הבר הירושלמי שמחבר בין יין ניו זילנדי לאבטיח ישראלי

 
עודכן 15:43 11/06/2017

יינות מהעולם במחירים שלא מכבידים על הכיס, תפריט שלא מפחד מקצת תעוזה ובהמשך גם בראנצ'ים מפוארים. הכירו את פרימיטיבו, הבר החדש והמסקרן בעיר הקודש השמחה

 
 
 
 
 
בקרוב יושק בראנץ' שבת מפואר. פרימיטיבו
בקרוב יושק בראנץ' שבת מפואר. פרימיטיבו צילום : אפיק גבאי
 

יין ואוכל הם שילוב מעולה. יין ואוכל שהוצאמו זה לזה ומוגשים בלוקיישן מנצח בירושלים, הם בשורה של ממש, במיוחד בעיר שאפשרויות הבילוי בה בשישי בערב מוגבלות. "פרימיטיבו" הוא בר חדש שנפתח השבוע ברחוב קינג ג'ורג' בעיר, במטרה לקרב בין קהל הבליינים המקומי (אבל לא רק) לתרבות היין העולמית מבלי להכביד על הכיס. "בשנים האחרונות יין הפך לחלק בלתי נפרד מהחוויה הקולינרית, והישראלים רוצים את היין שלהם טוב, איכותי, מעניין ומונגש מבחינת המחיר", מסביר אורי ענבר, מבעלי המקום. "הסועדים רוצים להחשף ליינות חדשים מוכרים פחות, וכאן אנחנו נכנסים לתמונה ומגבים את החוויה הגסטרונומית באוכל טוב".

 

>> הסודות הטעימים של שוק רמלה

 
היין נמצא גם במנות האוכל. רביולי ערמונים במרסלה
היין נמצא גם במנות האוכל. רביולי ערמונים במרסלה צילום : אפיק גבאי
 

בחזונם של ענבר ושל שותפו למקום תומר קיסר, שבבעלותם גם מסעדת "מנזה" הסמוכה, להכיר לחך הישראלי יינות מזנים וממחוזות שונים בעולם, החל מפורטוגל ועד ניו זילנד, לצד מנות בר מתאימות שיוכנו מול עיני הלקוח כחלק מהחוויה האינטימית שמעודד המקום, שקרוי גם הוא על שם זן ענבים.

 

>> מוס שוקולד עם שני מרכיבים בלבד ובלי טיפת שמנת

 

בהתאם לאג'נדה, המטבח הפתוח צמוד לבר ומחובר אליו באמצעות חלון, ממנו מוזרמות המנות. חלק מהמנות מוכנות בבר עצמו, וברקע יינות נפתחים, נושמים ונמזגים לכל מי שמתעניין. "בחרנו ללכת על יין בגובה העיניים ובגישה ידידותית למשתמש", מסביר ענבר. "התפריט מחולק לקטגוריות 'קליל עם זץ', 'ארומתי ומרווה' ו'צמא לאוכל', ויורכב מיינות פשוטים לצד יינות איכותיים ויוקרתיים מבצירים ישנים שיושנו זמן רב, אבל בתמחור הוגן והגיוני שינוע בין 32-48 שקלים לכוס".

 

 
מינגלינג הוא חלק מהאג'נדה. פרימיטיבו
מינגלינג הוא חלק מהאג'נדה. פרימיטיבו צילום : אפיק גבאי
 

הקו הקולינרי מתכתב גם הוא עם תפריט היינות ומחולק לשלושה אגפים שונים: מנות קטנות, בינוניות וגדולות, המוקדשות למטבחי עולם שונים. בתפריט הקטנות, למשל, תמצאו גראבלקס בפפריקה מעושנת (52 שקלים), פרשוטו עם מלון, צ'ילי ווינגרט טרגון (42 שקלים) וסלט אבטיח (42 שקלים). אגף הבינוניות שמתאים לשרינג מציע קלמארי ממולא בלאבנה (56 שקלים), לחיים של לוקוס עם מנגולד, שום וציר ים (66 שקלים) , וגם בוראטה קרועה עם סלקים צבעוניים ואגוזי לוז (54 שקלים). בין המנות הגדולות המתפקדות על תקן עיקריות תמצאו לברק בגריל בהולנדייז עם לימון כבוש (109 שקלים), רביולי בערמונים ומרסלה (65 שקלים) ומולים מרנייר (86 שקלים). בהמשך מתוכננים גם אירועי טעימת יין ובראנצ'ים מפוארים בשבת.

 

 
השראה חובקת עולם. גראבלקס בפרימיטיבו
השראה חובקת עולם. גראבלקס בפרימיטיבו צילום : אפיק גבאי
 
 

"המוטיבים שרצינו להביא לפרימיטיבו מהמנזה הם מוצר באיכות גבוהה, טריות, איכות ותודעת שירות גבוהה", מסביר ענבר, ומציין שההבדל העיקרי בין שני המקומות הוא אווירת הבר הקלילה, המינגלינג והמוזיקה שתשתנה במהלך השעות ותגיע לשיאה לקראת הלילה. המקום נמצא עדיין בתקופת הרצה ויפתח באופן רשמי ביום רביעי (14.6). בינתיים אפשר להגיע מצויידים באורך רוח, סקרנות ורצון להכיר לחך חוויה גסטרונומית קצת שונה.

 

פרימיטיבו: קינג ג'ורג' 35 ירושלים | פתוח החל מ-17:00 עד אחרון הלקוחות | טלפון: 02-9419190, לא כשר

 

 

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.