אזעקת חלה טרייה! מצאנו את השקשוקות הכי טובות בארץ

 
עודכן 12:10 21/06/2017

שקשוקת ים מנצחת, סלק וגבינת עיזים שמרכיבים רוטב מתוק וגם אחת מושחתת במיוחד, שתעשה נעים לאוהבי הבייקון. מדרום לצפון - מצאנו את השקשוקות הכי טעימות בארץ

 
 
 
 
 
שקשוקת עגבניות
שקשוקת עגבניות צילום : שירן כרמל
 

לא פשוט להיות פשוט, ושקשוקה היא כנראה המאכל הכי פשוט והכי מסובך שיש. לכאורה רוטב עגבניות וביצים - זה כל הסיפור, אז למה זה כל כך מסתבך? נתחיל מהתחלה. שמן רגיל או שמן זית? ואז, שום או בצל מטוגן, ואולי דווקא שניהם? והרוטב - מעגבניות חתוכות או מגוררות, ואולי בכלל, רחמנא לצלן מרסק? ואז מתחיל הוויכוח בין אוהבי החריף, פטרוזיליה ואולי בכלל בלי בכלל? ועוד לא הגענו לביצים ולמידת עשייתן.

 

>> במסעדה מהוואי כבר ביקרתם?

 

ואם כבר התקנו שקשוקה מושלמת שצלחה את כל הדרישות והמענות וכולם מבסוטים, מה בצד? טחינה גולמית או גבינה בולגרית? וחייבים הרי לנגב את הרוטב עם איזו פחמימה, מה סופח את הנוזלים יותר טוב, חלה או באגט? עם המון דרישות ואס סובלנות לפיקשושים, הלכנו לחפש את השקשוקות הכי טובות בארץ. לא היה קל אבל עמדנו בה בלי לבלבל יותר מידי את הביצים. היי, ואנחנו גם מצחיקים.

 

 

השלישייה המושלמת: טריו בזליק


בבית הקפה המוצלח "זליק" החליטו לא לסבך אתכם עם השאלה הגורלית "שקשוקה ירוקה או אדומה", אלא לתת לכם ליהנות מכל העולמות. מנת "טריו זליק" מורכבת משלוש מחבתות אישיות עם שלוש שקשוקות שונות, כשבמרכז כל אחת ביצת חופש אחת. השקשוקה הירוקה מבוססת על תבשיל תרד ופרמזן, וכבר צברה לה קהל מעריצים הפוקדים את המקום במיוחד עבורה. לצידה שקשוקת עגבניות ופלפלים פיקנטית, שתעקצץ לכם את הלשון אבל לא תשרוף, והאחרונה היא שקשוקה בלקנית עם קוביות חציל, גבינת מוצרלה שמקרימה את פני המחבת וזיתי קלמטה סגלגלים. לצד המנה מגיעים סלט קצוץ וג'בטה גדולה ורכה שתשמח לספוח אליה את הרטבים הצבעוניים.

 

כמה: 62 שקלים.

כתובת: שנקין 3 גבעתיים | קניון קריית אונו, שלמה המלך 37 קריית אונו.

 

 
לא צריך להתלבט. טריו שקשוקה בזליק
לא צריך להתלבט. טריו שקשוקה בזליק צילום : יח"צ
 
 

דואט לוהט מהתנור: שקשוקת "אבן" בגונס


אנחנו מצפים בדרך כלל למצוא שקשוקות בבתי קפה או מזנונים, לכן שקשוקה מעולה שמסתתרת בתפריט של בר פיצות היא  הפתעה גם בשבילנו. מה שהופך את ה"שקשוקגונס" לכה מיוחדת, היא העובדה שהיא מתבשלת בתנור האבן בו נאפות הפיצות ולא במחבת על כיריים. רוטב עגבניות שעשוי מעגבניות תמר וארבע ביצים טריות נכנסים יחדיו לתבנית נירוסטה ענקית ומתוגברים בירקות צבעונים: עלי תרד שבושלו בשמן זית ושום, פרוסות בטטה בנוסח אנטיפסטי, פיטריות שמפניון ופורטבלו ובצל מקורמל שנותן טוויסט מתקתק, ומעל הכל מפוזר פלפל חריף. כל המגש השמח והנדיב הזה נכנס לתנור האבן ומקבל ניחוחות פיצה. יחד עם השקשוקה נכנסות לתנור גם לחמניות שצמה שעשויות מבצק הפיצה ומתוגברות בזיתי קלמטה ופרמזן. בזמן שהשקשוקה מתבשלת, הלחמניות נאפות והן מוגשות יחדיו לסועד כדואט לוהט.

 

כמה: מגש חלוקה זוגי ב-44 שקלים. או מנת יחיד בצלחת ב-32 שקלים.

כתובת: כיכר העצמאות 8, פינת אוסישקין - דוד המלך, נתניה

 

 
ניחוחות פיצה ולחמניות מנצחות. שקשוקה בגונס
ניחוחות פיצה ולחמניות מנצחות. שקשוקה בגונס צילום : יועד פינטון
 

אלגנטיות מתקתקה: שקשוקה סגולה במרסנד ובאצ'ו


לא אדום, לא ירוק ולא לבן. בבאצ'ו ובמרסנד, שני בתי קפה באותה בעלות שהפכו למוסדות תל אביבים, החליטו להפתיע וללכת על שקשוקה סגולה. התוצאה לא רק יפה, אלה גם ממש טעימה. כמו הרבה דברים טובים, המנה נולדה בטעות. "ביום חורפי במיוחד קיבלנו בטעות כמות אדירה של סלקים והחלטנו להכין מנת ספיישל של שקשוקת סלק", מספרת הדר קדמן שמנהלת את צמד בתי הקפה יחד עם בן זוגה בועז. המנה, שמוגשת עם לחם או חלה, טחינה וזיתים, מורכבת מקוביות סלק מתקתקות שבושלו שעות ארוכות ברוטב עגבניות עז טעם, כשבסוף נוספה גבינת עיזים שנמסה ברוטב המבעבע. השילוב המוצלח הוליד מנה מפנקת שהתקבלה באהדה והפכה לתושבת קבע בתפריט הבאצ'ו והמרסנד, כשהיא מוזמנת מסביב לשעון.

 

כמה: 49 שקלים

כתובת: באצ'ו - המלך ג'ורג' 85 תל אביב | מרסנד - פרישמן 18 תל אביב.

 

 
מתקתקות ממכרת. שקשוקה סגולה במרסנד
מתקתקות ממכרת. שקשוקה סגולה במרסנד צילום : הדר קדמן
 

גן עדן לאוהבי הבייקון ופירות הים: בקפה אירופה


חלקכם ירימו גבה ויגידו שזאת בכלל לא שקשוקה קלאסית, אבל במקום לצקצק שווה לטעום את המנה המטריפה הזאת, ולשים את ההגדרות המובנות בצד. בקפה אירופה מותחים גבולות, והתוצאות הן שלוש שקשוקות מופרעות המוגשות בבראנץ' מושחת בסופי השבוע, כשהמוגזמת ביותר עונה לשם "צרפתית". המנה מורכבת משתי ביצים שלוקות על תבשיל עיר ועמוק טעם של ירקות שורש, סלרי, גזר, כרישה ובצל, שבושלו בציר בקר ויין אדום. רצועות בייקון ורוד ופריך מטפטפות שומן טעים אל התבשיל, ושלוש יחידות של קוקי סן ז'ק שנצרבו במחבת משלימות את היצירה עם עירית קצוצה דק מעל. מה עוד צריך לשבת מושלמת? חלה מתוקה שנאפית במקום ואידיאלית לספיגת הרטבים.

 

כמה: 79 שקלים.

כתובת: רוטשילד 9, תל אביב.

 

 
בייקון על תקן תיבול נהדר. קפה אירופה
בייקון על תקן תיבול נהדר. קפה אירופה צילום : מיכל מילרד
 

הלחם כבר בפנים: נוסטלגית בשאקאלאד


שאקאלאד התחיל ממקום קטן ומתוק בבעלות יעל לב, שגם אמונה על כל המתוקים והבישולים בו, והתרחב לבית קפה שיודע לטפל היטב בפחמימות. המנות כאן מתבססות על מתכונים אישיים של משפחה וחברים, וכך מצאה את דרכה השקשוקה שבעלה של יעל נוהג להכין לה כפינוק ביתי למנה מן המניין. השילוב של שקשוקה בתוך לחם לא הומצא כאן, מדובר במנה מנחמת שכיכבה בבתי הקפה בתחילת שנות התשעים, אבל במקרה הזה הביצוע המדויק עושה את ההבדל. המנה מורכבת מכיכר לחם פציח מקמח מחמצת שיעל אופה. אחרי שמרוקנים את חלקה הפנימית, מתמלאת הכיכר בשקשוקת ירקות אדמדמה ועשירה שמכינים ברגע ההזמנה, מבצל, עגבניות, קישואים, פלפל אדום, ביצים נוזליות, וסוד מקצועי מפתיע שמחזק את כל הטעמים - סויה ואבקת קארי. השקשוקה נספגת בלחם, ניחוחות הלחם מחלחלים אל השקשוקה והסימביוזה הנהדרת הזאת מחממת את הלב.

 

כמה: 40 שקלים.

כתובת: קיבוץ עין חרוד איחוד.

 

 

 
נוסטלגיה שמתעוררת לחיים. שאקאלאד
נוסטלגיה שמתעוררת לחיים. שאקאלאד צילום : אסף רונן
 

ירקות שעושים נעים: שקשוקה טבעונית באנונה


הביסטרו האשקלוני הותיק קיים כבר למעלה מעשור, ותמיד היה ויגן פריינדלי, מגמה שהולכת ומתרחבת בתפריט עם עוד ועוד מנות טבעוניות מעולות. אבל איך עושים שקשוקה בלי ביצים? מסתבר שלא רק שאפשר, אלא שזאת של אנונה גם זוכה לפופלריות עצומה. "השקשוקה הטבעונית התקבלה בכזאת אהדה, שלא פעם קיבלתי פידבקים שהיא יותר טובה מהמקור", חולק רן הבעלים. המנה המנצחת משלבת כרישה, עלי מנגולד רעננים, גרגרי חומוס רכים ורוטב שעשוי מעגבניות שרי ושום באיזון טעמים מושלם. מעליה מפזרים חופן כוסברה רעננה וצ'ילי טרי, וגם אתם תשכחו שבמקור היו כאן ביצים. השקשוקה מוגשת כמובן עם פלוט כוסמין טבעוני ונהדר.


כמה: 56 שקלים.

כתובת: יפתח הגלעדי 17, אשקלון.

 

 

 

 
מי צריך ביצים? שקשוקה טבעונית באנונה
מי צריך ביצים? שקשוקה טבעונית באנונה צילום : אנונה ביסטרו
 

בזכות המרכיב הסודי: שקשוקת שוק עוקצנית בפדלה


בתוך שוק מחנה יהודה ההומה, בין הבסטות, הארגזים והרוכלים, נולדה השנה "לה פדלה", מסעדה קטנה ושמחה. פירוש השם באיטלקית הוא מחבת, ומוגשות כאן שלל מנות במחבתות שזיכו את המסעדה בכינוי "מקום של מחבתות". כמה מנות מהתריט מוקדשות כאן לשקשוקות מסוגים שונים, אבל לליבנו נכנסה "המרוקאית" הלוהטת, המורכבת מחומרי הגלם הטריים של השוק: בצל, עגבניות, פלפלים קלויים, לימונים כבושים, גרגירי חומוס, כוסברה, ביצים, והצמד שאחראי לעוקץ על לשונכם - אריסה ופלפל שאטה. לתוך האש האדומה נזרקים גם דגי סרדין שופעים טעמים וניחוחות של ים, ומה שנותר לעשות זה להסתער על הלאפה הטרייה שמגיעה עם המנה הישר מהבסטה של "חבה" ולנגב את השקשוקה בתאווה.

 

כמה: 48 שקלים.

כתובת: השזיף 10, ירושלים.

 

 

 

 
פדלה
פדלה צילום : מנחם סיטבון
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.