רמלה, לא מה שחשבתם: הסודות הטעימים של השוק הוותיק

 
עודכן 10:11 08/06/2017

זנגולות עיראקיות, מוצרלה בלקנית, תבלינים שהפכו לסוכריות וגם סנדוויץ' טוניסאי למתקדמים. חשבתם שאתם מכירים את שוק רמלה? קבלו את סודותיו הטעימים

 
 
 
 
 

כבר עשרות שנים שוק רמלה הוא מוקד עלייה לרגל לחובבי אוכל, ובשנים האחרונות ישנה התעניינות מחודשת במקום שהפך עם השנים לחביב הפודיסטים מרחבי הארץ, בזכות בעלי דוכנים אייקוניים שמכינים את אותו מאכל כבר עשרות שנים, וסחורה סודית שנמצאת מאחורי הקלעים של הדוכנים השונים ושמורה רק למי שמכיר. לצד מוסדות ותיקים כמו חומוס חליל ומסעדת מהרג'ה שנפתחה השנה מחדש בעיר, מספק אזור השוק אטרקציות קולינריות מרגשות שלא מפסיקות למלא את הבטן. יצאנו למסע חוצה באסטות, וגילינו לא מעט בשורות טעימות ומפתיעות.

 

>> ביי ביי בורקסים? ההודעה הדרמטית של משרד הבריאות מלחיצה במיוחד

 

 

 

הגרסה הטוניסאית לאגז בנדיקט: מרכז הסנדוויץ' הטוניסאי של חיים בוקובזה


אם תשאלו את חיים, המרכיב החשוב ביותר בסנדוויץ' הוא אהבה. לכולנו יצא "ליפול" על סנדוויץ' מרושל כשהפיתה מתפרקת, אין מספיק חמוצים והקצה כל כך חריף שהפה בוער. אצל חיים ,לעומת זאת, יש אהבה בשפע: ללקוחות, למרכיבים שנבחרים בקפידה ובעיקר לסנדוויצ'ים. הרבה כבר נאמר על הסנדוויצ'ים הטוניסאים המעולים שבשוק, אבל הסנדוויץ' "4X4" שלו (28 שקלים) הוא אחד ויחיד. בהתאם לשמו מכינים אותו מרבע כיכר לחם אחיד, ואז מגיעים השדרוגים למביני עניין.

 

את הביצה הקשה מחליפה ביצה זזה, כלומר, ביצת עין נוזלית שעוטפת את הסנדוויץ' בחלמון חלומי. אחר כך מוכנסים פנימה גם כמה צלפים חמצמצים ואנשובי, שנותן קיק מעניין בכל ביס. לחובבי הז'אנר שרוצים לחדש ולא רואים בכך חילול קודש, זהו תענוג צרוף ומומלץ. חיים טוען שהסנדוויץ' הזה כל כך טעים שהוא מקרב בין אנשים, ואם תסתכלו סביב הדוכן הקטן תבינו מיד שהוא צודק.


מרכז הסנדוויץ' הטוניסאי של חיים בוקובזה
- אסתר המלכה 2, שוק רמלה

 

>> אחרי שתנסו את המתכון הזה, לא תתגעגעו יותר לצ'יפס של מסעדה

 

 
האנשובי נותן קיק מדהים. טוניסאי 4X4
האנשובי נותן קיק מדהים. טוניסאי 4X4 צילום : יסמין ענב אהרוני
 

הפריכות נמצאת בפרטים הקטנים: בורקס רמלה טורקי האורגינל


גם מי שאינו חובב בורקסים מושבע יעיד שהבורקס הזה (10 שקלים לבורקס קטן ולימונדה) הוא מהטעימים שאכל בחייו. כבר שלושה דורות שבני המשפחה מנהלים את הדוכן הנפלא הזה, ומכאן היציבות והשמירה על הרמה הגבוהה. הבורקס מוכן יום יום (וכמה פעמים בכל יום) מבצק פילו ללא מרגרינה, וכשריח הבצק הנאפה מציף את האף, ההמתנה לביס המיוחל היא עינוי שקשה לעמוד בו. לכן גם כוויות בלשון הן חלק מטקס האכילה.

 

את מילוי הגבינה העסיסי עוטף בצק שחום וקריספי בשברים קטנים ושובבים, ואפשר ללכת גם על תרד וגבינה או תפוח אדמה נהדר. חוץ מהבורקס האייקוני יש במקום לימונדה לא פחות מופלאה, שרק בשבילה שווה לעצור לרגע בדוכן. סודה הוא לימונים שלמים שנטחנים על קליפתם, והיא שמוסיפה טעם לימוני עדין ויוצרת טעם מיוחד, הדרי ומרענן. את המשקה המרווה אפשר לקנות בבקבוקי פלסטיק הביתה קפוא או טרי.


בורקס רמלה טורקי האורגינל - ז'בוטינסקי 3, שוק רמלה

 

 
נסו להתנגד לו. בהצלחה. בורקס רמלה טורקי אורגינל
נסו להתנגד לו. בהצלחה. בורקס רמלה טורקי אורגינל צילום : יעל רייף
 
 

תבלינים על תקן סוכריות: פפריקה חנות תבלינים הודית


אם ביקרתם בהודו ואתם מתגעגעים לטעמים ולריחות, "פפריקה" היא מזור מהיר לחושים השונים. בחנות התבלינים הקטנה והמשגעת הזאת תמצאו סוגי קמחים שלא האמנתם שקיימים, קטניות שונות ומשונות, בהן מונג דאל, מאש שחור ואפונה שחורה ומסתורית, וגם זרעי שומר מצופים בסוכר צבעוני, שנהוג לאכול בסיום הארוחה כדי להקל על העיכול.


בפפריקה גם מביאים באופן בלעדי ירקות הודיים עונתיים, עלי קארי טריים ובמיה הודית, ויואל הבעלים מבטיח שבשבועות הקרובים יגיעו עוד ועוד הפתעות. אם אתם מחפשים ירק, עלה, תבלין או קמח שיגרמו לשאר בעלי הדוכנים להרים גבה בתמיהה - סיכוי סבר שיואל יעזור לכם למצוא את מבוקשכם.


פפריקה - ר"ז 7, שוק רמלה

 

 
מרענן וטעים. סוכריות שומר בפפריקה
מרענן וטעים. סוכריות שומר בפפריקה צילום : יסמין ענב אהרוני
 

מחווה מתוקה לספינג': דוכן הסמבוסק של שרון


לקראת קצה השוק מסתתר דוכן קטן המוקדש למתוקים עיראקיים ולסמבוסק חומוס (10 שקלים), שכמו מרבית הדוכנים בשוק גם הוא עסק משפחתי. שרון ממונה על הכנת הבצק, ממלא אותו בחומוס ובבצל מטוגן ומעביר אותו לטיגון איטי בשמן עמוק. כשהוא מזהיב ומדיף ניחוחות תבלינים, יוצא הסמבוסק למנוחה קצרה על הסטנד הגלי, ונחטף משם תוך כמה שניות על ידי לקוחות רעבים.

 

 
מושחת אבל שווה את הביס. סמבוסק חומוס של שרון
מושחת אבל שווה את הביס. סמבוסק חומוס של שרון צילום : יסמין ענב אהרוני
 

למרות שמדובר במנת דגל, הלהיט האמיתי הוא הזנגולות המסולסלות (3 שקלים ליחידה), שאת בלילתן המיוחדת מכינים במפעל הקטן שמאחורי הדוכן. כשהיא מגיעה לסמיכות הנכונה עוברת הבלילה למכשיר ייעודי ומוזלפת לשמן החם כשהיא מעוצבת לצורת שבלול יפהפייה. ליד סיר השמן הגדול ניצב סיר אימתני מלא בסירופ דבש, שם עוברת כל עוגייה ספא אישי ונעטפת ידנית בשכבה נדיבה של המתוק-מתוק הזה. התוצאה פריכה, מושחתת להפליא, ומזכירה מעט ספינג' בפריכותה, אך טעמה שונה ויחודי.


דוכן הסמבוסק של שרון - קצה רחוב ז'בוטינסקי, שוק רמלה

 

 
זנגולות בהתהוות בדוכן המתוקים של שרון
זנגולות בהתהוות בדוכן המתוקים של שרון צילום : יסמין ענב אהרוני
 

דובדבנים לכבישה וחצילונים לריבה: דוכן הירקות של אמיר


מול דוכן הזנגולות ניצב דוכן הירקות של אמיר. שם, ליד ערימות אלגנטיות של חצילים קטנים וקישואים שונים ומשונים, מציץ פרי קטן ירוק ומסקרן. אמיר נותן לסקרנים לטעום ומספר שמדובר בדובדבן שעוד לא הבשיל, שאפשר לאכול כך בפני עצמו או  לכבוש או להחמיץ. ירקות הבאלדי של אמיר שמגיעים מאזור בקעת הירדן, תמיד נראים במיטבם, וכשבאים כדאי תמיד לבדוק איתו אם ישנו משהו מיוחד שמחכה בצידו האחורי של הדוכן.


דוכן הירקות של אמיר
- קצה רחוב ז'בוטינסקי, שוק רמלה

 

 
ירוקים מכל דת גזע ומין. הדוכן של שרון
ירוקים מכל דת גזע ומין. הדוכן של שרון צילום : יסמין ענב אהרוני
 

נפוליאון שיפקה ערמומי וגבינת צמה: חמוצי כרמל ובניו


יש אמנם מעדניות רבות בשוק רמלה, אבל רק לחמוצי כרמל יש מפעל בקצה השוק שבו מכינים את כל הסלטים. במעדנייה מבחר משובח ואינסופי של חמוצים, גבינות, סלטים ודגים מלוחים, ומבין כולם כדאי לפזול לכיוון הסולוגוני וה"מוצרלה ראסטות" - שתי גבינות גרוזיניות שמשתלבות היטב במאפים ויוצרים חוטים נמסים של גבינה מעט מלוחה. במקום מכינים גם גבינות שמנת בתיבולים שונים, המוצלח ביותר הוא השמנת ופלפלי שיפקה חריפים.


חמוצי כרמל ובניו - ז'בוטינסקי 15, שוק רמלה

 

 

 
הולכת נהדר במאפים רותחים. מוצרלה צמות
הולכת נהדר במאפים רותחים. מוצרלה צמות צילום : יסמין ענב אהרוני
 

גן עדן לנקניקיות: איטליז דהן


מול דוכן הסנדוויץ' של חיים נמצא האיטליז הוותיק, שמתפאר במפעל קטן שבו מייצרים נקניקיות לפי מתכון משפחתי שמגיע ממרוקו. לצד מרגז חריפות, נקניקיות כבד וקבבים שונים, תמצאו כאן נקניקיות ממולאות באנטריקוט, ופרגיות ממולאות שרק צריך להפשיר ולהכניס לתנור לארוחה מהירה. למרות היצע הנקניקיות המרשים, שווה להתעכב על מגוון חלקי הפנים המוכרים יותר ופחות, שיגרמו לכם לשלוף את המנגל ולארגן "על האש" ספונטני לקרניבורים אדוקים.


איטליז דהן - אסתר המלכה 19, שוק רמלה

 

 
חשק עז לעל האש. איטליז דהן
חשק עז לעל האש. איטליז דהן צילום : יסמין ענב אהרוני
 

צ'יפס בננות ובוטנים בחומוס: תבליני אביבי


בחנות הזאת תמצאו את כל סוגי התבלינים, כולל תערובות תבלינים ביתיות ומיוחדות, טחינות ממגוון יצרנים ופיצוחים. אם תסכימו לוותר על הגרעינים המוכרים לטובת הרפתקה קטנה, עולם שלם של מאנצ'יז ונישנושים יפתח בפניכם: לצד צ'יפס בננות פיקנטי וממכר ובוטנים מצופים בחומוס, תמצאו פול מטוגן וגרעיני תירס מצופים בתערובת תבלינים ייחודית, ששקית מלאה בהם תחזיק מעמד עד לרמזור השלישי בדרך חזרה, וגם זה רק אם תאכלו באיפוק.


תבליני אביבי - ז'בוטינסקי 20, שק רמלה

 

 
אל תוותרו על צ'יפס הבננה. תבליני אביבי
אל תוותרו על צ'יפס הבננה. תבליני אביבי צילום : יסמין ענב אהרוני
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.