחות טעימות בשילוב יינות בוטיק גליליים ושוק איכרים. כדי שלא תמצאו את עצמכם מתלבטים יתר על המידה, ערכנו סיור מקדים, טעמנו, שתינו, השתכרנו וחזרנו עם המלצות לפסטיבל הכי טעים בגליל המערבי.

 

 

בראנץ' קסום עם ערך מוסף וגן עדן לנמנעים מגלוטן


פעם בכמה זמן מגלים מקום עם קסם מיוחד וקצת מתלבטים אם לספר עליו קבל עם ועולם או להשאיר אותו כסוד טעים ופרטי. מודים שקצת התלבטנו, אבל המטרה והרעיון היפה עולים על האגואיזם הפרטי שלנו, אז הנה אנחנו חולקים. קפה-גלריה מרכז קמ"ה (קהילה מרפאת קמה) בקיבוץ הרדוף הוא מקום מיוחד במינו, בו תוכלו לאכול ארוחות בוקר נפלאות, מאפים, מתוקים וגם לרכוש הביתה מגוון רחב של עוגיות, קרקרים ושאר פריכים כולל כאלה נטולי גלוטן מכל גזע ומין. מלבד גרנולות ושאר נשנושי פריכות, מכוסים המדפים במקום בכלי קרמיקה יפהפיים ומפות ברקמה מיוחדת - את הכל, כולל נפלאות הבצק, מכינים ביחד עם הצוות המקצועי אנשים עם צרכים מיוחדים, אוטיסטים ונוער בסיכון שמתגוררים במקום המיוחד הזה, שמהווה מסגרת שיקומית לדייריו.

 

>> אחרי שתנסו את המתכון הזה לא תתגעגעו יותר לצ'יפס של מסעדה

 
שיר הלל לבצקים. טארט שוקולד בגלריה-קפה מרכז קמה
שיר הלל לבצקים. טארט שוקולד בגלריה-קפה מרכז קמה צילום : יעל רייף
 

ארוחת הבוקר המפוארת (55 שקלים ליחיד ו-102 שקלים לזוג) היא חוויה קולינרית מהנה, לא רק בזכות מאזטים שוברי שיגרה (אל תפספסו את טפנד הכרובית והצלפים ואת טאבולה הסלק הנהדר). כל הקשור לבצק ולדגנים מטופל כאן ביד מקצועית שיודעת את העבודה, ולצד פרוסות לחם המחמצת הריחני והטעים, מגישים כאן מגה-קרקרים גדולים מכוסמין וגרעינים, שרעש פריכותם נשמע למרחק, ויש גם גרסה טעימה להפליא על בסיס קמחי קטניות והמון זרעונים. המרפסת הנעימה מוקפת הלבנדר מהווה יופי של אסקפיזם בריזתי, גם כשבחוץ המעלות נוסקות.

 

 

שווה להתעכב כאן על המאפים והעוגות או לסירוגין לחטוא בבראוניז, שהוא שיר הלל פאדג'י לשוקולד שוקולדי במיוחד. אחרי הארוחה קחו כמה דקות להסתובב בגלריה, להתרשם מעבודות הקרמיקה והאריגה ומתוצרי הנייר. המחברות המיוחדות שמכינים דיירי המקום נמכרות לבתי ספר אנתרופוסופיים ברחבי הארץ וכיפיות ליצירה וללמידה עם הילדים.

 

 
אל תפספסו את קרקרי הפיצוחים המופלאים, ויש גם גרסה נטולת גלוטן
אל תפספסו את קרקרי הפיצוחים המופלאים, ויש גם גרסה נטולת גלוטן צילום : יעל רייף
 
 

בנוסף - על המדפים תמצאו המון דברים שכיף ובריא לנשנש - החל מגרנולות דרך עוגיות צ'וקלט צ'יפס מקמח אורז נטולות גלוטן ועד לקרקרים המעולים. מגיעים עם הילדים? על המדפים תמצאו קוביות עץ למשחקים והרכבות וגם ספרים שיעזרו לקטנים להעביר את הזמן בכיף.

 

קפה גלריה קמ"ה - קיבוץ הרדוף (הכניסו לוויז "מרכז קמה")

 

 
מתנה יפה עם ערך מוסף. גלריה-קפה קמה
מתנה יפה עם ערך מוסף. גלריה-קפה קמה צילום : יעל רייף
 

טעימה מרתקת מהגליל: אלומה


הביסטרו הגלילי שבמעלות תרשיחא הוא מקום ותיק שעבר שני גלגולים. באחרון שבהם הפך עלאא סויטאת (שבין עסקיו גם גלידריית "בוזה") לבעליו היחיד וריענן את התפריט עם מנות שמחברות בין איטליה לחומרי גלם מקומיים. כזה הוא קרפצ'יו קולורבי שובב עוקצני ולימוני, שמחופה בשמן כמהין, מיץ לימון ומלח ים אטלנטי שעושה נעים ומעניין בכל ביס. גם את קרפצ'יו הדג מגישים כאן עם טולום ואריסה, ונתח הקצבים מונח על ראגו עדשים שחורות בתיבול שמזכיר תבשילים ומילויים מהמטבח הערבי.

 

במסגרת הפסטיבל תתקיים ביום שבת (10.6) בין השעות 13:00-16:00 ארוחת טעימות אביבית מצומצמת, שמבוססת על מנות מקומיות עם צמחי תבלין גליליים, תוצרת מהשוק, מהים ובשר מקומי לצד יין רוזה של יקב לטם.

165 שקלים עולה הארוחה לאדם, וכוללת כוס יין. אם טרם ביקרתם באלומה, זו הזדמנות מצוינת להכיר.

 

אלומה - אלון 17, מעלות תרשיחא

 

 
טעימות גליליות חובקות מטבחים. קרפצ'יו קולורבי באלומה
טעימות גליליות חובקות מטבחים. קרפצ'יו קולורבי באלומה צילום : אנטולי מיכאלו
 

תרשיחא לפודיסט המתחיל והמתקדם, ובכלל - לכל מי שרוצה חוויה קצת אחרת


נכון ששני המקומות שפירסמו את אזור תרשיחא הם מסעדת אלומה וגלידריית בוזה, אבל לא רחוק מהן מתרחשת סצנה בילויית-קולינרית מפוארת ומפתיעה. בר שמוקדש לערק ביתי, מאפיית בוטיק, פטיסרי עם התמחות בעוגת גבינה, פיצריה עם מנה איטלקית סודית ובר שהוא למעשה חנות לכלי נגינה הם רק חלק מהאטרקציות באזור. ואם תגיעו בשעה הנכונה, יש סיכוי שתסיימו את הלילה שבעים, שיכורים ומתנודדים ממנת יתר של אדרנלין. אם יש לכם רק כמה שעות, אלו שני מקומות ה"מאסט" לטיול רגלי טעים ושובר שגרה.

 

 
ג'ם סשן ובירה קרה. הבר המוזיקלי של שהאין
ג'ם סשן ובירה קרה. הבר המוזיקלי של שהאין צילום : נורית פורן
 

מוזיקה, בירה וקומבינה איטלקית טעימה: Shahen music


הבר של שהאין הוא מהמקומות שגורמים לאפקט הואוו. המקום נפתח בכלל כחנות לכלי נגינה עם התמחות בכלי מיתר, אך כשראה שהאין שיותר ויותר אנשים שמגיעים לחנות הקטנטנה נשארים בה ארוכות כדי לנגן, החליט לשנת קונספט ולהפוך את החנות לבר מוזיקלי, בו מתקיימים לאורך כל היום ג'ם סשנים על בירה קרה.

 

קצת קשה שלא להתפעל כשנכנסים למקום המיוחד הזה. מכל עבר תלויים כלי מיתר פעילים, ואת החלקים החשופים מחפים תקליטים ישנים שמוברגים לקירות. מוזיקה אתנית מושמעת ברקע בקולי קולות ומאחורי הבר הקטן מכינים שייקים ומוזגים בירה קרה מהברזים השונים.

 

בשל קוטנו של המקום אין מטבח או אוכל, רק מנות נשנוש קטנות על טהרת החמוצים ומקלות בצק פריכים. פעם בכמה זמן מכינה אימו של שהאין מאפים ערבים ומגישה, אך בימים שלא אפשר ליישם את המנהג הנהדר "קומבינה", שיפורט להלן, ולהביא קלצונה מבית האוכל השכן, שהולכת נהדר עם בירה קרה.

 

 

 

 

 
חוויה מיוחדת במינה.  הבר המוזיקלי של שהאין
חוויה מיוחדת במינה. הבר המוזיקלי של שהאין צילום : אנטולי מיכאלו
 

הקלצונה המופלא שעשה עליה מארצות הברית: פיצה תרשיחא


לפני יותר מ-30 שנה עזב עפאת חורי את תרשיחא ונסע לעבוד במסעדה איטלקית בארצות הברית. כשחזר לפני ארבעשנים פתח פיצריה מקומית, ששום דבר בחזותה הצנועה לא מרמז על הקלצונה האלוהי שמגישים בה, וגם לא התפריט. המנה, ששמעה עובר מפה לאוזן, שווה את הכוויה בלשון שתקבלו כשתבצעו פיסה לוהטת ותתחבו לפה. הבצק מהזן הדק אך לא מדי, פריך ומוגש כשהוא שזוף היטב אך נותר רך בחלקות הפנימי. את החלל הפנימי ממלאת מוצרלה, פלפל ירוק, בצל, ומביני עניין מבקשים גם קבנוס וסלמי נהדר ועוקצני.

 

חורי לא מודאג מזוטות דוגמת כולסטרול, וממלא את הקלצונה בהמון גבינה, שהופכת לחוטים נמסים של אושר בכל ביס. לצד הקלצונה, שמוגש כאן בצורת חצי סהר, מקבלים כמה רטבים לטבילה, עגבניות מרוסקות מעדת הג'חנון וגם פנכה עם פלפל ירוק חריף. במקום מכינים גם טירמיסו שמגיע בקופסאת פלסטיק חד פעמית, ועשוי ממסקרפונה אוורירית וביסקוטים שטבולים בקפה, מינוס האלכוהול.

 

את שתי המנות אפשר ואף מומלץ לקחת בטייק אווי לבר המוזיקלי של שהאין(להלן - הקומבינה), לגבות בבירה ולחוש בטיול לחו"ל. שהאין בעד שיתוף הפעולה הקולינרי ולא מתרגש מקצת זיתים שעפים על הרצפה.

 

הבר המוזיקלי של שהאין - סמטת האמנים, השוק העתיק, תרשיחא

פיצה תרשיחא - כיכר הזית, תרשיחא

 

 
הולך נהדר עם בירה קרה ומוזיקה טובה. קלצונה מ"פיצה תרשיחא"
הולך נהדר עם בירה קרה ומוזיקה טובה. קלצונה מ"פיצה תרשיחא" צילום : יעל רייף
 

במסגרת הפסטיבל, ביום שישי ה-9.6 בשעה 10:30 יתקיים באזור סיור עם מדריך הטיולים אמנון גופר, שיכלול
שעתיים של שיטוט בסמטאות הכפר, בין הבוסתנים, הכנסיות, המוסיקה ובתי האוכל, ויתובל בטעימות מקומיות של התוצרים השונים. הרשמה בעלות 75 שקלים לאדם באתר "פסטיבל אביב" של עמותת זמן גליל מערבי.

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.