שווה ליקוק: הגלידריה החדשה של מחלבת הבוטיק בעמק חפר

 
עודכן 13:30 12/06/2017

מצד אחד גלידת באונטי, מצד שני גלידת חלב עיזים ובקרוב יכנסו לתפריט גם טעמים מלוחים. הגלדירייה של משק יעקבס שווה עצירה בדרך לצפון, אבל לא רק

 
 
 
 
 
ממתקים שהפכו לגלידה. גלידריית משק יעקבס
ממתקים שהפכו לגלידה. גלידריית משק יעקבס צילום : כפיר שמעוני
 

בזמן שכולם מדברים על הגלידרייה החדשה של הבייקרי שנפתחה החודש בצפון דיזנגוף, גלידריה לא פחות חשובה נולדה באזור אחר ולא פחות טעים במרכז הארץ. "גלידריית משק יעקבס" שנפתחה השבוע בכפר הרא"ה הפסטורלי, היא זרוע ההמשך של חנות הלחמים והגבינות "משק יעקבס - אגדת לחם", בה נמכרים דליקטסים שונים, מאפים וגבינות המחלבה.

 

>> הבר הירושלמי שמחבר בין יינות לאבטיחים

 

 
באונטי, נוצ'ולה וגם קינדר שילדים אוהבים. גלידת משק יעקבס
באונטי, נוצ'ולה וגם קינדר שילדים אוהבים. גלידת משק יעקבס צילום : הדס ניצן
 

בגלידריית הבוטיק החדשה שממוקמת סמוך למשק, יוגשו גלידות המבוססות על השמנת של המחלבה (14 שקלים לכוס או גביע קטן, 18 שקלים לכוס גדולה, 22 שקלים לגביע גדול ו-79 ש"ח לקילו), שתחבור לחומרי גלם שונים - החל מפירות, דרך אגוזים ועד לממתקים אהובים דוגמת סניקרס וקינדר. בכל יום יוצעו עשרה טעמים קבועים ועוד ארבעה מתחלפים, בהם וניל, פירות יער, פיסטוק, נוצ'ולה, שוקולד מריר, שוקולד בלגי, מוקה, אספרסו ושקדים בקרמל, ויש גם קולקציה נאה של גלידות טבעוניות וסורבה בטעמי תות, מנגו, ופטל.

 

>> אוהבים לעשות שוק? הכירו את הסודות הטעימים של שוק רמלה

 

 
מתחילים בגבינה ומסיימים בגלידה. גלידריית משק יעקבס
מתחילים בגבינה ומסיימים בגלידה. גלידריית משק יעקבס צילום : כפיר שמעוני
 

באגף הגלידות בהשראת חטיפי שוקולד מככבים באונטי, אוריאו, קינדר בואנו וטופי אגוזים. המקום נמצא עדיין בימיו הראשונים ולתפריט הקיים מצטרפות כל יום גלידות חדשות אקספרימנטליות יותר ופחות, אחת מהן היא גלידת חלב עיזים בתוספת טחינה או דבש וגלידת יוגורט מחלב בקר עם תוספות משתנות. בימים אלה עובדים על טעמים מלוחים שייחשפו בקרוב ועל קינוחים מבוססי גלידות, שעושים כבוד לפחמימות.

 

 
ויש גם גלידות על טהרת יוגורט לשומרים על הגזרה
ויש גם גלידות על טהרת יוגורט לשומרים על הגזרה צילום : כפיר שמעוני
 
 

בתקופה שלפני הפתיחה למדו היעקבסים את מלאכת ההכנה המסורתית באיטליה, שם עברו סטאז', בחרו ציוד וחזרו לארץ עם חזון קיצי במיוחד: לחבר בין החלב הישראלי לטכניקה איטלקית, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים. את התוצאה המתוקה מיקמו במבנה קטן מוקף חצר נעימה בלב מתחם המשק, בה אפשר לשבת וללקק תחת השמשיות או להתמקם בחלל הפנימי הממוזג.

 

למרות שהמרפסת מזמינה ונעימה, אפשר לבחור באופציה ההרפתקנית - להצטייד בסל פיקניק, למלא אותו בגבינות טובות מהמחלבה, לגבות בלחם וריבה, לרכוש קלקר גלידה מהגלידרייה הסמוכה ולקיים פיקניק כהלכתו בשטחים הירוקים שבסביבה.

 

 
גלידת חלב עזים כבר טעמתם?
גלידת חלב עזים כבר טעמתם? צילום : הדס ניצן
 

גלידריית משק יעקבס: משק יעקבס, כפר הרא"ה, עמק חפר | שעות פתיחה: ימים א'-ה' בין השעות 12:00-18:00, יום ו' בין השעות 08:00 - 14:00 | טלפון: 04-6366111, 04-6251266

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.